VRIENDENKRING ONCOLOGISCH CENTRUM GZA

Association sans but lucratif


Dénomination : VRIENDENKRING ONCOLOGISCH CENTRUM GZA
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 543.843.069

Publication

16/01/2014
ÿþVoor-behoude aan het Belgisch Staatsbla"

MOD 22

;LI In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Ondernerningsnr : Benaming

(voluit) : Vriendenkring Oncologisch Centrum GZA

(verkort) :

Rechtsvorm Vereniging Zonder Winstoogmerk

Zetel: Sint-Augustinus, Oosterveldlaan 24, 2610 Wilrijk

Onderwerp akte: Oprichting

Het blijkt uit een onderhandse oprichtingsakte de dato 2 december 2013 dat een Vereniging Zonder Winstoogmerk naar Belgisch recht werd opgericht door:

1. Mevrouw Maria Emma COEN, kinesitherapeut, geboren te Wilrijk op 2 oktober 1960, wonende te 2650 Edegem, Prins BoudewijnIaan 241.

2. Dr. Yasmyne Marie GEUSSENS, radiotherapeut-oncoloog, geboren te Leuven op 9 januari 1980, wonende te 2018 Antwerpen, Van Trierstraat 17.

3. Dr. Philippe Louis HUGET, radiotherapeut-oncoloog geboren te Leuven op 30 september 1960, wonende te 3140 Keerbergen, Raymond Lambertslaan 7.

4.. Dr. Jan Paul LEMMENS, intemist-hematoloog, geboren te Ekeren op 3 mei 1961, wonende te 2600 Berchem-Antwerpen, Hof ter Schrieckiaan 64.

5. De heer Geert Honoré TORNEY, verpleegkundige, geboren te Deurne (Antwerpen) op 6 Juli 1964 wonende te 2550 Kontich, Edegemsesteenweg 120.

6. De heer Mark Karel VOS, verpleegkundige, geboren te Gent op 19 augustus 1961, wonende te 9120

Beveren (Waas), Peter Benoitlaan 19..

met volgende statuten:

TITEL I - BENAMING ZETEL VERENIGINGSDOSSIER DUUR

Artikel 1,  De Vereniging Zonder Winstoogmerk draagt als naam: "VRIENDENKRING ONCOLOGISCH CENTRUM GZA".

Artikel 2.  De zetel van de vereniging is gevestigd te 2610 Wilrijk, Sint-Augustinus, Oosterveldlaan 24, gelegen in het gerechtelijk arrondissement Antwerpen.

Artikel 3.  Overeenkomstig artikel 26 novies § 1 van de VZW-wet wordt een verenigingsdossier gehouden op de griffie van de rechtbank van koophandel te Antwerpen..

Artikel 4.  De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur.

TITEL DOEL

Artikel 5.  De vereniging heeft tot doel met uitsluiting van enig winstoogmerk:

a) Het bevorderen van de samenwerking en cohesie binnen de dienst Oncologisch Centrum GZA van Sint-Auguanus ie Wilrijk in het algemeen en in het bijzonder met en tussen het verplegend, administratief en ondersteunend personeel, de behandelende artsen en het ziekenhuis teneinde zowel een optimale dienstverlening te garanderen naar de patiënten toe en het algemeen welbehagen van alle betrokkenen op en bij de Dienst Oncologisch Centrum GZA te bevorderen; In dit kader zal de vereniging sen proactief retenilebeleid implementeren zowel in het kader van de reductie van het personeelsverloop ais met het oog op de collegiale en juridische onderbouwing en bestendiging van de samenwerking tussen of met de artsen en/of de juridische structuren opgezet tussen of met de artsen dit alles teneinde een maximale betrokkenheid bij de werking van de Dienst Oncologisch Centrum GZA van Sint-Augustinus te Wilrijk en professionele satisfactie te verzekeren.

Reu.T5At'll-K



KOOPHANDEL

0 7 MU, 2014

A N :Lw ERPEN

CeAb .2;-13.0irdzi

^ " -------- -

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: R" ecto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso: Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2,2

b) Het behartigen en verdedigen van de belangen van de Dienst Oncologisch Centrum GZA van Sint-Augustinus te Witrijk bij en tegenover de inrichtende machten en eventuele andere overheden of beslissingsorganen.

c) Het nemen van alle initiatieven strekkende tot het voorzien in aile om het even welke noden en behoeften

van patiënten met kanker en hun familieleden omvattende onder meer:

* het verschaffen van alle morele, materiële, medische, psychologische en sociale bijstand en verzorging;

* het voorzien in allerhande animatie en decoratie.

d) Het organiseren en financieren van huldigingen, reünies, team building activiteiten en feestelijkheden voor artsen, artsen in opleiding, personeelsleden, verpleegkundigen, directie- en kaderleden, vrijwilligers, medewerkers en sympathisanten in de brede zin van de dienst Oncologisch Centrum GZA van Sint-Augustinus te Wilrijk, in het bijzonder het jaarlijkse personeelsfeest.

e) De morele ondersteuning en bemoediging van alle medewerkers van de dienst Oncologisch Centrum GZA van Sint-Augustinus te Wilrijk,

Daarnaast kan de vereniging aile activiteiten ontplooien die rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen tot de verwezenlijking van haar voormelde ideële, niet-winstgevende doelstellingen, met inbegrip van bijkomstige commerciële en winstgevende activiteiten binnen de grenzen van wat wettelijk is toegelaten en waarvan de opbrengsten te allen tijde volledig zullen worden bestemd voor de verwezenlijking van gezegde ideële, niet winstgevende doelstellingen,

TITEL III - LEDEN

AFDELING I - Toelating

Artikel 6.  De vereniging is samengesteld uit werkende leden (ook statutaire leden genoemd) en toegetreden leden. Het aantal leden van de vereniging is niet beperkt doch het minimum aantal werkende leden wordt bepaald op drie (3).

* De werkende leden zijn de leden welke de rechten en verplichtingen hebben die zijn omschreven in de VZW-Wet en/of aanvullend in de statuten.

* De toegetreden leden zijn geen leden in de zin en de geest van de VZW-Wet en, alhoewel mede actief, hebben zij geen stemrecht; De rechten en verplichtingen van de toegetreden leden worden geregeld krachtens een uitdrukkelijke statutaire bepaling of door de beslissing van een bevoegd verenigingsorgaan.

Artikel 7.  Werkende leden zijn:

1) de (destijdse) ondertekenaars van de oprichtingsakte van de vereniging ;

2) elk lid, natuurlijk of rechtspersoon dat, op zijn eigen schriftelijk verzoek, bij éénparig besluit van de raad van bestuur als dusdanig aanvaard wordt, in welk geval de raad van bestuur beslist met gewone meerderheid van stemmen. Het besluit dient niet met redenen omkleed te worden en er is geen beroep mogelijk.

Toegetreden leden zijn: De personen die blijk geven van een actieve belangstelling voor de doelstelling van de vereniging, die de vereniging wensen te helpen haar doel te verwezenlijken en uitdrukkelijk de doelstellingen van de vereniging onderschrijven kunnen op schriftelijke aanvraag gericht aan de raad van bestuur worden aanvaard als toegetreden leden. De raad van bestuur beslist dienaangaande met gewone meerderheid van stemmen. Het besluit dient niet met redenen omkleed moet worden en er is geen beroep mogelijk.

Elk lid:

- dient uitdrukkelijk de doelstellingen van de vereniging te onderschrijven, en:

- aanvaardt door het feit zelf van zijn lidmaatschap alle bepalingen en verplichting vervat in onderhavige statuten en het eventuele huishoudelijk reglement,

AFDELING Il -- Ledenregister

Artikel 8.  Op de zetel van de vereniging wordt door de raad van bestuur een register van de leden gehouden; Aile leden kunnen op de zetel van de vereniging het register van de leden raadplegen, alsmede alle notulen en beslissingen van de algemene vergadering, van de raad van bestuur en van de personen, al dan niet met een bestuursfunctie, die bij de vereniging of voor rekening ervan een mandaat bekleden, evenals alle boekhoudkundige stukken van de vereniging.

AFDELING Ill - Ontslag, uitsluiting, schorsing

Artikel 9. -- De werkende en de toegetreden leden kunnen zich op ieder ogenblik terugtrekken uit de vereniging mits schriftelijk ontslag bij aangetekend schrijven, gericht aan de raad van bestuur.

Het werkend of toegetreden lid dat de door hem verschuldigde statutaire bijdragen niet heeft betaald binnen de maand na een ingebrekestelling die hem bij ter post aangetekende brief werd toegezonden, wordt van rechtswege geacht ontslagnem end te zijn.

De uitsluiting van een werkend lid kan slechts door de algemene vergadering worden uitgesproken met eenparigheid van stemmen, uitgezonderd het lid waarvan de uitsluiting wordt voorgesteld.

De raad van bestuur kan een werkend lid evenwel voorlopig schorsen in afwachting van een beslissing van de algemene vergadering

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Over de uitsluiting van een toegetreden lid wordt beslist door de raad van bestuur met gewone meerderheid van stemmen. Tegen de soevereine beslissing van de raad van bestuur, die niet met redenen omkleed moet worden, is geen beroep mogelijk.

Artikel 10.  De beëindiging, om welke reden ook (ontslag, uitsluiting,...), van het lidmaatschap verleent, op grond van de gewezen hoedanigheid van lid, geen enkele aanspraak op het maatschappelijk bezit van de vereniging en het betreffende lid kan geen teruggave eisen van de door hem betaalde, al dan niet statutaire, bijdragen noch enige vergoeding eisen voor de door hem in het kader van de doelstellingen van de vereniging geleverde prestaties tenzij deze plaatsvonden op contractuele basis. Deze uitsluiting van rechten op de activa geldt eveneens bij de ontbinding en vereffening van de vereniging.

TITEL IV - BIJDRAGEN

Artikel 11,  De algemene vergadering kan voor alle categorieën van leden een éénmalige toetredingsbijdrage vaststellen welke maximaal tweeduizend vijfhonderd Euro (2.500 ê) mag bedragen.

De raad van bestuur bepaalt met éénparigheid van stemmen de hoegrootheid van de lidgelden welke eventueel jaarlijks verschuldigd zijn door de statutaire of toegetreden leden met dien verstande dat het jaarlijks lidgeld in geen geval meer mag bedragen dan tweeduizend vijfhonderd Euro (2.500 ¬ ).

TITEL V - ALGEMENE VERGADERING

Artikel 12. -- De algemene vergadering is samengesteld uit alle werkende leden. De toegetreden leden kunnen, op uitdrukkelijk eigen verzoek en mits éénparig akkoord van de raad van bestuur, eveneens tot de algemene vergadering toegelaten worden in welk geval zij evenwel slechts over een raadgevende stem zullen beschikken.

Artikel 13.  De algemene vergadering bezit de machten die haar uitdrukkelijk zijn toegekend door de wet of

door onderhavige statuten,

Behoren tot haar bevoegdheid:

1° de wijziging van de statuten;

2° de benoeming en de afzetting van de bestuurders en het bepalen van hun eventuele bezoldiging;

3° de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging;

4° de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen;

5° de goedkeuring van de begroting en van de rekeningen;

6° de ontbinding van de vereniging;

7° de uitsluiting van een (werkend) lid;

8° de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk; en:

9° alle tussenkomsten waarin door de statuten wordt voorzien.

Artikel 14.  De algemene vergadering moet minstens éénmaal per jaar worden bijeengeroepen en dit op de laatste werkdag van de maand mei om 20.00 uur.

Artikel 15.  ledere vergadering wordt gehouden op de dag, het uur en de plaats vermeld in de oproeping. Alle werkende leden moeten er op worden uitgenodigd. De toegetreden leden worden eenvoudig verwittigd.

Alle leden worden ten minste acht (8) dagen tevoren voor de algemene vergadering opgeroepen, respectievelijk verwittigd, en dit per fax, e-mail, gewone brief, aangetekend schrijven of gerechtsdeurwaardersexploot. De agenda wordt bij de oproepingsbrief gevoegd.

Artikel 16  teder werkend lid heeft het recht de algemene vergaderingen bij te wonen en kan zich laten vertegenwoordigen door een lasthebber, welke eveneens de hoedanigheid dient te hebben van stemgerechtigd lid en drager dient te zijn van een schriftelijk volmacht overeenkomst het model vast te stellen door de raad van bestuur. Ieder lid kan meerdere andere leden vertegenwoordigen. Alle leden hebben een gelijk stemrecht.

Artikel 17,  Een algemene vergadering moet door de raad van bestuur worden bijeengeroepen op verzoek van iedere bestuurder of van één/vijfde van de werkende leden.

Artikel 18.  De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur.

Artikel 19.  De beslissingen worden bij eenvoudige meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen genomen behoudens andersluidende bepaling in de wet of in onderhavige statuten.

Bij staking van stemmen, geeft de stem van de voorzitter of van de bestuurder die hem vervangt de doorslag.

Artikel 20.  Bij het nemen van besluiten mag niet van de agenda afgeweken worden behoudens éénparig besluit van een voltallige algemene vergadering.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

M0D 2.2

Artikel 21.  Over een statutenwijziging kan de algemene vergadering alleen op geldige wijze beraadslagen en besluiten wanneer de wijzigingen uitdrukkelijk zijn vermeld in de oproeping en wanneer ten minste twee/derde van de leden op de vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn, Ingeval op de eerste vergadering minder dan tweelderde van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen, die geldig kan beraadslagen en besluiten alsook de wijzigingen aannemen met de meerderheden bedoeld in het tweede of het derde lid ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden. De tweede vergadering mag niet binnen vijftien dagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden.

Een wijziging kan alleen worden aangenomen met een meerderheid van twee/ derde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. Wanneer de wijziging evenwel betrekking heeft op het doel of op de doeleinden waarvoor de vereniging is opgericht of wanneer de vrijwillige ontbinding van de vereniging wordt voorgesteld, kan het desbetreffende besluit dienaangaande alleen worden aangenomen met een meerderheid van vier/vijfde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Artikel 22.  De beslissingen van de algemene vergaderingen worden ingeschreven in het register van de notulen en worden ondertekend door de voorzitter en een bestuurder. Dit register wordt bewaard in de zetel, waar alle leden er ter plaatse inzage kunnen van nemen.

Alle leden kunnen uittreksels vragen die worden ondertekend door de voorzitter van de raad van bestuur en door een bestuurder.

In de mate dat dit wettelijk verplicht is zullen ook derden op de maatschappelijke zetel kennis kunnen nemen van de genomen beslissingen.

TITEL VI - BESTUUR, DAGELIJKS BESTUUR

Artikel 23.  De vereniging wordt bestuurd door een raad samengesteld uit minstens drie (3) personen, gekozen onder de werkende leden door de algemene vergadering, met dien verstande dat het aantal bestuurders steeds lager dient te zijn dan het aantal personen dat lid is van de vereniging. Wanneer de vereniging aldus slechts drie (3) leden zou tellen, bestaat de raad van bestuur uit slechts twee (2) personen.

Behoudens andersluidend benoemingsbesluit worden de bestuurders benoemd voor onbepaalde termijn. De bestuurders zijn ten allen tijde ad nutum afzetbaar door de algemene vergadering alsdan beraadslagend en besluitend overeenkomstig de formaliteiten en vereisten voor een wijziging der statuten.

Artikel 24,  In geval van vacature tijdens een mandaat, wordt een voorlopig bestuurder door de algemene vergadering benoemd. Hij voltooit in dit geval het mandaat van de bestuurder die hij vervangt. Deze voorlopige bestuurder dient niet te beantwoorden aan de kwalificaties zoals omschreven in artikel 23.

Artikel 25.  De raad kiest onder zijn leden een voorzitter en een secretaris; in geval de voorzitter verhinderd is, wordt zijn taak waargenomen door de secretaris.

Artikel 26.  De raad wordt bijeengeroepen door de voorzitter en/of de secretaris.

De raad van bestuur kan slechts beslissen indien tenminste de helft van haar leden aanwezig of vertegenwoordigd is waaronder de voorzitter of de secretaris.

De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen behoudens anders bepaald in onderhavige statuten. Bij staking van stemmen geeft de stem van de voorzitter of van diegene die hem vervangt de doorslag.

Van de beslissingen worden notulen opgemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter en de secretaris en ingeschreven worden in een speciaal register. De uittreksels die moeten worden overgelegd en al de andere akten worden door de voorzitter en de secretaris ondertekend.

Artikel 27.  De raad van bestuur bestuurt de vereniging en vertegenwoordigt haar in en buiten rechte. Alle bevoegdheden die de wet niet uitdrukkelijk verleent aan de algemene vergadering, worden toegekend aan de raad van bestuur,

De raad kan onder meer, zonder dat deze opsomming beperkend is, alle akten en contracten afsluiten en verlijden, dadingen aangaan, overeenkomsten sluiten, alle roerende en onroerende goederen verkrijgen, ruilen en verkopen, hypothekeren, leningen aangaan, huurovereenkomsten van om het even welke duur afsluiten, alle legaten, subsidies, schenkingen en overdrachten aanvaarden, afstand doen van alle rechten, alle machten verlenen aan lasthebbers van zijn keuze die al dan niet lid zijn, de vereniging in rechte vertegenwoordigen als verweerder of als eiser.

Hij kan ook alle sommen en waarden in ontvangst nemen en aanvaarden, alle geconsigneerde bedragen en waarden terugtrekken, alle rekeningen bij de banken en het bestuur der postcheques openen, op voormelde rekeningen alle bewerkingen, en inzonderheid alle terugtrekkingen van gelden door middel van cheque, overschrijvingsorder of overdrachtsorder of ieder ander betalingsmandaat doen, alle bankkluizen huren, alle door de vereniging verschuldigde sommen betalen, van de post, de douane, de dienst der spoorwegen of van private koerierdiensten de brieven, telegrammen, pakken en, al dan niet aangetekende, zendingen, al dan niet verzekerd, ontvangen; alle postmandaten, assignaties of postkwijtingen ontvangen; verzaken aan aile contractuele of zakelijke rechten, evenals aan alle persoonlijk of zakelijke waarborgen; opheffing verlenen voor of na betaling van alle bevoorrechte of hypothecaire inschrijvingen, overschrijvingen, beslagen of andere

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2,2

beletselen; alle vonnissen uitvoeren, alle dadingen aangaan en overeenkomsten sluiten. De raad van bestuur of zijn lasthebber benoemt en ontslaat alle ambtenaren, bedienden en leden van het personeel van de vereniging; hij bepaalt hun werkopdrachten en vergoedingen.

Artikel 28.  De raad van bestuur kan,onder zijn eigen verantwoordelijkheid, zijn bevoegdheden gedeeltelijk overdragen aan één van zijn leden of zelfs aan derden.

Artikel 29.  De raad van bestuur vertegenwoordigt de vereniging.

Behoudens bijzondere delegatie en onverminderd, desgevallend, de algemene vertegenwoordigingsmacht van de raad van bestuur ais college, handelend bij meerderheid van zijn leden, zal de vereniging voor alle om het even welke rechtshandelingen, waaronder begrepen zijn zowel elk optreden in en buiten rechte als alle handelingen waarbij een openbaar of ministerieel ambtenaar tussenkomt, rechtsgeldig vertegenwoordigd en verbonden worden en zijn door haar voorzitter of haar secretaris, beiden individueel handelend.

Artikel 30,  Het mandaat van bestuurder is onbezoldigd. Er kunnen desgevallend evenwel onkosten- of "vrijwilligers"vergoedingen toegekend worden.

Artikel 31,  De vereniging is aansprakelijk voor de fouten die kunnen worden toegerekend aan haar aangestelden of aan de organen waardoor zij handelt.

Onverminderd artikel 26 septies van de VZW-wet gaan de bestuurders geen enkele persoonlijke verplichting aan inzake de verbintenissen die de vereniging aangaat.

De personen die met het dagelijks bestuur zijn gelast, gaan geen enkele persoonlijke verplichting aan inzake de verbintenissen die de vereniging aangaat.

TITEL VII - FINANCIERING

Artikel 32.  De vereniging zal onder meer worden gefinancierd door subsidies, toelagen, giften, bijdragen, schenkingen, legaten en andere voorzieningen in laatste wilsbeschikkingen en testamenten, gegeven zowel om de algemene doeleinden van de vereniging te ondersteunen als ter ondersteuning of financiering van een specifiek programma of project.

Daarnaast kan de vereniging fondsen verwerven op elke andere wijze die niet in strijd is met de wet.

TITEL VIII - REGLEMENT VAN INWENDIGE ORDE

Artikel 33.  De raad van bestuur kan aan de algemene vergadering een reglement van inwendige orde voorstellen. Dit reglement kan door de algemene vergadering worden aangenomen en gewijzigd bij gewone meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde leden,

TITEL IX - BOEKJAAR  BOEKHOUDKUNDIGE VERPLICHTINGEN  CONTROLE  NEERLEGGING JAARREKENING

Artikel 34. -- Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december van ieder jaar.

ieder jaar en ten laatste binnen zes maanden na afsluitingsdatum van het boekjaar, legt de raad van bestuur de jaarrekening van het voorbije boekjaar, opgemaakt overeenkomstig de hierna volgende artikelen, alsook de begroting van het volgende boekjaar, ter goedkeuring voor aan de algemene vergadering.

Artikel 35, - De vereniging dient aan alle boekhoudkundige verplichtingen te voldoen in overeenstemming met haar grootte, omvang en aard van activiteiten.

Artikel 36. - Voor zover wettelijk verplicht dient de vereniging één of meerdere commissarissen te belasten met de controle van de financiële toestand, van de jaarrekening en van de regelmatigheid in het licht van de wet en van de statuten, van de verrichtingen die in de jaarrekening moeten warden vastgesteld.

De commissarissen worden door de algemene vergadering benoemd onder de leden, natuurlijke personen of rechtspersonen, van het Instituut van bedrijfsrevisoren.

Artikel 37.  In zoverre wettelijk verplicht wordt de jaarrekening, na goedkeuring, door de bestuurders neergelegd in het verenigingsdossier bij de bevoegde griffie van de rechtbank van koophandel,

TITEL X  ONTBINDING DOOR DE RECHTBANK

Artikel 38.  De rechtbank kan op verzoek van een lid, van een belanghebbende derde of van het openbaar

ministerie de ontbinding uitspreken van een vereniging die:

1° niet in staat is haar verbintenissen na te komen;

2° haar vermogen of de inkomsten uit dat vermogen voor een ander doel aanwendt dan dit geformuleerd in

haar statuten;

3" in ernstige mate in strijd handelt met de statuten of in strijd handelt met de wet of de openbare orde;

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOI) 2.2

4° gedurende drie opeenvolgende boekjaren niet heeft voldaan aan de verplichting om een jaarrekening neer te leggen overeenkomstig artikel 26 novies, § 1, tweede lid, 5° van de VZW-wet, tenzij de ontbrekende jaarrekeningen worden neergelegd vooraleer de debatten worden gestoten;

5° minder dan drie leden telt;

Artikel 39.  In geval van ontbinding van een vereniging door de rechtbank benoemt deze, onverminderd artikel 19bis van de VZW-wet, één of meer vereffenaars die, na aanzuivering van het passief, de bestemming van het actief vaststellen.

Deze bestemming kan geen andere zijn dan die bepaald in onderhavige statuten of, bij ontstentenis van enige statutaire bepaling daaromtrent, besloten door de algemene vergadering die de vereffenaars bijeenroepen.

Bq ontstentenis van enige bepaling in de statuten of van een besluit van de algemene vergadering geven de vereffenaars aan het actief een bestemming die zoveel mogelijk overeenkomt met het doel waarvoor de vereniging is opgericht.

De leden, de schuldeisers en het openbaar ministerie kunnen bij de rechtbank beroep instellen tegen het besluit van de vereffenaars.

TITEL XI  VRIJWILLIGE ONTBINDING

Artikel 40,  In geval van ontbinding van een vereniging door de algemene vergadering, wordt de bestemming van het actief, bij ontstentenis van statutaire bepalingen, vastgesteld door de algemene vergadering of door de vereffenaars, overeenkomstig artikel 19, tweede lid, van de VZW-wet.

De vereffening geschiedt door één of meerdere vereffenaars die hun opdracht vervullen, hetzij overeenkomstig de statuten, hetzij krachtens een besluit van de algemene vergadering, hetzij, bij ontstentenis daarvan, krachtens een rechterlijke beslissing die door enige belanghebbende of door het openbaar ministerie kan worden gevorderd.

TITEL XII -- OMZETTING IN EEN VENNOOTSCHAP MET SOCIAAL 00GMERK

Artikel 41.  De vereniging kan worden omgezet in één van de rechtsvormen genoemd in artikel 2, § 2 van het Wetboek van Vennootschappen, voor zover het gaat om een vennootschap met een sociaal oogmerk overeenkomstig artikel 661 van zelfde Wetboek.

Deze omzetting laat de rechtspersoonlijkheid van de vereniging die blijft voortbestaan in de nieuwe vorm, onverlet.

TITEL XIII  NIETIGHEID

Artikel 42.  De nietigheid van de vereniging kan enkel worden uitgesproken door de rechter (a) ingeval het doel van de vereniging of de doeleinden waarvoor de vereniging werd opgericht niet precies genoeg zijn omschreven, (b) ingeval één van de doeleinden waarvoor de vereniging is opgericht, strijdig is met de wet of met de openbare orde en (c) ingeval de statuten de naam, het adres van de zetel van de vereniging of het gerechtelijk arrondissement waaronder de VZW ressorteert niet vermelden.

OVERGANGSBEPALINGEN

1. Het eerste boekjaar vangt aan op de dag dat de vereniging rechtspersoonlijkheid bekomt en eindigt op 31 december 2014.

2. De eerste jaarvergadering wordt zodoende gehouden in 2015.

BENOEMINGEN

Na te hebben vastgesteld dat de statuten aldus zijn opgesteld blijven de oprichters / statutaire leden in

buitengewone algemene vergadering bijeen en hebben zij als bestuurders aangeduid:

1. Dr. Philippe HUGET, voornoemd.

2. De heer Geert TORNEV. voornoemd.

3. De heer Mark VOS, voornoemd.

Het mandaat van bestuurder is onbezoldigd overeenkomstig artikel 17 der statuten.

RAAD VAN BESTUUR

De raad van bestuur heeft éénstemmmig onder zijn leden aangesteld als:

a} voorzitter: Dr. Philippe HUGET, voornoemd;

b) secretaris en penningmeester; de heer Mark VOS , voornoemd.

Allen aanwezig verklaren zij hun mandaat uitdrukkelijk te aanvaarden en niet getroffen te zijn door enige

maatregel die zich hiertegen verzet,

Bijzondere volmacht; Een bijzondere volmacht, met de bevoegdheid om ieder afzonderlijk op te treden en met recht van in de plaatsstelling wordt verleend aan: de BVBA °COFIMAS" met ondernemingsnummer 13TW

MOD 2,2

Luik B - Vervolg

BE 0432.790.046 RPR Antwerpen en aan de heer Dirk De Man, wonende te 9100 Sint-Niklaas, Antwerpsesteenweg 117, om alle formaliteiten inzake inschrijving, wijziging of stopzetting bij het ondememingsloket en de Kruispuntbank van Ondernemingen alsmede bij de administratie voor de Belasting-over-de-Toegevoegde-Waarde te vervullen en te dien einde ook alle stukken en akten te tekenen, inclusief alle benodigde documenten en formulieren jegens de bevoegde instanties, de rechtbank van koophandel, de administratie van het Staatsblad evenals sociaalrechtelijke administraties en sociale secretariaten en Sociale Verzekeringsfondsen voor Zelfstandigen.

In het bijzonder worden voormelde mandatarissen gemachtigd teneinde alle om het even welke formaliteiten te vervullen met het oog op de wettelijke publiciteit te verlenen aan onderhavige oprichtingsakte, de neerlegging te verrichten ter griffie van de rechtbank van koophandel en in het bijzonder de formulieren te ondertekenen ter publicatie in het Staatsblad.

GETEKEND:

Dirk DE MAN, gevolmachtigde

Bijlagen bij fiét Belgisch Staatsblad -16/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

Vaor-behouden aan het Belgisch Staatsblad

Op de laatste biz. van Luik B vermelden : Recto: Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
VRIENDENKRING ONCOLOGISCH CENTRUM GZA

Adresse
OOSTERVELDLAAN 24 2610 WILRIJK

Code postal : 2610
Localité : Wilrijk
Commune : ANTWERPEN
Province : Anvers
Région : Région flamande