DE SMEET SENIORIE

Association sans but lucratif


Dénomination : DE SMEET SENIORIE
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 841.796.682

Publication

27/12/2011
ÿþ ~ MOD 2.0

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

1H11 11196IIII IUII605IIIIIII*II

*

Voc behoc IE

aan

Belg Staat:

RECHTBANK VAN KOOPHANDEL

k e12e 2M8

HASSELT

Griffie

Ondernemingsnr Benaming

(voluit) :

Rechtsvorm :

Zetel :

Voorwerp akte :

a  Ir G. G % 91.

VZW DE SMEET SENIORIE

Vereniging zonder winstoogmerk Herkenrodesingel 4b, 3500 Hasselt

Oprichting vereniging zonder winstoogmerk

Stichtingsvergadering VZW De Smeet Seniorie

Tussen:

1.Houben Rudy, 3530 Houthalen-Helchteren, Snijwitstraat 32.

2.Demot Philip, 3500 Hasselt, Europalaan 9.

3.Demot Michel, 3550 Neusden-Zolder, Azalealaan 10.

is op 6 december 2011 overeengekomen een Vereniging zonder winstoogmerk op te richten

Artikel 1 : Naam

De vereniging is genaamd "De Smeet Seniorie", afgekort "De Smeet".

Artikel 2 : Maatschappelijke zetel

§ 1. Haar maatschappelijke zetel is gevestigd in België, te Herkenrodesingel 4b, 3500 Hasselt, gelegen in het gerechtelijk arrondissement Hasselt.

2. Elke wijziging van de maatschappelijke zetel behoort tot de uitsluitende bevoegdheid van de algemene vergadering die over dit punt stemt overeenkomstig het bepaalde in artikel 8 van de wet van 27 juni 1921 betreffende de VZW's.

Artikel 3 : Doel van de vereniging

5 L De vereniging heeft tot doel, met uitsluiting van elk winstgevend oogmerk, het bieden van opvang, begeleiding, verpleging en verzorging aan personen zowel residentieel, semi-residentieel ais ambulant in het kader van de ouderenzorg. Verder kunnen alle activiteiten in het kader van de dienstencheques worden uitgeoefend zoals schoonmaken van de woning niet inbegrip van de ramen, wassen en strijken, kleine occasionele naaiwerken, bereiden van maaltijden, boodschappendienst, centrale voor minder-mobiele of bejaarde personen en strijken buiten het huis van de gebruiker. Deze opsomming van activiteiten is niet limitatief.

§ 2. De vereniging mag in liet algemeen alle rechtshandelingen stellen die nodig of nuttig zijn voor het verwezenlijken van haar maatschappelijk doel en mag daartoe alle roerende of onroerende goederen verwerven of bezitten in eigendom of anderszins, deze goederen gebruiken, beheren of ten dienste stellen.

§ 3. De vereniging mag ook op bijkomstige wijze zekere economische activiteiten uitoefenen op voorwaarde dat de opbrengst daarvan uitsluitend wordt besteed aan het hoofddoel.

Artikel 4 : Duur van de vereniging

De vereniging wordt opgericht voor een onbepaalde duur.

Zij kan op elk ogenblik worden ontbonden.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris: hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging of stichting ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

}

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/12/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.0

Artikel 5 : Leden

I. Het aantal leden is onbeperkt maar mag niet lager liggen dan vier.

§ 2. De stichters zijn de eerste leden van de vereniging.

3. De raad van bestuur beslist over de aanneming van nieuwe leden. Hij beschikt daartoe over een onbeperkte bewegingsvrijheid.

§ 4. De leden zijn geen lidgeld verschuldigd, maar kunnen wel vrijwillig inbrengen doen of bijdragen storten. Bij het eindigen van hun lidmaatschap kunnen de leden en hun rechtsopvolgers geen recht op de goederen van de vereniging laten gelden. Evenmin hebben zij het recht om de door henzelf of door hun rechtsopvolgers gedane inbrengen of gestorte gelden terug te Vorderen of de zegels te leggen.

§ 5. Het lidmaatschap is van onbepaalde duur en eindigt door vrijwillig ontslag, uitsluiting of overlijden. Vrijwillig ontslag geschiedt door een gewone ontslagbrief, geadresseerd aan de Voorzitter van de Raad van Bestuur.

ÿ 6. De uitsluiting kan alleen uitgesproken worden door de Algemene Vergadering met twee derde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. Het uitgesloten of geschorst lid kan geen aanspraak maken op het bezit van de vereniging en kan evenmin de betaalde bedragen terugvorderen.

Artikel 6: De Algemene Vergadering

1. De algemene vergadering bestaat uit alle leden van de vereniging. leder lid beschikt over één stem. Een lid mag zich door een ander lid laten vertegenwoordigen. Een vertegenwoordiger mag echter over niet meer dan één volmacht beschikken.

§ 2. Ze wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of, wanneer deze verhinderd is, door de oudste van de aanwezige bestuurders.

3. De (statutaire) algemene vergadering komt minstens één keer per jaar samen in de loop van de maand juni en uiterlijk zes maanden na het afsluiten van het boekjaar voor de goedkeuring van de rekeningen van het afgelopen boekjaar en de begroting van het volgende boekjaar.

§ 4. Een buitengewone algemene vergadering kan op ieder moment worden bijeengeroepen bij beslissing van de raad van bestuur, hetzij op verzoek van deze laatste, hetzij op verzoek van tenminste een vijfde van de leden.

§ 5. De algemene vergadering wordt bijeengeroepen door de raad van bestuur. De oproeping wordt minstens 8 dagen voor de datum van de vergadering opgestuurd per gewone post of overhandigd. Alle leden moeten opgeroepen worden. De oproeping vermeldt dag, uur, plaats van de vergadering. De gedetailleerde agenda wordt bij de oproepingsbrief gevoegd. Als de algemene vergadering de rekeningen en de begroting moet goedkeuren, worden deze bij de oproepingsbrief gevoegd.

6. De algemene vergadering kan enkel besluiten nemen omtrent aangelegenheden die uitdrukkelijk op de agenda staan.

§ 7. De algemene vergadering is uitsluitend bevoegd voor:

1.de wijziging van de statuten;

2.de benoeming en afzetting van de bestuurders;

3.de benoeming en afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging in geval een bezoldiging wordt toegekend;

4.de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen;

5.de goedkeuring van de begroting en de rekening;

6.de ontbinding van de vereniging;

7.de uitsluiting van een lid;

8.de omzetting van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk.

8. De beslissingen worden genomen met een absolute meerderheid van de stemmen van de aanwezige en vertegenwoordigde leden (50% + een stem), behalve in de gevallen waarin anders wordt bepaald door de wet of onderhavige statuten, en met name inzake ontbinding of wijziging van de statuten, uitsluiting van leden waar de artikels 8, 12, 20 en 26 van de wet van 27

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/12/2011- Annexes du Moniteur belge

~

ti

5 i;

MOD 2.0

juni 1921 betreffende de VZW's worden nagekomen.Bij gelijkheid van stemmen, is de stem van de voorzitter of van de bestuurder die hem vervangt, doorslaggevend.

9. Van elke algemene vergadering wordt een verslag opgemaakt dat aan alle leden wordt bezorgd, uiterlijk tegen de bijeenroeping tot de volgende algemene vergadering.

Artikel 7 : Raad van bestuur - benoeming - aantal - duur  samenstelling - werking

§ 1. De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur samengesteld uit minimum drie bestuurders.

2. Om tot bestuurder verkozen te worden, moet men lid zijn van de vereniging, of een gemandateerde vertegenwoordiger van het lid, indien deze een rechtspersoon is.

§ 3. De bestuurders worden verkozen voor een termijn van 3 jaar. Dit mandaat is hernieuwbaar. Indien het bestuursmandaat voortijdig eindigt door overlijden, vrijwillig ontslag of afzetting, wordt door de algemene vergadering in de vervanging van deze bestuurder voorzien voor de rest van de termijn. Tot zolang in de vervanging van een bestuurder niet is voorzien, oefenen de overige bestuurders de volledige bevoegdheden van de raad van bestuur uit.

§ 4. De bestuurders duiden onder elkaar een voorzitter, een secretaris en een schatbewaarder aan. Bij afwezigheid van de voorzitter neemt de oudste van de bestuurders zijn functie waar.

§ 5. De raad van bestuur bestuurt, vertegenwoordigt en verbindt geldig de vereniging, zonder verdere bijkomende machtiging van de algemene vergadering, in alle gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen.

§ 6. De raad van bestuur treedt op, als eiser of verweerder, in alle rechtsgedingen, en beslist over het al dan niet aanwenden van de rechtsmiddelen.

§ 7. De raad van bestuur is bevoegd voor alle handelingen, zonder uitzondering, van bestuur en van beschikking, met inbegrip van het vervreemden, zelfs om niet, van roerende en onroerende goederen en van het hypothekeren, van het lenen en uitlenen, voor om het even welke termijn, van alle handels- en bankverrichtingen, van het opheffen van hypotheken.

8. De raad benoemt eveneens, hetzij zelf, hetzij bij opdracht, al de werknemers van de vereniging en stelt ze ook af.

9. Alle bevoegdheden die niet uitdrukkelijk door de wet of de statuten werden voorbehouden aan de algemene vergadering worden uitgeoefend door de raad van bestuur.

10. De raad van bestuur kan een deel van zijn bestuursbevoegdheden, inzonderheid wat betreft het dagelijks bestuur van de vereniging, delegeren aan één of meerdere bestuurders of derden niet-bestuurders, zonder dat deze overdracht evenwel betrekking kan hebben op de algemene bestuursbevoegdheid van de Raad van Bestuur.

11. Om tegenover derden de vereniging te vertegenwoordigen en te verbinden is nodig en volstaan de gezamenlijke handtekeningen van twee bestuurders, behoudens wanneer de raad één afgevaardigde bestuurder wiens bevoegdheid hij vaststelt, daartoe heeft aangesteld.

12. De raad van bestuur vaardigt alle huishoudelijke reglementen uit die hij nodig oordeelt.

13. De raad van bestuur vergadert minstens drie maal per jaar. De raad van bestuur wordt bijeen geroepen door de voorzitter of door twee bestuurders. De oproeping gebeurt schriftelijk, ten minste acht dagen op voorhand en vermeldt dag, uur, plaat en agenda.

14. De raad van bestuur kan slechts geldig vergaderen wanneer minstens de helft van de bestuurders aanwezig zijn. Iedere bestuurder beschikt over één stem. Een bestuurder mag zich door een andere bestuurder laten vertegenwoordigen. Een bestuurder mag echter over niet meer dan één volmacht beschikken. De besluiten van de raad van bestuur moeten goedgekeurd worden door ten minste de helft van de aanwezige of vertegenwoordigde bestuurders.Van elke raad van bestuur wordt een verslag opgemaakt dat aan de bestuurders bezorgd wordt, uiterlijk tegen het bijeenroepen van de volgende vergadering.

Artikel 8: Diverse bepalingen

§ 1. Het boekjaar van de vereniging loopt van één januari tot eenendertig december van ieder jaar.

2. Elk jaar moet de raad van bestuur aan de gewone algemene vergadering rekenschap geven over zijn beleid tijdens het afgelopen dienstjaar. De raad stelt de rekening vast van het vorig jaar en maakt de begroting op voor het volgend jaar. Beide worden elk jaar, en ten laatste zes maanden

-Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

MOD 2.0

Luik B - vervolg

na de afsluiting van het boekjaar, onderworpen aan de goedkeuring van de algemene vergadering.

3. Behoudens het geval van gerechtelijke ontbinding, kan tot de vrijwillige ontbinding slechts worden besloten door de algemene vergadering, overeenkomstig artikel 20 van de wet van 27 juni 1921. In het ontbindingsbesluit worden tevens één of meer vereffenaars aangeduid, overeenkomstig artikel 19 en 22 van de wet van 27 juni 1921.

4. ln geval van ontbinding wordt het overblijvend actief, na het vereffenen van de schulden en het aanzuiveren van de lasten, overgedragen aan gelijksoortige sociale verenigingen zonder winstoogmerk.

5. Voor alles wat in deze statuten niet uitdrukkelijk is geregeld, blijft de wet van 27 juni 1921 van toepassing.

-Bijlagen bijhët BéTgiscfi 5tàitslilad - 271127201I - Annexes du 1VYoniteur bëlgè

AKTE BETREFFENDE DE RAAD VAN BESTUUR

Worden benoemd als lid van de raad van bestuur

Als Voorzitter Philip Demot, die aanvaardt

Als Secretaris Rudy Houben, die aanvaardt

Als Schatbewaarder Michel Demot, die aanvaardt

Hun benoeming loopt tot 5 december 2014 en is hernieuwbaar

AKTE VAN BENOEMING

De raad ven bestuur benoemt als gedelegeerd bestuurder Philip Demot, Europalaan 9, 3500 Hasselt, met als bevoegdheid het waarnemen van het dagelijks bestuur van de vereniging. Philip Demot is bevoegd om de vereniging individueel te vertegenwoordigen en te verbinden tegenover derden. Deze delegatie is op ieder ogenblik herroepbaar.

Philip Demot Rudy Houben

Voorfitter Secretaris

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris. hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging of stichting ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

20/04/2015
ÿþ MOD 2.2

~ In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



RECHTBANK van KOOPHANDEL te ANTWERPEN, afdeling HASSELT

0 8 APR, 2015

Griffie

11 15 5734

I UI

u

Ondernemingsnr : 0841.796.682

Benaming

(voluit) : DE SMEET SENIORIE

(verkort) :

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Herkenrodesingel 4B, 3500 Hasselt

Onderwerp akte : Ontbinding VZW De Smeet Seniorie

Ter zetel van de v.z.w. te Hasselt, vond de buitengewone algemene vergadering plaats op de 6 februari 2015, welke uitdrukkelijk gehouden werd met het oog op de ontbinding van de genoemde v.z.w.

Na de vaststelling dat er voldaan is aan de bepalingen vereist door artikel 20 van de wet van 27 juni 1921 wordt eenstemmig besloten, door de aanwezige leden van de v.z.w., met ingang van heden te

ontbinden.

De vennoten verlenen decharge aan de gedelegeerd bestuurder, Philip Demot, voor zijn mandaat.

Wordt tot vereffenaar benoemd : de heer Demot Michel, wonende te 3550 Heusden-Zolder, Azalealaan 10, die meteen tot de vaststelling komt dat, gelet op het gebrek aan enig activum, de vereffening kan afgesloten worden.

De sluiting van de vereffening wordt hiermee dan ook officieel geacteerd door de Bijzondere Algemene Vergadering.

Michel DEMOT

Vereffenaar

Op de laatste blz. van Lui B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
DE SMEET SENIORIE

Adresse
HERKENRODESINGEL 4B 3500 HASSELT

Code postal : 3500
Localité : HASSELT
Commune : HASSELT
Province : Limbourg
Région : Région flamande