SOCAFIN

Société en commandite simple


Dénomination : SOCAFIN
Forme juridique : Société en commandite simple
N° entreprise : 556.759.907

Publication

31/07/2014
ÿþ In de bijlagen bij het Belg" na neerlegging ter griffie Ho-d Word 11.1

sStaatli1d bekend te maken kopie an iNeeRGELEGD

II

*14147427*

22 JULI 2014

RECHTBANK VAN

KOOPHME2aie GENT

Op de laatste blz. van Luik 13 vermelden Recto Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)r(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso: Naam en handtekening.

o-

Benaming

(voluit) : SOCAFIN

(verkort):

Rechtsvorm: Comm.V,

Zetel: Loskaai 17 - 9800 DEINZE

(volledig adres)

Onderwerp akte: Oprichting

Op heden 19 juli 2014 zijn verschenen

1.De heer LAGRANGE Tom, geboren te Waregem op 30 juni 1972, ID kaartnummer 591-6239531-11, rijksregistemummer 72.06.30-011.61, wonend Loskaai 17 te 9800 DEINZE, ongehuwd

2.De heer LAGRANGE Wim, geboren te Waregem op 14 februari 1968, IK kaartnummer 591-0684629-08, rijksregistemummer 68.02,14-189.57, wonend Harrelstraat 41 te 9800 DEINZE, ongehuwd

Hierboven vermelde personen richten bij onderhandse akte een gewone commanditaire vennootschap op. Het kapitaal van de vennootschap, dat volledig geplaatst is, bedraagt 2.500,00 EUR en is verdeeld in 250 aandelen, met een fractiewaarde van 11250e van bet kapitaal.

Op de aandelen is ingetekend door de oprichters en deze hebben zich onvoorwaardelijk verbonden tot volgende inbreng:

Door Tom Lagrange, beherend vennoot, op tweehonderdnegenveertig (249) aandelen hetzij voor tweeduizend vierhonderd negentig (2.490,00) EUR

Door Wim Lagrange, stille vennoot, op één (1) aandeel, hetzij voor tien (10,00) EUR,

Beide oprichters verklaren dat elk der in-geld-onderschreven aandelen volledig werd volstort, door storting in speciën door hem uitgevoefd op een rekening op naam van de vennootschap.

De vennootschap beschikt vanaf heden uit hoofde hiervan over een bedrag van tweeduizend vijfhonderd (2.500,00) EUR. Bedrag welk gestort werd op rekening BEST 7512 0712 9594 op naam van "Comm.V. SOCAFIN%

Statuten

Hoofdstuk 1 Naam  Zetel Doel Duur

Artikel 1

De vennootschap is een handelsvennootschap onder de vorm van een gewone commanditaire vennootschap en zal de naam "SOCAFIN" dragen.

Artikel 2

De zetel van de vennootschap is gevestigd te 9800 DEINZE, Loskaai 17. Hil kan overal worden overgebracht in België bij eenvoudige beslissing van de zaakvoerder,

Deze zetelverplaatsing wordt openbaar gemaakt door neerlegging in het vennootschapsregister van de door de zaakvoerder ondertekende verklaring, samen met een afschrift ter bekendmaking in de bijlage van het Belgisch Staatsblad,

De vennootschap kan, bij eenvoudige beslissing van de zaakvoerder, administratieve zetels, agentschappen, bijhuizen of stapelplaatsen vestigen in België of ln het buitenland.

Artikel 3

Voor zover dit alles wettelijk toegelaten is en de vennootschap en/of haar medewerkers en/of fysische of rechtspersonen waarmee de vennootschap de gepaste samenwerkingsovereenkomsten heeft gesloten, de nodige erkenningen en(of vergunningen heeft, het uitvoeren van de hierna beschreven activiteiten en van de daarmee in verband staande activiteiten in overeenstemming met de wettelijke bepalingen ter zake heeft de vennootschap als doel, in België en eiders in het buitenland, voor eigen rekening en in eigen naam, als voor rekening van derden:

-Het uitvoeren van aile opdrachten op het vlak van managementconsulting in de ruimste zin van het woord zoals supervisie, beheer, controle en coördinatie van ondernemingen, advies, onderzoek en begeleiding inzake management van bedrijven en ondernemingen, meer bepaald inzake personeelsbeleid, marketing, organisatieontwikkeling, strategiebepaling en financieel beleid.

osSÇ,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 31/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 31/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

-De administratieve ondersteuning van bedrijven en ondernemingen voor zover dit aansluit bij hogergenoemde managementdomeinen.

-Het uitoefenen van mandaten als bestuurder, zaakvoerder, vereffenaar, directeur of gevolmachtigde in ondernemingen en vennootschappen.

-Het aanleggen, oordeelkundig uitbouwen en beheren van onroerend vermogen; aile verrichtingen met betrekking tot onroerende goederen en onroerende zakelijke rechten, alsmede alle handelingen die rechtstreeks of onrechtstreeks met dit doel in verband staan en die van aard zijn de opbrengst van die goederen te bevorderen, met inbegrip van onroerende leasing,

-Het aanleggen, oordeelkundig uitbouwen en beheren van roerend vermogen, alle verrichtingen met betrekking tot roerende goederen en rechten, van welke aard ook..

-Het toestaan van leningen en kredietopeningen aan rechtspersonen of ondernemingen of particulieren, in eender welke vorm. Het zich borg stellen, aval verlenen in de meest ruime zin, inclusief het in hypotheek of in pand geven van eigen goederen of handelsfonds tot waarborg van eigen verbintenissen of verbintenissen van derden,

-Het verrichten van aile handels- en financiële operaties, behalve zij die wettelijk voorbehouden zijn aan depositobanken.

-Flet maken van kosten of investeringen in roerende of onroerende goederen om legale voordelen te kunnen verstrekken aan personeel, zaakvoerders, enzovoort, deel uitmakend van hun verloningspakket, zowel in geld ais in natura.

-Het verwerven van participaties, in eender welke vorm, in aile bestaande en op te richten rechtspersonen of ondernemingen, economische samenwerkingsverbanden, beroepsverenigingen of groeperingen, die geheel of gedeeltelijk een gelijkaardige activiteit ontwikkelen of een gelijkluidend doel nastreven; het stimuleren, plannen en coördineren van de ontwikkeling van voormelde rechtspersonen of ondernemingen.

-Het verlenen van aile adviezen over de ontwikkeling, de samenstelling en het optimaliseren, in termen van structuur, planning in de tijd, erfopvolging, bescherming, fiscale of juridische organisatie of overdracht van vermogen of pensioenvorming.

Het doel van de vennootschap kan enkel gewijzigd worden bij besluit van een buitengewone algemene vergadering, genomen met minstens vier vijfde meerderheid van stemmen.

Artikel 4

De vennootschap is opgericht voor een onbepaalde duur te rekenen vanaf datum van neeriegging van deze oprichtingsakte ter Griffie. Behoudens rechterlijke uitspraak, kan de vennootschap slechts ontbonden worden door de algemene vergadering, beslissend met eenparigheid van stemmen,

Hoofdstuk 2 Kapitaal Aandelen

Artikel 5

Het kapitaal is vastgesteld op tweeduizend vijfhonderd (2.500,00) EUR en wordt vertegenwoordigd door tweehonderdvijftig (250) aandelen, met een fractiewaarde van 1/250e van het kapitaal. De aandelen zijn zonder vermelding van nominale waarde.

Artikel 6

De aandelen zijn op naam en voorzien van een volgnummer. Een aandelenregister wordt bijgehouden op de zetel van de vennootschap, dit register bevat;

- de nauwkeurige gegevens betreffende de identiteit van elke vennoot en het aantal aandelen dat hem toebehoort;

- de gedane stortingen;

- de overdrachten van aandelen met hun datum, gedagtekend en ondertekend door de overdra-ger en de ovememer (of hun gevolmachtigden) in geval van overdracht onder de levenden en gedagtekend en ondertekend door de zaakvoerder en de rechtsverkrijgenden in geval van overgang wegens overlijden.

De eigendom van een aandeel op naam wordt bewezen door de oprichtingsakte en de akte van kapitaalverhoging en ook, na overdracht of overgang wegens overlijden, door de inschrijving in het aandelenregister.

De overdrachten en de overgang wegens overlijden gelden ten aanzien van de vennootschap en aan derden pas vanaf de datum van de inschrijving in het aandelenregister.

De aandelen zijn ondeelbaar. Zijn er onverdeelde eigenaars dan heeft de zaakvoerder het recht de oefening van de daarbij behorende rechten te schorsen totdat één enkele persoon wordt aangewezen ais eigenaar van het aandeel tegenover de vennootschap. Is de eigendom van een aandeel gesplitst in naakte eigendom en vruchtgebruik, dan zal de eigenaar van de naakte eigendom ten overstaan van de vennootschap vertegenwoordigd worden door de eigenaar van het vruchtgebruik wat aile maatschappelijke rechten betreft die aan het aandeel verbonden zijn.

Artikel 7

De aandelen van een vennoot mogen op straffe van nietigheid niet worden afgestaan onder levenden, noch overgedragen wegens overlijden dan met de goedkeuring van vier vijfden meerderheid van stemmen..

Bij een overgang van aandelen wegens overlijden moeten de erfgenamen, legatarissen en rechtverkrijgenden de vennoten binnen de maand na het overlijden van de vennoot nauwkeurig inlichten hoe de nalatenschap is vererfd. Zij moeten ook de identiteit van de rechtverkrijgenden en hun respectievelijke erfrechten meedelen. De erfgenamen, legatarissen en rechtverkrijgenden die geen vennoot kunnen worden om dat zij niet als vennoot toegelaten worden, zijn verplicht op verzoek van de vennootschap die aandelen over te dragen aan de door de vennootschap aangewezen vennoten,

De vennoot die zijn aandelenpakket wenst te verkopen en een aanbod krijgt van een derde partij om deze te kopen, is verplicht voor de aandelen van de andere vennoten dezelfde voorwaarden van overdracht te

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 31/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

bedingen. Bij gebreke daaraan kan de overdragende vennoot verplicht worden binnen het jaar na zijn

overdracht, de aandelen van de andere vennoten over te nemen aan dezelfde voorwaarden.

Artikel 8

Er zijn twee soorten vennoten : beherende vennoten en stille vennoten

De beherende vennoten zijn onbeperkt en hoofdelijk aansprakelijk voor aile verbintenissen van de

vennootschap.

De stille vennoten staan voor de schulden en verliezen van de vennootschap slechts in tot beloop van hun

inbreng, op voorwaarde dat zij geen enkele daad van bestuur verrichten, zelfs niet krachtens volmacht,

De stille vennoten mogen zich niet mengen in het bestuur van de vennootschap, maar zullen het recht

hebben op de zetel van de vennootschap kennis te nemen van aile registers en geschriften van de

vennootschap en controle uit te oefenen op alle verrichtingen van de vennootschap.

Hoofdstuk 3 Bestuur en vertegenwoordiging

Artikel 9

Iedere zaakvoerder kan alle handelingen verrichten die nodig of dienstig zijn voor het bereiken van het doel

van de vennootschap, behalve deze die de wet aan de algemene vergadering voorbehoudt.

De zaakvoerder vertegenwoordigt de vennootschap jegens derden en in rechte als eiser of als verweerder.

Hij kan rechtsgeldig de vennootschap verbinden zonder enige beperking.

Artikel 10

Het mandaat van zaakvoerder is bezoldigd. Naast de bezoldiging ontvangt de zaakvoerder een vergoeding

voor representatie, verplaatsings- en andere kosten gemaakt voor en ten behoeve van de vennootschap.

Hoofdstuk 4 Algemene vergadering

Artikel 11

De gewone algemene vergadering der vennoten wordt elk jaar gehouden op de laatste vrijdag van de

maand maart om 12u, op de zetel van de vennootschap of op elke andere plaats in het bericht van

bijeenroeping vermeld.

De vergadering zal op de eerstivolgende werkdag gehou-iden worden, indien die dag een wettelijke

feestdag is, De agenda van de jaarvergadering omvat minstens: de bespreking en de goedkeuring van de

jaarrekening, de bestemming van de winst en de kwijting aan de zaakvoender(s).

Te allen tijde kan een vergadering worden bijeengeroepen om over een wijzi-iging van de statuten of over

andere punten te beraadsla-'gen en te besluiten.

De oproeping, met vermelding van de agenda, geschiedt bij gewone brief, toegezonden aan de vennoten

ten minste acht dagen voor de vergadering. De vergadering mag geldig beraadslagen en stemmen over

aangelegenheden die niet in de agenda voorkomen wanneer aile vennoten aanwezig of vertegenwoordigd zijn,

en hiermee akkoord gaan.

Artikel 12

Er wordt gestemd per aandeel waarbij elk aandeel recht geeft op één stem

Een vennoot kan zich door een andere vennoot laten vertegenwoordigen. in de vergadering worden de

besluiten genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij wijziging van de statuten of in geval van

ontbinding is vier vijfde meerderheid van de stemmen vereist.

Van elke vergadering worden tijdens de vergadering notulen opgemaakt, deze notulen worden ondertekend

door de secretaris en de voorzitter (aangesteld op vergadering).

Het register waarin de notulen worden opgetekend wordt op de zetel van de vennootschap gehou-'den.

Hoofdstuk 5 Balans en winstverdeling

Artikel 13

Het boekjaar begint op één januari en eindigt op eenendertig december van elk jaar. Op eenendertig

december worden de boeken afgesloten en stelt de zaakvoerder een inventaris op, overeenkomstig de

toepasselijke wettelijke bepalingen.

Artikel 14

Het batig overschot der resultatenrekening na aftrek van algemene kosten, lasten en afschrijvingen, zoals

blijkt uit de goedgekeurde jaarrekeningen, maakt de netto winst uit.

De algemene vergadering beslist over de bestemming van het overschot van de winst. Zij kan beslissen

geheel of een deel van dit batig saldo te bestemmen ais voorziening of als stijving van het reservefonds, ze over

te dragen of ze aan te wenden voor tantièmes aan de zaakvoerder.

In geval van verdeling heeft elk aandeel recht op een gelijk dividend. De uitbetaling van deze dividenden zal

gebeuren op plaats en datum door de zaakvoerder bepaald.

Hoofdstuk 6 Ontbinding en vereffening

Artikel 15

Bij ontbinding van de vennootschap om welke reden dan ook, wordt de vereffening uitgevoerd door de

zaakvoerder(s) in functie, onder voorbehoud van het recht van de algemene vergadering één of meerdere

vereffenaars aan te duiden, hun bevoegdheden te omschrijven en hun vergoeding te bepalen.

Na aanzuivering van aile kosten, schulden en lasten der vereffening of consignatie van de nodige sommen

hiertoe, wordt het netto-actief verdeeld onder de vennoten. Het batig saldo der vereffening wordt verdeeld

tussen de titularissen van aandelen verhoudingsgewijs met hun aandeel in het kapitaal.

Hoofdstuk 7 Slotbepalingen

Artikel 16

Voor de uitvoering van de statuten doet iedere in het buitenland wonende vennoot, die geen woonplaats in

Belgié heeft gekozen, alsmede iedere zaakvoerder, lasthebber, commissaris en vereffenaar van de

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 31/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

vennootschap, keuze van woonplaats in de maatschappelijke zetel waar aile betekeningen en aanzeggingen geldig zullen kunnen gedaan worden.

Artikel 17

Voor al hetgeen in onderhavige statuten niet voorzien wordt, gelden de bepalingen van het wetboek van vennootschappen. De vennoten verklaren zich volkomen te willen schikken naar de bepalingen van het wetboek van vennootschappen. Derhalve zullen alle clausules die strijdig zouden zijn met de gebiedende bepalingen van die wet als ongeschreven moeten beschouwd worden.

Hoofdstuk 8 Overgangsmaatregelen

Artikel 18

De activiteit van het eerste boekjaar begint vanaf datum neerlegging van onderhavige oprichtingsakte op de Griffie van de Rechtbank van Koophandel en wordt afgesloten op eenendertig december tweeduizendvijftien. Artikel 19

De eerste gewone algemene vergadering heeft plaats op de laatste vrijdag van de maand maart 2016 om 12u,

Artikel 20

Voornoemde beherend vennoot Tom LAGRANGE wordt als zaakvoerder benoemd voor onbepaalde duur. De heer Tom LAGRANGE aanvaardt deze benoeming. Het mandaat van zaakvoerder is bezoldigd vanaf 1 januari 2015.

Artikel 21

De comparanten verklaren, bij toepassing van artikel 64 van het Wetboek van Vennootschappen, dat de vennootschap aile verbintenissen overneemt die zijn aangegaan voor rekening en ten name van de vennootschap in oprichting«

Deze overneming zef evenwel slechts gevolg hebben wanneer de vennootschap rechtspersoonlijkheid zal hebben verworven en met name vanaf de neerlegging van het uittreksel Uit de statuten op de griffie van de bevoegde rechtbank, De verbintenissen intussen aangegaan dienen, overeenkomstig het Wetboek van vennootschappen, eveneens bekrachtigd te worden eens de vennootschap rechtspersoonlijkheid heeft verkregen.

Artikel 22

Als vaste vertegenwoordiger van de vennootschap wordt benoemd, de heer Tom Lagrange voormeld, die belast wordt met de uitvoering, in haar naam en haar rekening, van aile bestuursmandaten van de. vennootschap in andere vennootschappen. Hij verklaart dit mandaat te aanvaarden, en bevestigt niet getroffen te zijn door een maatregel die zich tegen deze benoeming verzet. Dit mandaat is onbezoldigd en van onbepaalde duur. De vaste vertegenwoordiger mag niet worden ontslaan zonder tegelijk een opvolger te benoemen.

Opgemaakt te Deinze op 19 juli 2014 in vier exemplaren. Nadat de akte integraal werd voorgelezen, ondertekenen comparanten de tekst.

Tom LAGRANGE

Zaakvoerder

lsM,\ 9(5 Mlintf,Y cipm-eurivie

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
SOCAFIN

Adresse
LOSKAAI 17 9800 DEINZE

Code postal : 9800
Localité : DEINZE
Commune : DEINZE
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande