SUCCEDO

société coopérative à responsabilité à finalité sociale


Dénomination : SUCCEDO
Forme juridique : société coopérative à responsabilité à finalité sociale
N° entreprise : 635.526.875

Publication

17/08/2015
ÿþMod PDF 11.1

Luik B In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte



Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

*15313448*

Neergelegd

13-08-2015

Griffie

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 17/08/2015 - Annexes du Moniteur belge

Zetel : Beerstraat(KRU) 1

Ondernemingsnummer :

0635526875

Benaming (voluit) : SUCCEDO

(verkort) :

Rechtsvorm : Naamloze vennootschap met sociaal oogmerk

(volledig adres)

Onderwerp akte :

Volgens een akte verleden voor Philippe DEGOMME, notaris, lid van de burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid  de CLIPPELE- DEGOMME  BRUYAUX, Geassocieerde Notarissen of  NOTABEL, Geassocieerde Notarissen , met zetel te Brussel (1050 Brussel) Louizalaan 65/5, BTW BE 0469.948.271 RPR Brussel, op 13/08/2015, blijkt er dat :

1. De heer BOUCKAERT Léon-Philippe Christian, geboren te Kortrijk op 15.01.1989, ongehuwd, met woonplaats te 5651 Laneffe, rue Nandrivau 15

2. De naamloze vennootschap met sociaal oogmerk  COGITO , waarvan de maatschappelijke zetel is gevestigd te Ukkel (1180 Brussel), Alsembergsesteenweg 1013, ingeschreven in het rechtspersonenregister te Brussel onder ondernemingsnummer 0476.425.002;

De vennootschap werd opgericht met als rechtsvorm de vereniging zonder winstoogmerk, bij onderhandse akte op 20 oktober 2001, bekendgemaakt in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad van 15 januari 2002 onder nummer 000491;

Waarvan de statuten meermaals werden gewijzigd, onder andere bij akte verleden voor notaris Benoît Bosmans, te Chapelle-les-Herlaimont, ter vervanging van zijn confrater Denis Gilbeau, met standplaats te Manage, wettelijk verhinderd, op 26 september 2008, bekendgemaakt in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad van 07 november daarna onder nummer 08176488, waarbij zij de huidige rechtsvorm heeft aangenomen, en voor het laatst ingevolge beslissing van de buitengewone algemene vergadering gehouden op 02 april 2014, waarvan proces-verbaal werd opgesteld door voornoemde notaris Benoît Bosmans, bekendgemaakt in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad van 20 mei daarna onder nummer 14101830.

Hier vertegenwoordigd overeenkomstig haar statuten door de heer GODEFRIDI Drieu Philippe Fredric Thierry, geboren te Ukkel op 04 oktober 1972, wonend te Elsene (1050 Brussel), Stefaniaplein 10.

Herbenoemd tot bestuurder ingevolge beslissing van bovenbeschreven buitengewone algemene vergadering gehouden op 02 april 2014.

Hierna onveranderd  de comparanten genoemd.

De comparanten hebben ondergetekende notaris, gevraagd, authenticiteit te verlenen aan hetgeen volgt :

De comparanten verklaren dat zij onder hen een naamloze vennootschap met sociaal oogmerk oprichten en verzoeken Ons, notaris, de statuten vast te stellen van een naamloze vennootschap met sociaal oogmerk onder de naam « SUCCEDO », met zetel te 9770 Kruishoutem, Beerstraat 1, waarvan het geheel geplaatst kapitaal zeventigduizend euro (70.000,00 ¬ ) bedraagt en verdeeld is in zevenhonderd (700) aandelen zonder nominale waarde.

Vóór het verlijden van de oprichtingsakte hebben de comparanten als oprichters aan ondergetekende notaris een financieel plan overhandigd, waarin het bedrag van het kapitaal van de

9770 Kruishoutem

Oprichting

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 17/08/2015 - Annexes du Moniteur belge

op te richten vennootschap wordt verantwoord.

De comparanten verklaren dat het kapitaal volledig is geplaatst en dat alle aandelen in geld zijn ingeschreven aan de prijs van honderd euro (100,00 ¬ ) per aandeel en volledig zijn volgestort. De comparanten verklaren als volgt in te schrijven en te storten op de aandelen:

- door de heer BOUCKAERT Léon-Philippe, voornoemd, op driehonderd (300) aandelen, hetzij in totaal voor dertigduizend euro (30.000,00 ¬ ), die zijn volgestort;

- door de naamloze vennootschap met sociaal oogmerk « COGITO », voornoemd, op vierhonderd (400) aandelen, hetzij in totaal voor veertigduizend euro (40.000,00 ¬ ), die zijn volgestort;

Totaal op zevenhonderd (700) aandelen, hetzij het volledig maatschappelijk kapitaal.

Het bedrag van de stortingen bestemd voor de volstorting van de hierboven vermelde inbrengen in geld, hetzij 70.000,00 euro, werd gestort op een bijzondere rekening, geopend op naam van de vennootschap in oprichting bij KBC Bank.

Een bankattest, gedateerd op 12.08.2015 werd als bewijs van de storting overgelegd aan de instrumenterende notaris die bevestigt dat het gestorte kapitaal werd gedeponeerd overeenkomstig de bepalingen van het Wetboek van vennootschappen.

Nadat ondergetekende notaris hen voorgelicht heeft over de gevolgen van de bepalingen van het Wetboek van vennootschappen met betrekking tot de aansprakelijkheid van de oprichters voor het geval de vennootschap wordt opgericht met een kennelijk ontoereikend kapitaal, verzoeken comparanten aan ondergetekende notaris, akte te verlijden van de statuten van een naamloze vennootschap, die zij verklaren op te richten als volgt :

STATUTEN

TITEL I AARD VAN DE VENNOOTSCHAP

ARTIKEL 1 De vennootschap wordt opgericht als een naamloze vennootschap met sociaal oogmerk. Zij wordt opgericht onder de naam « SUCCEDO ».

Deze benaming moet steeds worden voorafgegaan of gevolgd worden door de woorden  naamloze vennootschap met sociaal oogmerk .

De vennootschap beoogt niet een vermogensvoordeel te verstrekken aan haar vennoten maar strekt ertoe haar doel te verwezenlijken. De eventuele winst zal hoofdzakelijk worden aangewend om het sociaal oogmerk te verwezenlijken.

ARTIKEL 2 De maatschappelijke zetel is gevestigd te 9770 Kruishoutem, Beerstraat 1.

Hij kan verplaatst worden binnen de grenzen van het Nederlandse taalgebied en het tweetalig gebied Brussel hoofdstad bij enkel besluit van de raad van bestuur, die over alle machten beschikt om de wijziging van dit artikel die hieruit voortvloeit op authentieke wijze vast te stellen en bekend te maken in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

De vennootschap mag ook, bij enkel besluit van de raad van bestuur, administratieve zetels, agentschappen, ateliers, opslagplaatsen en bijhuizen oprichten of opheffen wanneer en waar zij het nodig acht, zowel in België als in het buitenland.

Iedere wijziging van de maatschappelijke zetel zal door toedoen van de bestuurders worden bekendgemaakt in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad met inachtneming van de geldende regels inzake het taalgebruik.

ARTIKEL 3  Sociaal oogmerk

Het sociaal oogmerk van de vennootschap bestaat erin het algemene niveau van de opleiding en het onderwijs te verbeteren en hulp te bieden aan studenten die voortijdig zijn gestopt met hun schoolse opleiding, universitaire studies of gelijksoortige vorming, zodat zij hun onderbroken opleiding, studies of vorming in een bepaalde instelling kunnen afronden.

ARTIKEL 3 bis  DOEL

Het doel van de vennootschap bestaat erin om, zowel in België als in het buitenland, voor eigen rekening, voor rekening van derden of in samenwerking met derden, begeleiding en hulp te bieden aan studenten in moeilijkheden.

Zij mag alle handelingen verrichten die rechtstreeks of onrechtstreeks verband houden met haar doel, met name de organisatie van seminaries, studiedagen en inhaallessen en het verlenen van hulp tijdens de blokperiodes.

Zij mag in het algemeen alle commerciële, industriële, roerende, onroerende of financiële verrichtingen stellen die ertoe strekken haar activiteiten rechtstreeks of onrechtstreeks uit te breiden. De vennootschap mag op welke wijze ook betrokken worden in zaken, ondernemingen of vennootschappen die hetzelfde, een soortgelijk, een gelijkaardig of samenhangend doel hebben, of die de ontwikkeling van haar onderneming kunnen bevorderen en vergemakkelijken, haar grondstoffen kunnen verschaffen of de afzet van haar producten kunnen bevorderen en zelfs ermee fusioneren.

ARTIKEL 4 De vennootschap wordt opgericht voor een onbeperkte duur vanaf heden.

TITEL II MAATSCHAPPELIJK KAPITAAL

ARTIKEL 5  KAPITAAL

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 17/08/2015 - Annexes du Moniteur belge

Het maatschappelijk kapitaal wordt vastgesteld op zeventigduizend euro (70.000,00 ¬ ).

Het is verdeeld in zevenhonderd (700) aandelen zonder vermelding van nominale waarde.

ARTIKEL 6  KAPITAALSWIJZIGINGEN

Het maatschappelijk kapitaal kan, in één of meerdere malen, verhoogd of verminderd worden door beslissing van de algemene vergadering, die beraadslaagt overeenkomstig de bij wet gestelde voorwaarden.

Bij elke kapitaalswijziging bepaalt de raad van bestuur de waarde van de nieuwe aandelen en de voorwaarden voor de uitgifte ervan.

Bij uitgifte van aandelen zonder vermelding van nominale waarde beneden de fractiewaarde van bestaande aandelen, moet de oproeping dit uitdrukkelijk vermelden.

Deze verrichting moet het voorwerp uitmaken van een gedetailleerd verslag van de raad van bestuur en een verslag door de commissaris-revisor of, bij gebreke daaraan, van de door de raad van bestuur aangewezen bedrijfsrevisor, die ter griffie van de bevoegde rechtbank van koophandel moeten worden neergelegd; zij moeten worden vermeld in de agenda en meegedeeld worden aan de aandeelhouders.

Ingeval van een kapitaalsverhoging warbij wordt voorzien in een uitgiftepremie, dient het bedrag van deze premie volledig te worden volstort bij de inschrijving.

Ingeval van een kapitaalsverhoging door inbreng van contanten, kunnen de houders van converteerbare obligaties of een inschrijvingsrecht de omzetting van hun effecten verkrijgen of hun inschrijvingsrecht uitoefenen en eventueel als aandeelhouder deelnemen aan de nieuwe uitgifte voor zover de bestaande aandeelhouders hiertoe gerechtigd zijn.

De raad van bestuur kan, onder de voorwaarden die zij vaststelt, om het even welke overeenkomst sluiten die beoogt te verzekeren dat wordt ingeschreven op een deel van of op alle uit te geven nieuwe effecten, behalve bij inschrijving met voorkeurrecht.

Bij elke kapitaalsverhoging moeten de aandelen waarop kan worden ingetekend, binnen vijftien dagen na de opening van de inschrijvingsperiode eerst worden aangeboden aan de aandeelhouders in verhouding tot het aantal effecten in hun bezit.

Het voorkeurrecht om in te schrijven kan gedurende de gehele inschrijvingsperiode zonder beperking worden verhandeld.

Zodra deze termijn is verstreken, kan de raad van bestuur van vennootschappen die geen publiek beroep op het spaarwezen hebben gedaan of doen, beslissen om derden te laten deelnemen aan de kapitaalsverhoging of dat de deels of geheel niet-uitgeoefende voorkeurrechten om in te schrijven

worden toegevoegd aan het proportionele deel van de aandeelhouders die hun inschrijvingsrecht reeds hebben uitgeoefend, alsook op de modaliteiten van het voorkeurrecht om in te schrijven.

Dit voorkeurrecht kan evenwel worden beperkt of geschrapt ingevolge beslissing van de algemene vergadering, genomen in het belang van de vennootschap en overeenkomstig de regels voor een statutenwijziging.

Als dit het geval is, moet dit voorstel specifiek worden vermeld in de oproepingen en

dienen de raad van bestuur en de commissaris-revisor, of bij gebreke daaraan, de door de raad van

bestuur aangewezen bedrijfsrevisor de verslagen op te maken waarin de artikelen 533 en 592

tot en met 599 van voornoemd wetboek voorzien. Deze verslagen worden neergelegd op de griffie

van de bevoegde rechtbank van koophandel, worden vermeld in de agenda en

meegedeeld aan de aandeelhouders.

ARTIKEL 7  OPROEPEN TOT KAPITAALINBRENG

De aandeelhouder, die binnen één maand na de bij aangetekend schrijven verstuurde

oproeping, laattijdig de stortingen heeft verricht, is vanaf de datum van opeisbaarheid van de

storting een rente verschuldigd aan de vennootschap, die wordt berekend op basis van een

jaarlijkse rentevoet die twee procent hoger ligt dan de door de Nationale Bank van België

gehanteerde discontovoet.

Bovendien kan de raad van bestuur, wanneer de aandeelhouder binnen één maand geen

gevolg heeft gegeven aan een tweede oproep, beslissen om de aandeelhouder uit te sluiten en

zijn effecten op de beurs te doen verkopen door een wisselagent, zonder afbreuk te doen aan

haar recht om het resterend saldo en de schadevergoeding.

De raad van bestuur beslist soeverein over de oproepen tot kapitaalinbreng.

De uitoefening van het stemrecht verbonden aan de aandelen waarvoor geen

kapitaalinbreng is verricht, is geschorst zolang de inbreng, die het voorwerp is van een geldige

oproep en opeisbaar is, niet is verricht.

ARTIKEL 7 bis  Verwerving van de hoedanigheid van aandeelhouder

Ieder personeelslid dat sedert minstens één jaar is aangeworven door de vennootschap en

op minstens één aandeel inschrijft, is aandeelhouder.

In het geval dat geen enkele aandeelhouder noch een derde bereid is om vrijwillig één van

zijn effecten over te dragen, gaan de aandeelhouders, die initieel hebben ingetekend,

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

de verbintenis aan om de beurt en in alfabetische volgorde één of meer van hun effecten over

te dragen aan een werknemer die hierom verzoekt en voldoet aan de wettelijke of statutaire

voorwaarden om dat recht te worden toegekend.

Het (de) effect(en) wordt (en) overgedragen voor een prijs die gelijk is aan haar (hun)

boekwaarde.

ARTIKEL 7 ter  Verlies van de hoedanigheid van aandeelhouder

Wanneer een aandeelhouder, die een personeelslid van de vennootschap is, niet meer in

dienst is bij de vennootschap op grond van een arbeidsovereenkomst, kan de raad van bestuur

binnen vijftien dagen na de beëindiging van het dienstverband beslissen of deze persoon

aandeelhouder mag blijven. In geval van een negatieve beslissing, verliest de persoon de hoedanigheid van aandeelhouder.

Zijn effect(en) wordt (en) bij voorkeur overgedragen aan de aandeelhouder(s) die hem het

effect(en) aanvankelijk had overgedragen, voor een prijs die gelijk is aan de boekwaarde

ervan.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 17/08/2015 - Annexes du Moniteur belge

ARTIKEL 7 quater  OVERDRACHT VAN AANDELEN: TOELATING-VOORKOOP

Onverminderd het bepaalde in de artikelen 7 bis en 7 ter, is de toelatingsprocedure en de daaropvolgende eventuele voorkoopprocedure van toepassing op de overdracht en de

overgang van aandelen, ten bezwarende titel of om niet, aan derden die geen aandeelhouder

zijn.

Onderhavig artikel is niet van toepassing in het geval als bepaald in de artikelen 7 bis en 7

ter.

A/ Overdracht onder levenden

De aandeelhouder die al zijn aandelen of een deel ervan wenst te verkopen aan een

natuurlijke persoon of rechtspersoon die geen aandeelhouder is, moet de raad van bestuur hiervan op de hoogte stellen.

Binnen één maand na de verzending van de kennisgeving door de aandeelhouder beslist de raad van bestuur op het verzoek bij een meerderheid van twee-derde van de aanwezige of vertegenwoordigde bestuurders.

De raad van bestuur hoeft haar beslissing houdende toelating of afwijzing niet te motiveren.

Binnen vijftien dagen na de beslissing van de raad van bestuur wordt de overdragende aandeelhouder in kennis gesteld van haar beslissing houdende toelating of afwijzing.

Indien de raad van bestuur de voorgestelde overnemer niet aanvaardt, moet de overdrager binnen tien dagen na de verzending van de kennisgeving beslissen  en de raad van bestuur in kennis stellen van deze beslissing  of hij al dan niet verzaakt aan zijn voornemen om zijn aandelen over te dragen. Indien de raad van bestuur niet in kennis wordt gesteld door de overdrager die een beslissing houdende afwijzing heeft ontvangen, wordt hij geacht te verzaken aan zijn voornemen om aandelen over te dragen. Indien hij niet verzaakt aan zijn voornemen, ontstaat een voorkooprecht op de te koop aangeboden aandelen ten gunste van de andere aandeelhouders, waarover de raad van bestuur de aandeelhouders zonder verwijl inlicht.

De aandelen zijn verworven voor de prijs die aanvankelijk was overeengekomen tussen de overdragende aandeelhouder en de kandidaat-overnemer of bij betwisting in verband met de prijs, voor de prijs die moet worden vastgesteld door een deskundige die in onderling akkoord door de partijen is aangewezen overeenkomstig artikel 31 van het Wetboek van vennootschappen, of bij gebrek aan een akkoord over de deskundige, op grond van een beslissing in kortgeding van de voorzitter van de rechtbank van koophandel op verzoek van de meest gerede partij, waarbij de overdrager en de koper(s)  in verhouding tot het aantal verworven aandelen als er meerdere kopers zijn  ieder de helft van de procedurekosten en de kosten in verband met de opdracht van deskundige dragen.

De aandeelhouders kunnen dit voorkooprecht uiterlijk binnen vijftien dagen na de verzending van het resultaat van het deskundigenonderzoek door de raad van bestuur uitoefenen, waarbij zij het aantal aandelen vermelden dat zij willen verwerven.

Voorts kunnen de aandeelhouders vóór het verstrijken van deze termijn uitdrukkelijk verzaken aan de uitoefening van hun voorkooprecht.

Indien de aandeelhouder niet antwoordt binnen de gestelde termijn, wordt hij geacht uitdrukkelijk te verzaken aan het voorkooprecht.

Indien het totale aantal aandelen waarvoor het voorkooprecht is uitgeoefend, het aantal te koop aangeboden aandelen overstijgt, worden de aandelen prioritair toegekend aan de aandeelhouders in verhouding tot hun aandeel in het maatschappelijke kapitaal.

Het door bepaalde aandeelhouders niet uitgeoefende voorkooprecht wordt gevoegd bij het voorkooprecht van die aandeelhouders die het hebben uitgeoefend in verhouding tot het aandeel dat hun aandelen vertegenwoordigen in het totale aantal aandelen van diegenen die hun voorkooprecht hebben uitgeoefend.

Na afloop van de hierboven vermelde termijn, deelt de raad het resultaat van de voorkoopprocedure

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 17/08/2015 - Annexes du Moniteur belge

mogelijkheid wordt geboden om het voorkooprecht in een tweede ronde uit te oefenen.

In het geval dat de partijen hun voorkooprecht niet uitoefenen of indien het aantal aandelen waarvoor

de partijen hun voorkooprecht hebben uitgeoefend, lager is dan het aantal te koop aangeboden

aandelen, kan de overdrager naar eigen goeddunken al zijn aandelen overdragen aan de derde-

kandidaat-overnemer.

De verkrijger betaalt de prijs voor de aandelen binnen dertig dagen te rekenen vanaf de vaststelling

van de prijs.

De kennisgevingen op grond van het onderhavige artikel worden verstuurd bij ter post aangetekende

brief, waarbij de termijnen beginnen te lopen vanaf de datum van verzending van de brief, die is

vermeld op het ontvangstbewijs van de aangetekende zending.

De kennisgeving is geldig verricht wanneer de brieven door de vennootschap zijn verstuurd naar het

laatst gekende adres van de aandeelhouders.

B/ Overgang door overlijden.

De voorgaande bepalingen zijn mutatis mutandis van toepassing op de overgang door overlijden.

Het verzoek tot aanvaarding wordt ingediend door de erfgenaam (erfgenamen) of door de

legatarissen van de aandelen. Zij kunnen eisen te worden aanvaard indien alle uit de nalatenschap

verkregen aandelen niet zijn overgenomen binnen de gestelde termijn.

ARTIKEL 8  AARD VAN DE AANDELEN

De aandelen zijn en blijven op naam.

ARTIKEL 9  ONDEELBAARHEID VAN DE AANDELEN

De vennootschap erkent slechts één eigenaar per aandeel.

Indien een effect in eigendom toebehoort aan meerdere personen, kan de vennootschap de

uitoefening van de eraan verbonden rechten schorsen totdat één persoon is aangewezen die ten

aanzien van de vennootschap de eigenaar van het effect is.

ARTIKEL 10  RECHTHEBBENDEN

De aan een effect verbonden rechten en plichten volgen het effect, ongeacht wie het verkrijgt.

De schuldeisers of erfgenamen van een aandeelhouder kunnen onder geen enkel beding de

verzoeken om de verzegeling van de goederen en activa van de vennootschap, de verdeling of de

veiling ervan, noch zich op een of andere manier mengen in het bestuur van de vennootschap.

Zij dienen zich bij de uitoefening van hun rechten te baseren op de jaarrekeningen en de

beraadslagingen van de algemene vergadering.

ARTIKEL 11  OBLIGATIES

De vennootschap kan, bij eenvoudige beslissing van de raad van bestuur, te allen tijde overgaan tot

de creatie en uitgifte van hypotheekbons, hypothecaire obligaties of andere.

De bons en obligaties zijn geldig ondertekend door twee bestuurders.

TITEL III  BESTUUR EN CONTROLE

ARTIKEL 12  SAMENSTELLING VAN DE RAAD VAN BESTUUR

De vennootschap wordt bestuurd door een raad samengesteld uit ten minste drie leden, al dan niet

aandeelhouder. Zij worden benoemd door de algemene vergadering voor een termijn van maximum

zes jaar, en zijn ten alle tijde door haar afzetbaar. Zij zijn herbenoembaar.

Wanneer tijdens een algemene vergadering wordt vastgesteld dat de vennootschap slechts uit twee

aandeelhouders bestaat, kan de samenstelling van de raad van bestuur beperkt worden tot twee

leden totdat op de volgende algemene vergadering met alle toegestane middelen wordt vastgesteld

dat de vennootschap uit meer dan twee aandeelhouders bestaat.

ARTIKEL 13  VACANTE PLAATS

Als een plaats van bestuurder vacant is wegens overlijden, ontslag of een andere reden, hebben de

overige bestuurders het recht iemand voorlopig aan te stellen. In dat geval gaat de eerstvolgende

algemene vergadering over tot de definitieve verkiezing. De aldus verkozen bestuurder wordt

benoemd voor een periode die noodzakelijk is ter voltooiing van het mandaat van de bestuurder die

hij vervangt.

ARTIKEL 14  VOORZITTERSCHAP

De raad van bestuur kiest onder zijn leden een voorzitter.

Indien de raad van bestuur slechts twee leden telt, hoeft zij geen voorzitter te kiezen.

ARTIKEL 15  VERGADERINGEN

De raad vergadert op uitnodiging en onder het voorzitterschap van de voorzitter of, ingeval deze

verhinderd is, van een bestuurder aangeduid door zijn collega's, telkens wanneer het belang van de

vennootschap het vergt of telkens wanneer minstens twee bestuurders erom verzoeken.

De vergaderingen worden gehouden op de plaats vermeld in de uitnodigingen.

ARTIKEL 16 De raad van bestuur kan geldig beraadslagen en beslissen op voorwaarde dat

minstens de helft van haar leden aanwezig of vertegenwoordigd is.

Iedere verhinderde of afwezige bestuurder kan per schrijven, telegram of fax, volmacht geven aan

een andere bestuurder om hem te vertegenwoordigen op de vergaderingen van de raad en er in zijn

plaats te stemmen. In dit geval wordt de volmachtdrager geacht aanwezig te zijn.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 17/08/2015 - Annexes du Moniteur belge

Een volmachtdrager kan evenwel slechts één bestuurder vertegenwoordigen.

De beslissingen van de raad van bestuur worden genomen bij meerderheid van stemmen.

Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter van de vergadering doorslaggevend.

De stem van de voorzitter is evenwel slechts doorslaggevend voor zover de raad van bestuur bestaat uit maximum drie leden.

De bestuurder, die een belang heeft dat strijdig is met dat van de vennootschap naar aanleiding van een verrichting waarvoor de goedkeuring van de raad moet worden verkregen, moet de raad hiervan voorafgaand op de hoogte brengen en deze verklaring laten opnemen in het proces-verbaal van de zitting. Hij kan niet deelnemen aan deze beraadslaging.

Tijdens de eerste algemene vergadering worden, vooraleer te stemmen over de overige besluiten, specifiek de verrichtingen behandeld waarbij een bestuurder een belang heeft dat strijdig is met het belang van de vennootschap.

Indien tijdens een zitting van de raad van bestuur die de vereiste meerderheid heeft om geldig te beraadslagen, een of meerdere bestuurders zich onthouden op grond van de voorgaande alinea s, worden de besluiten geldig genomen bij meerderheid van de overige aanwezige leden van de raad. ARTIKEL 17  NOTULEN

De beraadslagingen van de raad van bestuur worden geakteerd in notulen, ondertekend door de meerderheid van de aanwezige leden.

Die notulen worden ingeschreven in een bijzonder register.

De volmachten worden aan de notulen aangehecht.

De afschriften of uittreksels die ten behoeve van het gerecht of voor een andere instantie worden opgemaakt, worden ondertekend door twee bestuurders.

ARTIKEL 18  BEVOEGDHEDEN

De raad van bestuur heeft de meest uitgebreide bevoegdheid om alle daden van bestuur en beschikking te stellen die nodig zijn om het sociaal oogmerk te verwezenlijken.

Vallen onder zijn bevoegdheid, alle handelingen die door de wet of door de statuten niet uitdrukkelijk zijn voorbehouden aan de algemene vergadering.

Voor wat speciale en welomschreven opdrachten betreft, kan de raad van bestuur haar bevoegdheden geheel of deels delegeren aan om het even welke persoon, zelfs een persoon die geen aandeelhouder of bestuurder is.

Voor zover als nodig kan de afgevaardigd bestuurder volmacht verlenen om aangetekende zendingen bij de post in ontvangst te nemen.

ARTIKEL 19  DAGELIJKS BESTUUR

De raad van bestuur kan het dagelijks bestuur opdragen aan één of meerdere bestuurders die de titel dragen van afgevaardigd bestuurder of aan één of meerdere directeurs, al dan niet gekozen uit haar leden, die ieder afzonderlijk handelen.

In geval van delegatie van het dagelijks bestuur, stelt de raad van bestuur de bevoegdheden en de met deze functie gepaard gaande bijzondere vergoedingen vast.

ARTIKEL 20  CONTROLE

Voor zover de vennootschap, voor wat het laatste afgesloten boekjaar betreft, voldoet aan de criteria van artikel 15 van het Wetboek van vennootschappen, is zij niet gehouden tot de benoeming van één of meer commissarissen, en elke aandeelhouder beschikt over de onderzoeks- en controlebevoegdheden van een commissaris.

Indien de vennootschap één of meer commissarissen benoemt of moet benoemen, dient de algemene vergadering van aandeelhouders deze te kiezen uit de leden, natuurlijke personen of rechtspersonen, van de Instituut voor Bedrijfsrevisoren.

ARTIKEL 21  OPDRACHT VAN DE COMMISSARIS

De commissarissen hebben, gezamenlijk of individueel, een onbeperkt controlerecht inzake de financiële situatie, de jaarrekeningen en de regelmatigheid, gelet op het Wetboek van vennootschappen en de statuten, van de in de jaarrekeningen te vermelden verrichtingen. Zij kunnen op om het even welk ogenblik kennis nemen, zonder zich daarvoor te verplaatsen, van de boeken, briefwisseling, notulen en in het algemeen van alle documenten en stukken van de vennootschap. Minstens elk semester overhandigen de bestuurders hen een boekhoudkundige staat die is opgesteld volgens het schema van de balans en de resultatenrekening.

Met het oog op de algemene vergadering stellen de commissarissen een geschreven en omstandig verslag op dat in het bijzonder de bij wet bepaalde gegevens bevat.

De commissarissen kunnen zich in de uitoefening van hun functie en op hun kosten laten assisteren door aangestelden of andere personen voor wie zij rekenschap afleggen.

ARTIKEL 22  AANSPRAKELIJKHEID

De bestuurders en de commissarissen hebben geen enkele aansprakelijkheid met betrekking tot de verbintenissen van de vennootschap.

Zij zijn aansprakelijk, overeenkomstig het gemeen recht en de bepalingen van het Wetboek van vennootschappen, in de uitoefening van hun mandaat en voor de fouten die zij in het kader van hun

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 17/08/2015 - Annexes du Moniteur belge

beheer begaan.

ARTIKEL 23  VERGOEDINGEN  EMOLUMENTEN

De algemene vergadering kan een vaste of proportionele vergoeding toekennen aan de bestuurders, die wordt geboekt op de algemene kosten.

De raad van bestuur kan de directeurs, die bijzondere functies of opdrachten hebben gekregen, vergoedingen toekennen die worden geboekt op de algemene kosten.

De emolumenten van de commissarissen bestaan uit een vaste som, die bij aanvang van hun mandaat is vastgesteld door de algemene vergadering voor de duur van hun mandaat. Deze emolumenten kunnen slechts worden gewijzigd mits de partijen hiermee akkoord gaan.

ARTIKEL 24  VORDERINGEN IN RECHTE

Alle rechtsgedingen, zowel als eiser of als verweerder, worden gevoerd in naam van de vennootschap door twee bestuurders of door de afgevaardigd bestuurder.

ARTIKEL 25  VERTEGENWOORDIGING VAN DE VENNOOTSCHAP

Behoudens bijzondere delegatie van de raad van bestuur, zijn alle handelingen die geen handelingen van dagelijks bestuur zijn, slechts geldig zo zij ondertekend zijn door twee bestuurders die gezamenlijk optreden of door de gedelegeerd bestuurder, welke in geen geval ten opzichte van derden moet(en) doen blijken van een voorafgaande beslissing van de raad van bestuur. De akten waarvoor een openbaar ambtenaar of een ministerieel ambtenaar zijn ambt verleent, in het bijzonder akten tot verkoop, aankoop of ruil van onroerende goederen, oprichtingsakten of akten houdende hypotheekstelling of aanvaarding van hypotheek, akten houdende oprichting van burgerlijke of handelsvennootschappen, processen-verbaal van vergaderingen van vennootschappen, doorhalingen met of zonder betaling, met verzaking aan alle zakelijke rechten, voorrechten, hypotheken, vorderingen tot ontbinding en de volmachten met betrekking tot deze akten, zijn geldig zo zij ondertekend zijn door twee bestuurders die gezamenlijk optreden of door de gedelegeerd bestuurder, welke in geen geval ten opzichte van derden moet(en) doen blijken van een voorafgaande beslissing van de raad van bestuur.

Indien een van de bestuurders een vennootschap is, moet deze onder haar vennoten, zaakvoerders, bestuurders of werknemers een vaste vertegenwoordiger aanwijzen die belast is met de uitvoering van deze opdracht in naam en voor rekening van de rechtspersoon.

Deze vertegenwoordiger is onderworpen aan dezelfde voorwaarden en draagt dezelfde burgerlijke en strafrechtelijke aansprakelijkheden alsof hij deze opdracht in eigen naam en voor eigen rekening uitoefende, zonder afbreuk te doen aan de hoofdelijke aansprakelijkheid van de rechtspersoon die hij vertegenwoordigt. Deze rechtspersoon kan haar vertegenwoordiger slechts afzetten mits zij tegelijkertijd zijn opvolger aanwijst.

TITEL IV ALGEMENE VERGADERING

ARTIKEL 26  SAMENSTELLING EN BEVOEGDHEDEN

De algemene vergadering, zo zij volgens de regels is samengesteld, vertegenwoordigt alle aandeelhouders.

Zij heeft de meest uitgebreide bevoegdheden om de handelingen, die de vennootschap aanbelangen, te verrichten of te bekrachtigen.

Zij bestaat uit alle eigenaars van aandelen, die hetzij zelf hetzij op grond van een volmacht met inachtneming van de wettelijke en statutaire bepalingen stemgerechtigd zijn. De beslissingen van de algemene vergadering verbinden alle aandeelhouders, met inbegrip van de aandeelhouders die afwezig zijn of niet akkoord gaan met de beslissing.

ARTIKEL 27  VERGADERING

De jaarlijkse algemene vergadering komt van rechtswege bijeen op de tweede donderdag van mei op achttien uur.

Indien deze dag een wettelijke feestdag is, wordt de vergadering op de eerstvolgende werkdag gehouden.

Op verzoek van de aandeelhouders die één vijfde van het maatschappelijk kapitaal vertegenwoordigen kan een buitengewone algemene vergadering worden bijeengeroepen telkens wanneer de belangen van de vennootschap dit vereisen.

De gewone en buitengewone algemene vergaderingen worden gehouden op de plaats die is vermeld in de oproepingen.

ARTIKEL 28  OPROEPING

Zowel de gewone als de buitengewone algemene vergadering komt bijeen na oproeping door de raad van bestuur of het college van commissarissen.

De oproepingen bevatten de agenda en zijn opgesteld met inachtneming van de bij de artikelen 189,532, 533 en 552 gestelde vormen en termijnen.

De oproepingen tot het bijwonen van de jaarlijkse algemene vergadering dienen verplicht als agendapunten te vermelden: de bespreking van het jaarverslag en de verslagen van de commissarissen, de bespreking en de goedkeuring van de jaarrekening, de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen, de herverkiezing en de vervanging van de uittredende en

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 17/08/2015 - Annexes du Moniteur belge

ontbrekende bestuurders en commissarissen.

ARTIKEL 29  NEERLEGGING VAN DE TITELS

Om tot de algemene vergadering te worden toegelaten, moeten de eigenaars van aandelen op naam minstens vijf dagen vóór de vergadering de raad van bestuur in kennis stellen van hun voornemen om hun rechten tijdens de vergadering uit te oefenen.

De obligatiehouders kunnen deelnemen aan de vergadering maar enkel met raadgevende stem indien zij hun titels hebben neergelegd overeenkomstig dit artikel.

ARTIKEL 30  VERTEGENWOORDIGING

Iedere eigenaar van titels kan zich op de algemene vergadering laten vertegenwoordigen door een gevolmachtigde, die een aandeelhouder of een derde kan zijn.

Rechtspersonen kunnen evenwel worden vertegenwoordigd door hun wettelijke vertegenwoordigers en hun wettelijke of statutaire organen of door de daarvoor aangewezen personen; minderjarigen en onbekwaamverklaarden kunnen worden vertegenwoordigd door hun wettelijke vertegenwoordiger. De gehuwde personen kunnen door hun echtgenoot worden vertegenwoordigd.

De raad van bestuur kan de inhoud van de volmacht vaststellen en vereisen dat de volmachten vijf dagen vóór de algemene vergadering worden neergelegd op een door haar bepaalde plaats. De mede-eigenaars, vruchtgebruikers en naakte eigenaars, schuldeisers en pandschuldenaars moeten zich respectievelijk door eenzelfde persoon laten vertegenwoordigen.

ARTIKEL 31  BUREAU

Iedere algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of, bij zijn afwezigheid, door een gedelegeerd bestuurder, of nog, bij afwezigheid van deze laatste, door de oudste bestuurder.

De voorzitter wijst de secretaris aan.

De vergadering kiest twee stemopnemers voor zover het aantal aandeelhouders dit toelaat. De aanwezige bestuurders vervolledigen het bureau.

ARTIKEL 32  VERDAGING

De raad van bestuur heeft het recht om de beslissing met betrekking tot de goedkeuring van de jaarrekening met drie weken te verdagen. De overige getroffen beslissingen worden door deze verlenging niet tenietgedaan, behoudens andersluidende beslissing van de algemene vergadering. De tweede algemene vergadering heeft het recht om de jaarrekening definitief vast te stellen. ARTIKEL 33  AANTAL STEMMEN  UITOEFENING VAN HET STEMRECHT

Ieder aandeel geeft recht op één stem.

Overeenkomstig artikel 661, 4°, van het Wetboek van vennootschappen, mag echter niemand aan de stemming in de algemene vergadering deelnemen met meer dan een tiende van het aantal stemmen verbonden aan de vertegenwoordigde aandelen; dit percentage wordt op een twintigste gebracht wanneer een of meer vennoten de hoedanigheid hebben van personeelslid in dienst genomen door de vennootschap.

De uitoefening van het stemrecht kan het voorwerp zijn van aandeelhoudersovereenkomsten met inachtneming van de bij het Wetboek van vennootschappen gestelde grenzen.

ARTIKEL 34  BERAADSLAGING

De algemene vergadering kan alleen beraadslagen over onderworpen die aan de agenda staan, tenzij alle aanwezige of vertegenwoordigde aandeelhouders eenparig hun akkoord verlenen aan de nieuwe punten.

Behalve in de bij wet bepaalde gevallen, beslist de vergadering bij meerderheid van stemmen, ongeacht het aantal aandelen dat op de vergadering vertegenwoordigd is.

In geval van benoeming wordt, wanneer geen enkele kandidaat de absolute meerderheid verkrijgt, overgegaan tot een beslissende stemming tussen de kandidaten die het meeste stemmen hebben behaald. Bij staking van stemmen tijdens de beslissende stemming, wordt de oudste kandidaat verkozen.

De stemming gebeurt bij handopsteking of afroep op naam, behoudens andersluidende beslissing van de algemene vergadering bij meerderheid van stemmen.

Vooraleer de zitting bij te wonen, ondertekent iedere aandeelhouder of zijn volmachtdrager een aanwezigheidslijst die de naam van de aandeelhouders en hun aantal titels vermeldt.

ARTIKEL 35  NOTULEN

De notulen van de algemene vergadering wordt ondertekend door de leden van het bureau en de aandeelhouders die hierom verzoeken.

De afschriften of uittreksels ten behoeve van het gerecht of andere instanties worden ondertekend door twee bestuurders.

TITEL V  INVENTARIS  JAARREKENING  BESTEMMING VAN DE WINST

ARTIKEL 36  BIJZONDER VERSLAG

Aan het einde van het boekjaar brengen de bestuurders een bijzonder verslag uit over de wijze waarop de vennootschap toezicht heeft uitgeoefend op de verwezenlijking van haar sociaal oogmerk. Dit verslag geeft inzonderheid aan dat de uitgaven inzake investeringen, inzake de werkingskosten

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 17/08/2015 - Annexes du Moniteur belge

en bezoldigingen bestemd zijn om de verwezenlijking van het sociale oogmerk van de vennootschap te bevorderen.

De algemene vergadering beslist over de goedkeuring van het bijzonder verslag.

ARTIKEL 37  INVENTARIS en JAARREKENING

Het boekjaar begint op één januari en eindigt op éénendertig december van ieder jaar.

Elk jaar maken de bestuurders een inventaris op, stellen zij de jaarrekening op overeenkomstig de wet en brengen zij het hierboven vermelde bijzonder verslag als bedoeld in artikel 661-6° uit. De jaarrekening bestaat uit de balans, de resultatenrekening en de toelichting, en vormt een geheel. Deze documenten worden opgesteld overeenkomstig Titel V van het Wetboek van vennootschappen en de besluiten ter uitvoering van deze wet, voor zover de vennootschap hieraan onderworpen is en overeenkomstig de wettelijke en bijzondere reglementaire bepalingen die op haar van toepassing zijn.

Minstens één maand vóór de jaarlijkse algemene vergadering overhandigt de raad van bestuur de stukken samen met het jaarverslag aan de commissarissen. Zij moeten verifiëren of het jaarverslag wel degelijk de bij wet vereiste informatie bevat en in overeenstemming is met de jaarrekening, en zij dienen binnen vijftien dagen een geschreven en omstandig verslag op te maken.

Het jaarverslag bestaat uit het jaarlijks op te stellen verslag ter informatie van de aandeelhouders en het bijzonder verslag als bedoeld in artikel 661-6° van het Wetboek van vennootschappen en, in voorkomend geval, een uiteenzetting over de verrichtingen waartoe de raad van bestuur in de loop van het boekjaar heeft beslist, die betrekking hebben op de verkrijging of de inpandneming door de vennootschap van haar eigen effecten, de verhoging van het kapitaal in het kader van eventueel toegestane kapitaal, de beperking of opheffing van het voorkeurrecht van de bestaande aandeelhouders, de uitgifte van converteerbare obligaties of obligaties met inschrijvingsrecht. Het verslag van de commissarissen omvat een beoordeling van de wijzen waarop de controle wordt uitgeoefend, het voeren van de boekhouding en de jaarrekening, of deze rekening een getrouw beeld van het vermogen, de financiële situatie en de resultaten van de vennootschap geven, of het jaarverslag de vereiste informatie bevat en overeenstemt met de jaarrekening, of de bestemming van de winst in overeenstemming is met de statuten en het Wetboek van vennootschappen en of een verrichting of beslissing in strijd is met de stauten of dit Wetboek.

Vijftien dagen vóór de algemene vergadering kunnen de aandeelhouders op de maatschappelijke zetel kennis nemen en een kopie nemen van:

1/ de jaarrekening,

2/ de lijst met de publieke fondsen, aandelen, obligaties en andere effecten van de vennootschap die deel uitmaken van haar portefeuille,

3/ de lijst met de aandeelhouders die hun effecten niet hebben volgestort, met vermelding van hun woonplaats en het aantal effecten in hun bezit,

4/ het jaarverslag en het verslag van de commissarissen.

De jaarrekening, het jaarverslag en het verslag van de commissarissen wordt samen met oproeping verstuurd naar de aandeelhouders.

Elke aandeelhouder heeft het recht om, op overlegging van zijn effect(en), vijftien dagen vóór de algemene vergadering een exemplaar te verkrijgen van de in de voorgaande alinea vermelde stukken.

ARTIKEL 38  STEMMING VAN DE JAARREKENING

De jaarlijkse algemene vergadering neemt kennis van het jaarverslag en het verslag van de commissarissen en bespreekt de jaarrekening.

De bestuurders beantwoorden de vragen van de aandeelhouders met betrekking tot hun jaarverslag of de agendapunten, tenzij het belang van de vennootschap vereist dat zij geen antwoord geven. De commissarissen beantwoorden de vragen van de aandeelhouders over hun verslag.

De algemene vergadering beslist over de goedkeuring van de jaarrekening.

Na de goedkeuring van de balans, spreekt de vergadering zich bij bijzondere stemming uit over het verlenen van kwijting aan de bestuurders en de commissarissen.

Deze kwijting is slechts geldig voor zover de balans volledig is en geen verkeerde gegevens bevat waardoor de werkelijke toestand van de vennootschap wordt verdraaid en de handelingen, die zijn verricht buiten de statuten om, specifiek zijn aangegeven in de oproeping.

De raad van bestuur legt het jaarverslag, het verslag van de commissarissen, de jaarrekening en de documenten als bedoeld in de artikelen 98, 100, 101, 102, en 874 van het Wetboek van vennootschappen worden binnen dertig dagen na te zijn goedgekeurd door de algemene vergadering, neer bij de Nationale Bank.

De vennootschap is vrijgesteld van de verplichting tot neerlegging van het jaarverslag indien elke persoon die zich op de maatschappelijke zetel aanbiedt, kennis kan nemen van dit verslag en een volledige of gedeeltelijke kopie van dat verslag kan verkrijgen, die minstens de bij de artikelen 92, 94, 95, 96, 143, 608, 616, 624 en 874 van het Wetboek van vennootschappen voorgeschreven gegevens bevat.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 17/08/2015 - Annexes du Moniteur belge

De raad van bestuur deelt in een bij de jaarrekening gevoegd document mee voor welke wijze van bekendmaking zij kiest.

Indien de vennootschap aanvullend haar jaarrekening of het jaarverslag in extenso of in verkorte vorm publiceert, dient zij de bepalingen van de artikelen 104, 105 en 874 van het Wetboek van vennootschappen in acht te nemen.

ARTIKEL 39  BESTEMMING, VERDELING en TOEWIJZING VAN DE WINST

De vennootschap kan geen beperkt rechtstreeks of onrechtstreeks vermogensvoordeel verstrekken aan de aandeelhouders en zij kan evenmin een dividend uitkeren.

De jaarlijkse netto winst bestaat uit het overschot op de balans, na aftrek van de algemene kosten, de sociale lasten en de afschrijvingen blijkens de goedgekeurde balans.

De jaarlijkse nettowinst wordt bepaald overeenkomstig de wettelijke bepalingen.

Van die winst wordt ten minste vijf procent ingehouden voor de vorming van de wettelijke reserve. Deze verplichting houdt op wanneer het reservefonds één tiende van het kapitaal van de vennootschap bereikt. De verplichting herleeft indien de wettelijke reserve wordt aangesproken, tot het reservefonds opnieuw één tiende van het kapitaal van de vennootschap heeft bereikt. Het saldo wordt aangewend om het niveau van de onderwijsprestaties op peil te houden of te verbeteren.

TITEL VI ONTBINDING  VERENIGING VAN ALLE AANDELEN  VEREFFENING

ARTIKEL 40  VERVROEGDE ONTBINDING

I/ Indien het netto-actief ingevolge verliezen minder dan de helft van het maatschappelijk kapitaal bedraagt, moet de algemene vergadering binnen maximum twee maanden te rekenen vanaf het tijdstip waarop het verlies is vastgesteld of waarop het had moeten worden vastgesteld op grond van de wettelijke en statutaire verplichtingen, bijeenkomen teneinde volgens de regels voorgeschreven voor een statutenwijziging te beraadslagen over een eventuele ontbinding van de vennootschap of over andere in de agenda aangekondigde maatregelen.

De raad van bestuur rechtvaardigt haar voorstellen in een bijzonder verslag dat vijftien dagen vóór de algemene vergadering ter inzage ligt van de aandeelhouders.

II/Indien het netto-actief minder bedraagt dan één/vierde van het maatschappelijk kapitaal, kan de ontbinding worden uitgesproken bij één/vierde van de op de algemene vergadering uitgebrachte stemmen.

III/ Indien het netto-actief minder bedraagt dan het wettelijke minimumkapitaal, kan elke belanghebbende de rechter om ontbinding van de vennootschap.

IV/ Indien na aanzuivering van het passief en terugbetaling aan de vennoten van hun inbreng, een netto-actief overblijft, zal dit bestemd worden tot een vennootschap met sociaal oogmerk waarvan het doel zo dicht mogelijk aansluit.

ARTIKEL 41  VERENIGING VAN ALLE EFFECTEN

De vereniging van alle effecten in handen van één aandeelhouder leidt niet van rechtswege tot de ontbinding, noch tot de gerechtelijke ontbinding van de vennootschap.

Indien de vennootschap binnen één jaar niet ontbonden is of versterkt door de inbreng van een nieuwe aandeelhouder, wordt de enige aandeelhouder geacht hoofdelijk borg te staan voor alle verbintenissen die de vennotschap is aangegaan sedert de vereniging van alle effecten in zijn handen.

ARTIKEL 42  VEREFFENING

Bij ontbinding van de vennootschap, om welke reden en op welk ogenblik ook, wordt de vereffening verzorgd door één of meer vereffenaars, die worden benoemd door de algemene vergadering. Bij gebrek aan benoeming door de algemene vergadering geschiedt de vereffening door de raad van bestuur die op dat ogenblik in functie is en die handelt in de hoedanigheid van vereffeningscomité.

De vereffenaars beschikken te dien einde over de meest uitgestrekte bevoegdheden op grond van artikel 186 en volgende van het Wetboek van vennootschappen.

De algemene vergadering bepaalt de vergoedingen van de vereffenaars.

TITEL VII ALGEMENE BEPALINGEN

ARTIKEL 43  Geschillen

Voor alle geschillen met betrekking tot vennootschapsaangelegenheden tussen de vennootschap en haar aandeelhouders, haar bestuurders, leden van het directiecomité, gedelegeerd bestuurders, vaste vertegenwoordigers, directeurs, gewezen bestuurders, gewezen leden van het directiecomité, gewezen gedelegeerd bestuurders, gewezen vaste vertegenwoordigers, gewezen directeurs en-of vereffenaars, alsook alle geschillen tussen voormelde personen onderling, zal eerst een beroep worden gedaan op bemiddeling, vóór elke andere vorm van geschillenbeslechting.

De partijen wijzen in onderlinge overeenstemming de bemiddelaar aan, die moet erkend zijn door de in artikel zeventienhonderd zevenentwintig van het Gerechtelijk wetboek bedoelde commissie. ARTIKEL 44  KEUZE VAN WOONPLAATS

Voor de uitvoering van de statuten, kiest iedere aandeelhouder, eigenaar van obligaties, warrants of

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Voorbehouden

Luik B

- vervolg

Mod PDF 11.1

Staatsblad

aan het Belgisch

houders van certificaten op naam die met de medewerking van de vennootschap uitgegeven werden, die in het buitenland woont, bestuurder, volmachtdrager of vereffenaar, woonplaats in de maatschappelijke zetel, waar hen alle berichten, dagvaardingen, betekeningen en bekendmakingen geldig kunnen worden meegedeeld.

ARTIKEL 45  Toepasselijkheid van het Wetboek van vennootschappen

Partijen willen het Wetboek van vennootschappen volledig eerbiedigen.

Bijgevolg worden de bepalingen van deze wet waarvan niet geldig is afgeweken, geacht in deze akte te zijn ingeschreven en worden de clausules die strijdig zijn met dwingende bepalingen uit deze wet geacht niet te zijn geschreven.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 17/08/2015 - Annexes du Moniteur belge

OVERGANGSBEPALINGEN

A. Aanvang

De comparanten hebben bij eenparigheid de volgende beslissingen genomen, die slechts uitwerking hebben vanaf de neerlegging ter griffie van een uittreksel van de oprichtingsakte, overeenkomstig de wettelijke bepalingen.

1/ Aanvang en einde van het eerste boekjaar

Het eerste boekjaar vangt aan op de dag van de neerlegging op de griffie van de rechtbank van koophandel van de zetel van de vennootschap van een een uittreksel van onderhavige akte en eindigt op 31 december 2016.

2/ Eerste jaarvergadering

De eerste jaarvergadering wordt gehouden op 11 mei 2017.

3/ Bestuurders

Het aantal bestuurders wordt vastgesteld op twee.

Worden benoemd voor een termijn van zes jaar:

- de heer BOUCKAERT Léon-Philippe, voornoemd ;

- de naamloze vennootschap met sociaal oogmerk  COGITO , voornoemd;

Beiden hier aanwezig of vertegenwoordigd en die aanvaarden.

Dit mandaat zal vergoed worden.

4/ Commissarissen

De comparanten besluiten geen commissaris te benoemen daar de vennootschap er op basis van de

wettelijke criteria niet toe gehouden is.

5/ Overname van verbintenissen in naam van de vennootschap in oprichting

De comparanten verklaren dat alle verbintenissen door de comparanten aangegaan in naam van

huidige vennootschap vóór haar oprichting, evenals de verrichtte handelingen, beschouwd zullen

worden als zijnde uitgevoerd voor rekening van deze laatste.

Deze overname zal evenwel slechts uitwerking hebben vanaf de datum waarop de vennootschap

rechtspersoonlijkheid bekomt.

6/ Bijzondere volmacht

Bijzondere volmacht wordt verleend aan de heer Bouckaert Léon-Philippe, voornoemd, of elke andere persoon die door deze laatste wordt aangewezen teneinde alle stukken te ondertekenen, alle nodige verklaringen af te leggen en in het algemeen alle nodige handelingen te stellen met het oog op de inschrijving van de vennootschap in de Kruispuntbank voor Ondernemingen.

B. Raad van bestuur

Nadat de raad van bestuur is samengesteld, heeft deze verklaard zich te verenigen met het oog op

de benoeming van de voorzitter en de afgevaardigd bestuurder.

Bij eenparigheid van stemmen beslist de raad:

- te benoemen tot voorzitter : de heer BOUCKAERT Léon-Philippe, voornoemd, hier aanwezig en die

aanvaardt. Het mandaat van voorzitter is kosteloos.

- te benoemen tot afgevaardigd bestuurder : de heer BOUCKAERT Léon-Philippe, voornoemd, hier

aanwezig en die aanvaardt. Het mandaat van afgevaardigd bestuurder is vergoed.

Tot vaste vertegenwoordiger wordt benoemd: de heer BOUCKAERT, voornoemd, hier aanwezig en

die aanvaardt.

Coordonnées
SUCCEDO

Adresse
BEERSTRAAT 1 9770 KRUISHOUTEM

Code postal : 9770
Localité : KRUISHOUTEM
Commune : KRUISHOUTEM
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande