L'ARTISTIQUE

Association sans but lucratif


Dénomination : L'ARTISTIQUE
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 534.477.423

Publication

24/05/2013
ÿþMDD 22

l i In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging van de akte ter griffie

iN

NEERGELEGD

13. 05 2013

i<+DG7PwANDEL tvAF{tFUJK

Voor

behoudet

aan het

Belgisch

Staatsbia

l~uuiu~~ui~uwi~in~

130 783*

Ondernemingsnr 05-341-11-4-4 Liat3 Benaming

(voluit) : l'Artistique

(verkort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder Winstoogmerk

Zetel : De Knok 56, 8560 Gullegem

Onderwerp akte : Statuten

Op de stichtingsvergadering die plaatsvindt op 17 april 2013 te Gullegem, De Knok 56, 'verklaren de ondergetekenden:

Charlotte Bert, lerares lager onderwijs, woonachtig te 8560 Gullegem, De Knok 56 en; Maarten Noppe, bedrijfsconsulent, woonachtig te 8560 Gullegem, De Knok 56 en; Lieselotte Bert, bediende, woonachtig te 8600 Rumbeke, Karel de Ghelderestraat 11.

allen van Belgische nationaliteit, zijn overeengekomen een vereniging zonder winstoogmerk.op te richten in overeenstemming met de Wet van 27 juni 1921 betreffende verenigingen zonder winstoogmerk, en gewijzigd door de Wet van 2 mei 2007, met de hierna volgende statuten

TITEL I. Naam, zetel, doel, duur en boekjaar

Art. 1. Naam

De vereniging draagt de naam <l'Artistique>, vereniging zonder winstoogmerk en wordt hierna 'de'

vereniging' genoemd.

Art. 2, Zetel

De maatschappelijke zetel van de vereniging is gevestigd te Gullegem, De Knok 56. De vzw <l'Artistique>

ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement Kortrijk.

Art. 3. Doel

§1. De vereniging heeft tot doel de promotie van theater en theaterdans in ai zijn vormen en diversiteiten. Zij kan dit doel realiseren door:

'De organisatie van theater- en theaterdans- en danslessen, theater- , theaterdans- en danskampen, theater- , theaterdans- en dansvoorstellingen en choreografische projecten

" Het deelnemen aan wedstrijden en kunstmanifestaties zowel in nationaal als internationaal verband.

" Het occasioneel verkopen van theater- theaterdans en dansmateriaal. De vereniging mag eveneens alle activiteiten ondernemen die dit doel kunnen bevorderen.

§2. Ten einde haar doel te verwezenlijken kan de vereniging alle verrichtingen doen zoals roerende en onroerende goederen verkrijgen, verwisselen of vervreemden, huren en verhuren, aile private en publieke subsidies, toelagen, legaten of giften aanvaarden en verwerpen. Deze opsomming geldt alleen als voorbeeld en'. is bijgevolg niet beperkend. De vereniging kan participeren in of een fusie aangaan met andere verenigingen of ondernemingen die kunnen bijdragen tot haar ontwikkeling. De vereniging mag participaties nemen in ondernemingen die bovengenoemde doelstellingen concretiseren.

Art. 4. Duur

De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur die heden ingaat, doch kan ten allen tijde worden;

ontbonden.

TITEL IL Leden en bijdrage

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

11..x..+.. Mn."... nn knnr11.44..ninr

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/05/2013 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/05/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 22

Art. 5. Leden

§1. De vereniging heeft twee soorten leden: de effectieve en de toegetreden leden.

§2. De vereniging is samengesteld uit minimaal drie effectieve leden. De effectieve leden hebben de volheid van lidmaatschap van de vereniging en zijn de leden van de Algemene Vergadering. De volheid van lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de Algèmene Vergadering, komt uitsluitend toe aan de effectieve leden en niet aan de toegetreden leden.

§3. De toegetreden leden zijn de leden die lid zijn van een werkgroep die zij samen vormen, De toegetreden leden helpen de doelstellingen van de vereniging te concretiseren en genieten van de activiteiten die de vereniging onderneemt. De toegetreden leden engageren zich tot het ter beschikking stellen van knowhow en werkkracht met het oog op de uitbouw van het ondememingsproject. Deze terbeschikkingstelling gebeurt op afroep en binnen de grenzen van billijkheid en aannemelijkheid van samenwerkende partners, met respect voor ieders autonomie.

Toegetreden leden kunnen lid worden door aankoop van een lidkaart. De periode van geldigheid wordt vastgelegd door de Algemene Vergadering. Toegetreden leden worden beschouwd als ontslagnemend wanneer zij hun lidkaart niet hernieuwen of op de wijze vermeld in de Wet van 2 mei 2002.

Art. 6 Bijdrage

De bijdrage der toegetreden leden wordt jaarlijks door de Algemene Vergadering vastgesteld en kan

maximaal 100 EUR bedragen.

Uittredende of uitgesloten leden en hun rechtsopvolgers hebben geen deel in het maatschappelijk vermogen

van de vereniging en kunnen nooit teruggave of vergoeding voor gestorte bijdragen vorderen.

TITEL III, Algemene Vergadering

Art. 7 Samenstelling

§1. De algemene vergadering is het hoogste gezag van de vereniging en vertegenwoordigt alle leden. De

algemene vergadering is samengesteld uit alle effectieve leden van de vereniging.

§2, De kandidatuur ais effectief [id kan worden voorgedragen door één of meerdere effectieve leden of bij een schrijven gericht aan de voorzitter. De benoemingen gebeuren door de algemene vergadering en bij geheime stemming en bij twee derde meerderheid van de aanwezige stemmen.

Art. 8 Ontslag of uitsluiting

Ieder lid van de algemene vergadering kan altijd zijn ontslag indienen. Ontslag of uitsluiting van de leden van de algemene vergadering gebeurt op de wijze bepaald in de Wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002.

Art.9 Bevoegdheden

Tot de bevoegdheden van de algemene vergadering behoren;

1° de wijziging van de statuten van de vereniging;

2° de benoeming en de afzetting van de bestuurders;

3° de goedkeuring van de jaarlijkse begroting en de rekeningen, tevens ter ontlasting van de leden van de

raad van bestuur,

4° de vrijwillige ontbinding van de vereniging;

5° de uitsluiting van leden;

6° de jaarlijkse vaststelling van de bijdrage van de toegetreden leden;

7° de omzetting van de vereniging in een vennootschap;

8° de beslissing tot en de aanstelling van een commissaris-revisor;

9° alle beslissingen die de grenzen overschrijden van de wettelijke, financiële of statutaire bevoegdheden

van de raad van bestuur; '

10° en alle bevoegdheden die in de Wet van 27 juni 1921 en gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002 aan de

algemene vergadering zijn toegewezen,

Art.10 Bijeenroeping

§1. De algemene vergadering wordt bijeengeroepen door de voorzitter van de raad van bestuur telkens als het doel of het belang van de vereniging dit vereist. Dit moet minstens eenmaal per jaar gebeuren. Het bestuur is bovendien verplicht de algemene vergadering bijeen te roepen telkens als ten minste één vijfde van de leden hierom verzoeken en wel binnen de maand na ontvangst van dit verzoek per brief, gericht aan de voorzitter. De effectieve leden worden voor de algemene vergadering opgeroepen per schrijven met opgave van uur, plaats, datum en dagorde uiterlijk acht dagen voor de vastgestelde datum.

§2. De vergaderingen worden voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of bij diens afwezigheid door de plaatsvervanger. De agenda wordt vastgesteld door de raad van bestuur. Elk onderwerp gericht aan de voorzitter, door één twintigste van het totaal getal der leden, moet op de agenda worden geplaatst.

~

t.4

4

MOD 22

De raad van bestuur mag op de vergadering personen uitnodigen om een adviserende rol te vervullen; deze personen hebben geen stemrecht.

r

e §3. De leden kunnen zich op de algemene vergadering door een ander lid van de algemene vergadering

laten vertegenwoordigen.

Art,11 Stemrecht

§1.De algemene vergadering is geldig samengesteld wanneer zij die aan de vergadering deelnemen de meerderheid van het aantal effectieve leden vertegenwoordigen, behoudens het bepaalde in art.11 §2 hierna. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van de uitgebrachte stemmen, tenzij aangaande beslissingen waarvoor een twee derde meerderheid nodig is zoals bepaald in deze statuten en dit ook onverminderd de toepassing van de artikelen 8, 12 en 20 van de Wet van 27 juni 1921 en gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002 met betrekking tot de wijziging der statuten, de uitsluiting van de leden en de vrijwillige ontbinding van de vereniging, Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend.

De algemene vergadering kan slechts geldig beraadslagen over de punten die op de agenda voorkomen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/05/2013 - Annexes du Moniteur belge §2. De algemene vergadering kan slechts geldig beraadslagen over statutenwijzigingen wanneer het doel en de inhoud van de voorgestelde wijzigingen speciaal in de oproepingsbrief werden vermeld en wanneer zij die aan de vergadering deelnemen ten minste twee derde van het aantal leden vertegenwoordigen. Er kan slechts tot een statutenwijziging worden beslist met een meerderheid van twee derde van de aanwezige stemmen,

Ais het vertegenwoordigingsquorum niet bereikt is, wordt een nieuwe vergadering bijeengeroepen. De algemene vergadering zal vervolgens geldig beraadslagen ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Voor het wijzigen van het maatschappelijk doel van de vereniging, zoals bepaald in artikel 3 van de statuten,

is eenparigheid van stemmen vereist. "

Art,12 Verslaggeving

De beslissingen van de algemene vergadering worden telkens neergeschreven in een verslag dat getekend wordt door de secretaris en de voorzitter of zijn plaatsvervanger. Alle verslagen worden samengevoegd in een register dat op de maatschappelijke zetel ter inzage van alle leden wordt bewaard.

TITEL IV. Bestuur

Art,13 Samenstelling

§1, De vereniging wordt bestuurd door de raad van bestuur, bestaande uit minstens drie bestuurders, lid van

de vereniging,

§2. De kandidaten voor de raad van bestuur worden voorgedragen op de algemene vergadering. De benoemingen en ontslagen gebeuren door de algemene vergadering bij geheime stemming en bij twee derde meerderheid der aanwezige leden.

§3. De raad van bestuur kiest onder zijn leden een voorzitter, een plaatsvervanger bij afwezigheid van de voorzitter en een secretaris. De termijn van het mandaat van de bestuurders bedraagt twee jaar, De leden van de raad van bestuur zijn herkiesbaar. Hun mandaat kan echter ten allen tijde worden herroepen door de algemene vergadering met twee derde meerderheid van de stemmen. Elke bestuurder, aangeduid door de algemene vergadering om een tussentijds opengevallen functie uit te oefenen, is slechts voor de overblijvende duur van dit mandaat benoemd. Als de bestuurders een opdracht vervullen met bijzondere of vaste prestaties, mag hiervoor een beloning worden toegekend, daartoe beslist in de raad van bestuur.

Art. 14. Ontslag of uitsluiting

Ieder lid van de raad van bestuur kan altijd zijn ontslag indienen. Ontslag of uitsluiting van de leden van de raad van bestuur gebeurt op de wijze bepaald in de Wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002. Wanneer door vrijwillig ontslag of verstrijken van termijn het aantal leden van de raad van bestuur is teruggevallen tot onder het wettelijk minimum, dan blijven de leden in functie tot in hun vervanging is voorzien.

Art. 15 Bevoegdheden

§1. De raad van bestuur heeft de 'volheid van de bestuursbevoegdheid, wat impliceert dat de raad van bestuur bevoegd is om alle daden van bestuur te stellen die niet uitdrukkelijk door de Wet of door deze statuten aan de algemene vergadering zijn voorbehouden.

§2. De raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze bij elke gerechtelijke en buitengerechtelijke handeling.

§3. De raad van bestuur is bevoegd om zich tijdelijk of permanent te laten bijstaan door één of meerdere medewerkers die ze nodig achten om de doelstellingen van de vereniging te behartigen,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/05/2013 - Annexes du Moniteur belge

Mop 2.2

§4. De raad van bestuur is bovendien bevoegd om alle daden van beschikking te stellen die niet uitdrukkelijk

door de Wet of door deze statuten aan de algemene vergadering zijn voorbehouden.

.

§5. De bestuurders oefenen hun bevoegdheid uit als college. Het kan evenwel op zijn verantwoordelijkheid bepaalde bevoegdheden overdragen aan een of meerdere der bestuursleden.

Art. 16 Dagelijks bestuur

De raad van bestuur kan het dagelijks bestuur van de vereniging of een gedeelte van haar bevoegdheden overdragen, met gebruik van de maatschappelijke handtekening aan dit bestuur verbonden, aan een afgevaardigde bestuurder of een comité van bestuurders gekozen onder de leden van de raad van bestuur en van wie zij de bevoegdheid vaststellen.

Art. 17 Bijeenroeping

De raad van bestuur vergadert op uitnodiging van de voorzitter of zijn plaatsvervanger. De raad van bestuur wordt voorgezeten door de voorzitter of bij afwezigheid door zijn plaatsvervanger. De raad van bestuur kan slechts geldig beraadslagen indien de meerderheid van het aantal leden van de raad van bestuur aanwezig zijn. Een lid van de raad van bestuur kan zich niet door een ander lid laten vertegenwoordigen.

Art 18 Stemrecht

De raad van bestuur beslist bij gewone meerderheid der stemmen. De raad van bestuur kan slechts geldig beraadslagen indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig zijn. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend.

Een bestuurder die rechtstreeks belang heeft bij één of meer door de raad van bestuur te beslissen punten, mag niet deelnemen aan de stemming hierover. Indien de meerderheid der aanwezige bestuurders hierom vraagt, dient de bestuurder in kwestie de vergaderzaal te verlaten tijdens de beslissing en stemming aangaande dit agendapunt.

Art 19 Verslaggeving

De beslissingen van de raad van bestuur worden telkens neergeschreven in een verstag dat getekend wordt door de secretaris en de voorzitter of zijn plaatsvervanger. Alle verslagen worden samengevoegd in een register dat op de maatschappelijke zetel ter inzage van alle leden wordt bewaard.

TITEL V. Rekeningen, begroting

Art, 20 Boekjaar

Het boekjaar begint op 1 januari en eindigt op 31 december van ieder jaar. Het eerste boekjaar begint op 3

april 2013 en eindigt op 31 december 2013.

Art, 21 Financieel verslag en rekeningen

§1. Het financieel verslag en de rekeningen worden minstens eenmaal per jaar voorgelegd en nagezien door de raad van bestuur.

§2. De raad van bestuur bereidt de rekeningen en begrotingen voor en legt ze ter goedkeuring voor aan de algemene vergadering. De raad van bestuur geeft op elke algemene vergadering de stand van zaken van de rekeningen van de vereniging. Daarnaast geeft de raad van bestuur tevens een overzicht van de werkzaamheden der vereniging,

TITEL VI. Ontbinding, vereffening

Art. 22 In geval van vrijwillige ontbinding, duidt de algemene vergadering één of meer vereffenaars aan en bepaalt hun bevoegdheid.

Art. 23 In elk geval van ontbinding, hetzij vrijwillig, het rechterlijk, zal het actief na aanzuivering van de schulden overgedragen worden aan een vereniging, stichting of instituut dat hetzelfde gelijkaardige doel nastreeft, naar keuze van de algemene vergadering.

TITEL VII. Slotbepalingen

Art, 24 Voor aile gelegenheden waar in, deze statuten niet uitdrukkelijk is voorzien, in de Wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002, van toepassing.

Mon 22

Luik B - Vervolg

BESLUIT

Met eenparigheid van stemmen wordt beslist volgende personen als leden van de raad van bestuur aan te duiden:

1. Als bestuurder: Charlotte Bert, wonende te 8560 Gullegem, De Knok 56, Befg;

2. Als bestuurder. Maarten Noppe, wonende te 8560 Gullegem, De Knok 56, Befg;

3. Als bestuurder: Lieselotte Bert, wonende te 8800 Rumbeke, Karel de Ghelderestraat 11, Beig.

Vervolgens wordt met eenparigheid van stemmen besloten om machtiging te verlenen aan de voorzitter, Charlotte Bert, ter opening van een zichtrekening bij een bankinstelling en volmacht op deze rekening te verlenen aan de secretaris, Maarten Noppe.

Opgemaakt in voldoende exemplaren en met eenparigheid van stemmen aanvaard op de

stichtingvergadering, gehouden te Gullegem, De Knok 56, op 17 april 2013.

Elke ondertekenaar erkent één exemplaar te hebben ontvangen.

De oprichters: Handtekeningen:

Charlotte Bert

Bestuurder

voorzitter

Maarten Noppe

bestuurder

secretaris

Lieselotte Bert

bestuurder

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/05/2013 - Annexes du Moniteur belge

Voor-

behouden

aan hot

Belgisch

Staatsblad

Coordonnées
L'ARTISTIQUE

Adresse
DE KNOK 56 8560 GULLEGEM

Code postal : 8560
Localité : Gullegem
Commune : WEVELGEM
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande