STUURGROEP DE HANDELSSCHOOL AALST

Association sans but lucratif


Dénomination : STUURGROEP DE HANDELSSCHOOL AALST
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 521.745.479

Publication

14/03/2013
ÿþMOD 2.2

0 5 MYE 20t3

D ENDER M ONDE

Griffie

Ondernemingsnr : S2 .A ' S y 43

Benaming

(voluit) : STUURGROEP DE HANDELSSCHOOL AALST

(verkort) :

Rechtsvorm : VZW

Zetel : KEIZERSPLEIN 19 TE 9300 AALST

Onderwerp akte : STATUTEN

op 12/12/2012 zijn bijeengekomen, volgende oprichters :

Marianne Gees, Pijpenbeek 775, 9320 Nieuwerkerken

Christophe Desmet, Vennestraat 5, 9320 Erembodegem

Stefanie Petit, Kasteelstraat 7, 9308 Hofstade

Lieve De Winter, Volksverheffingstraat 57 9300 Aalst

I. NAAM / ADRES I DOEL / DUUR

Art. I. De naam: De vereniging wordt STUURGROEP DE HANDELSSCHOOL AALST vzw genoemd.

Art. 2. Adres: De zetel van de vereniging is gevestigd te 9300 Aalst, Keizersplein 19, in het gerechterlijk arrondissement Dendermonde.

Art. 3. Doel: De vereniging stelt zich tot doel : Bij te dragen tot de ontplooiing, promotie en doelmatige functionering van het Koninklijk Technisch Atheneum III -Handelsschool. De vereniging kan alle activiteiten en verrichtingen doen die dit doel verwezenlijken. Zij zal alle roerende en onroerende goederen die zij voor het verwezenlijken van haar doel nodig heeft mogen bezitten hetzij in eigendom, hetzij in vruchtgebruik. Met het oog op het verwezenlijken van haar maatschappelijk doel, mag zij bovendien elke handgift, toelage, schenking onder levenden of legaat, die haar zouden toegekend worden door natuurlijke personen of om het even welk, organisme, ontvangen, onder voorbehoud van goedkeuring door de raad van bestuur.

Stuurgroep Dé Handelsschool Aalst is opgericht om de participatie van leerkrachten en het hele schoolteam,: leerlingen en ouders op school te aan te moedigen.

Stuurgroep Dé Handelsschool Aalst neemt volgende kerntaken om de participatie te verhogen op zich:

-Onze vereniging wil de organisatie van schoolse en naschoolse activiteiten stimuleren en ondersteunen en organiseert ook zelf tal van activiteiten tijdens het schooljaar waaraan leerlingen, ouders, leerkrachten en sympathisanten kunnen deelnemen (Kwis, Italiaanse avond, koekjesverkoop, voetbalwedstrijden, opendeurdag.,,).

-Stuurgroep Dé Handelsschool Aalst steunt de school, Dé Handelsschool Aalst, financieel, materieel en door hulp te bieden, en dit in samenspraak met het schoolteam. Een optimale relatie met de schoolraad, directie en het hele schoolteam is dan ook erg belangrijk.

-Leden van onze vereniging krijgen een gepaste attentie bij geboorte, huwelijk, sterfgeval of ziekte bij familieleden (le graad) en voordelen bij bepaalde betalende activiteiten.

Art, 4 De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur. Zij kan te allen tijde ontbonden worden.

Art. 5 Het getal der leden is niet beperkt, doch mag niet minder bedragen dan drie. De ondergetekende oprichters zijn de eerste leden. De algemene vergadering beslist souverein over de aanneming van nieuwe leden. Het kandidaat-lid dient schriftelijk zijn verzoek om aanvaarding te richten aan de raad van bestuur en schriftelijk zijn instemming met het doel en de standregelen van de vereniging te betuigen. De Raad van Bestuur kan op door hem te bepalen voorwaarden andere personen als steunend lid tot de vereniging toelaten.

Art. 6 De invoering van een lidgeld en de vaststelling van het jaarlijkse bedrag met een maximum van 125 euro, behoort tot de bevoegdheid van de algemene vergadering.

Art. 7 Een lid kan op ieder ogenblik uittreden uit de vereniging bij middel van een schriftelijk ontslag gericht aan de raad van bestuur. De raad van bestuur kan _leden- die zich aan een zware overtreding van de statuten

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting ot organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

1.!*1309291 il

L;e 7,5I ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

GRIFFIE RECHTBANK VAN KOUVI r/- ivDtL

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -14/03/2013 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -14/03/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

schuldig gemaakt hebben, schorsen tot aan de beslissing van de algemene vergadering. De uitsluiting van een

" lid kan slechts door de algemene vergadering worden uitgesproken met een Twee derden meerderheid van de stemmen van de aanwezige ofvertegenwoordigde leden. Het lid dat ontslag neemt of uitgesloten wordt, heeft geen aanspraak op het maatschappelijk bezit en kan geen teruggave vorderen van betaalde bijdragen of vergoeding eisen voor geleverde prestaties. Hetzelfde geldt ten aanzien van de rechthebbenden van het overleden lid.

Een ontslagnemend of uitgesloten lid, of de rechthebbenden van een overleden lid, kunnen geen inzage vorderen van de rekeningen van de vereniging, noch zegels laten leggen of een boedelbeschrijving vorderen.

Il. ALGEMENE VERGADERING

Art. 10 De algemene vergadering is samengesteld uit alle effectieve leden van de vereniging. De algemene

vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter of bij ontstentenis door de oudste onder de aanwezige

bestuurders.

Art. 11 De algemene vergadering is het hoogste orgaan van de vereniging. Zij bezit de machten die haar zijn

toegekend door de weten door deze statuten. Behoren in het bijzonder tot haar exclusieve bevoegdbeid :

1. de wijziging van de statuten,

1.de benoeming en afzetting van de bestuurders,

2.aanduiding van een voorzitter onder de benoemde bestuurders,

3.de kwijting aan de bestuurders

4.de goedkeuring van de begroting en van de rekening,

5.de vrijwillige ontbinding van de vereniging,

6.aanvaarding en uitsluiting van leden,

7.de omzetting van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk,

8.het opstellen en wijziging van een huisboudelijk reglement,

9.het bepalen van de wijze waarop de financiele controle georganiseerd wordt,

Art. 12 Iedere wijziging van de statuten moet binnen de maand van haar dagtekening worden bekendgemaakt in de Bijlagen tot bet Belgisch Staatsblad. Dit geldt ook voor iedere benoeming, ontslag of afzetting van een bestuurder.

Art. 13 Een algemene vergadering wordt bijeengeroepen in de maand mei. Op ieder ogenblik kan een buitengewone algemene vergadering van de vereniging worden bijeengeroepen door een beslissing van de raad van bestuur ofop vraag van minstens een vijfde van de leden. Iedere vergadering wordt gehouden op de dag, het uur en de plaats vermeld in de oproeping.

Art. 14 De algemene vergadering wordt bijeengeroepen door de raad van bestuur bij gewone brief, ondertekend door de voorzitter. De oproepingsbriefwordt minstens vijftien kalenderdagen voor de vergadering aan elk effectief lid toegezonden. De oproepiingsbriefbevat de agenda. De raad van bestuur bepaalt de agenda. Elk effectieflid kan een punt op de agenda plaatsen. Het lid meldt dit schriftelijk aan de voorzitter, voor de verzending van de oproepingsbrief. De vergadering kan niet geldig beraadslagen en besluiten over de punten die niet op de agenda vermeld zijn, behalve wanneer de aanwezige en vertegenwoordigde leden eenparig akkoord gaan am de agenda uit te breiden.

Art. 15 Ieder effectief lid heeft het recht de algemene vergadering bij te wonen. Het lid kan zich laten vertegenwoordigen door een lasthebber die ook effectief lid moet zijn van de vereniging. Elk lid kan lasthebber zijn van een of meerdere leden. Het toekennen van een volmacht aan een lasthebber gebeurt schriftelijk en op naam. Aile volmachten worden bij het begin van de vergadering aan de voorzitter overhandigd. Zij worden gehecht aan de notulen van de vergadering.

Art. 16 In de algemene vergadering hebben aile effectieve leden een gelijk stemrecht. De algemene vergadering kan slechts geldig besluiten indien meer dan de helft van de leden aanwezig of vertegenwoordigd is, behoudens andersluidende bepalingen in de wet of in deze statuten.

Wordt het vereiste aantal niet bereikt, dan zal na een periode van minimum vijftien dagen een nieuwe vergadering belegd worden, die zal mogen besluiten ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden, behoudens andersluidende bepalingen in de wet of in deze statuten. De besluiten worden genomen bij eenvoudige meerderheid van de stemmen van de aanwezige ofvertegenwoordigde leden, behoudens andersluidende bepalingen in de wet of in deze statuten. De stemmingen gebeuren bij naamroeping. De stemmingen over personen zijn altijd geheim. Bij staking van stemmen is het voorstel verworpen.

Art. 17 De algemene vergadering kan slechts geldig besluiten over de ontbinding van de vereniging of de wijziging in de statuten indien de bepalingen van artikel 8 en 20 van de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 op de verenigingen zonden winstgevend doel worden nageleefd.

Art. 18 De algemene vergadering kan slechts geldig besluiten over de goedkeuring en wijziging van het huishoudelijk reglement met een vier vijfden meerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden en indien vier vijfden van de effectieve leden aanwezig of vertegenwoordigd is.

Art. 19 De besluiten van de algemene vergadering worden ingeschreven in het register van de notulen en worden ondertekend door de voorzitter en de secretaris. Dit register wordt bewaard in de zetel van de vereniging, waar alle leden er ter plaatse inzake kunnen van nemen. De besluiten van de algemene vergadering worden per gewone brief aan al de leden toegestuurd in de maand volgend op de datum van de vergadering. Aile leden of derden die een belang doen blijken, kunnen uittreksels vragen die worden ondertekend door de Voorzitter en de secretaris.

Art. 20 De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur, voorgezeten door de voorzitter. De raad van bestuur is samengesteld uit minstens drie leden, door de algemene vergadering verkozen onder de

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -14/03/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 22

effectieve leden van de vereniging voor een termijn van vier jaar. De algemene vergadering bepaalt het aantal bestuurders. Een vacature van bestuurder wordt door de algemene vergadering ingevuld tot het einde van het lopende mandaat. De algemene vergadering kan te allen tijde een einde stellen aan het mandaat van een bestuurder en in zijn vervanging voorzien tot het einde van het lopende mandaat. De uittredende bestuurders zijn herkiesbaar.

Art. 21 De raad van bestuur duidt onder zijn leden een secretaris en een afgevaardigd bestuurder aan. De raad kan aan andere bestuurders een functie toewijzen die nuttig is voor de werking van de raad. De raad kan bevoegdheden overdragen aan een van zijn leden,

Art. 22 Ingeval de voorzitter verhinderd is, wordt zijn taak waargenomen door de ondervoorzitter of door de oudste van de aanwezige bestuurders. De raad van bestuur wordt bijeengeroepen door de voorzitter. De raad vergadert zou vaak als nodig is voor de goede werking van de vereniging. De bestuurders ontvangen tenminste een week vooraf een uitnodiging. De raad kan slechts geldig besluiten indien meer dan de helft van de bestuurders aanwezig is. De raad besluit in consensus. Wordt deze niet bereikt, dan worden de betwiste punten voorgelegd aan de algemene vergadering.

Art. 23 De besluiten worden genotuleerd in een speciaal register. De notulen worden ondertekend door de voorzitter en de secretaris. Uittreksel uit de notulen worden eveneens ondertekend door de voorzitter en de secretaris. Alle bestuurders ontvangen schriftelijk en binnen de maand na datum van de vergadering van de raad van bestuur een afschrift van de notulen van deze vergadering.

Art. 24 De raad kan alle rechtshandelingen steil en en alle daden verrichten die hij nuttig acht voor de verwezenlijking van het doel van de vereniging, in uitvoering van de besluiten van de algemene vergadering. Aile akten die de vereniging verbinden, worden in naam van de vereniging geldig ondertekend door de voorzitter, de afgevaardigd bestuurder of een door de raad van bestuur daartoe gemachtigd bestuurder, Zij kunnen individueel optreden. Dezelfde wijze van vertegenwoordiging geld voor het optreden in rechte.

Art. 25 Door de bestuurders wordt geen persoonlijke verplichting aangegaan betreffende de verbintenissen van de vereniging. Hun aansprakelijkheid is beperkt tot het vervullen van de hun gegeven opdracht. Het mandaat van bestuurder is onbezoldigd.

V. BEGROTINGEN EN REKENINGEN

Art. 26 Het boekjaar liep oorspronkelijk van 1 januari tot 31 december; hiervan wordt afgeweken en het boekjaar neemt een aanvang van 1 september tot 31 augustus van ieder jaar. Bij het einde van een boekjaar worden door de raad van bestuur de rekeningen van het verlopen jaar afgesloten en worden de balans en de begroting voor het volgend jaar opgemaakt. Deze worden aan de goedkeuring van de algemene vergadering onderworpen. De rekeningen en de begroting worden samen met de uitnodiging voor de algemene vergadering ter kennis gebracht van de leden. Zij kunnen inzage vragen van aile documenten waarop deze rekeningen en begroting gesteund zijn.

Art. 27 Het batig saldo vergroot het vermogen van de vereniging en kan niet ais dividenden ofop een andere wijze aan de leden uitgekeerd worden.

VI. ONTBINDING EN VEREFFENING

Art. 28 De vereniging wordt niet ontbonden door het overlijden ofuittreclen van een lid, voor zover het aantalleden daardoor niet minder bedraagt dan drie. De vereniging kan door een besluit van de algemene vergadering ontbonden worden, ofdoor een gerechtelijke beslissing.

Art. 29 In geval van een vrl jwillige ontbinding worden door de algemene vergadering een of meerdere vereffenaars aangesteld. De algemene vergadering bepaalt de bevoegdheid van de vereffenaars en de wijze waarop de schulden worden aangezuiverd.

Art. 30 In geval van ontbinding en vereffening van de vereniging wordt het overblijvend actief overgedragen aan een of meerdere verenigingen die een gelijksoortig doel nastreven. De algemene vergadering duidt deze vereniging aan.

Art. 31 Voor alles waarin hier niet uitdrukkelijk is voorzien, blijven de wet van 27 juni 1921 gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 en de gebruiken inzake verenigingen van toepassing.

Vil VERZEKERINGEN

Art. 32 De vereniging verbindt zich een verzekering aan te gaan voor het risico van burgerrechterlijke aansprakelijkheid wegens stoffelijke oflichamelijke schade te haren laste van haar medewerkers en voor het risico wegens stoffelijke oflichamelijke schade ondergaan door de leden van de Raad van Bestuur handel end in opdracht van de vereniging.

DE RAAD VAN BESTUUR SAM 6 ELD ALS VOLGT:

Voorzitter

Marianne Gees HANDTEKENING

Ondervoorzitter Christophe Desmet

Secretaris Stefanie Petit

Penningmeester Lieve De Winter

Coordonnées
STUURGROEP DE HANDELSSCHOOL AALST

Adresse
KEIZERSPLEIN 19 9300 AALST

Code postal : 9300
Localité : AALST
Commune : AALST
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande