VINERE

société coopérative à responsabilité à finalité sociale


Dénomination : VINERE
Forme juridique : société coopérative à responsabilité à finalité sociale
N° entreprise : 543.397.859

Publication

02/01/2014
ÿþ 17 if Mod Word 11.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

NEERGELEGD

18 _12_ 2013

C:rliFFi ; F;eji-1117:-',.e.2,JK van KOOPHANf,3'ritffe hhiá'":;iELEN



r~~o~

u uio~ui

.~Q000

Y

1III

u

Voo behou aan 1 Belgh Staatsl

1

Ondernemingsnr : rj 4b 39`k J

Benaming

(voluit) : VINERE

(verkort)

Rechtsvorm naamloze vennootschap

Zetel : Boerenkrijgstraat 133, 2800 Mechelen

(volledig adres)

Onderwerp akte : Oprichting

Het blijkt uit een akte verleden voor notaris Patrick COPPIETERS 't WALLANT, te Leuven, op 16 december 2013, neergelegd alvorens registratie, dat 1) de naamloze vennootschap "VIVINVEST' met zetel gevestigd te 3000 Leuven, Brusselsesteenweg 70, ingeschreven in het rechtspersonenregister te Leuven onder nummer 0434.101.031, opgericht onder de benaming "VANMICH", bij akte verleden voor notaris Dirk Desmet te Sint-Gillis-Waas op 2 mel 1988, bekendgemaakt in de Bijlagen tot het Belgisch Staatsblad van 18 mei daarna, onder nummer 19880518-049, waarvan de statuten onder meer gewijzigd werden samen met de benaming, bij akte verleden voor notaris Karel Lacquet te Herent op 10 december 2003, bekendgemaakt in de Bijlagen tot het Belgisch Staatsblad van 31 december daarna, onder nummer 03145919 en 2) de naamloze vennootschap "WILLEMEN GROEP", met maatschappelijke zetel te 2800 Mechelen, Boerenkrijgstraat 133, ingeschreven in het rechtspersonenregister van Mechelen, ondememingsnummer 0466.256.432 en onderworpen aan de Belasting over de Toegevoegde Waarde onder het nummer BE466.256.432, opgericht onder de benaming WILLEMEN GENERAL CONTRACTOR', ingevolge akte verleden voor notaris Filip Huygens, te Mechelen op 16 juni 1999, gepubliceerd in de bijlage van het Belgisch Staatsblad van 29 juni 1999, nummer 990629-249, waarvan de statuten voor het laatst gewijzigd werden ingevolge akte verleden voor notaris Filip Huygns, te Mechelen op 5 december 2008, gepubliceerd in de bijlage van het Belgisch Staatsblad van 19 december 2008, nummer 08196580, een vennootschap hebben opgericht onder de vorm van een Naamloze Vennootschap onder de naam "VINERE", met zetel te 2800 Mechelen, Boerenkrijgstraat 133, waarvan het geplaatst maatschappelijk kapitaal eenenzestigduizend vijfhonderd (61.500,00) euro bedraagt en verdeeld is in duizend (1.000) aandelen zonder nominale waarde.

De statuten van de vennootschap luiden als volgt;

A. NAAM - DUUR - ZETEL - DOEL

Artikel 1

De vennootschap is opgericht als een handelsvennootschap onder de vorm van een naamloze vennootschap en draagt ais naam VINERE.

Artikel 2 DUUR

De vennootschap is opgericht voor onbepaalde tijd te rekenen vanaf de oprichting.

Artikel 3 ZETEL

De vennootschap is gevestigd te 2800 Mechelen, Boerenkrijgstraat 133. De zetel kan zonder statutenwijziging verplaatst worden in België, binnen het Nederlandstalig taalgebied of het tweetalige Brussels Hoofdstedelijk Gewest bij eenvoudige beslissing van de Raad van Bestuur te publiceren in de bijlage tot het Belgisch Staatsblad,

Artikel 4 DOEL

De vennootschap heeft tot doel:

1, de aankoop en de verkoop van bebouwde en onbebouwde grondpercelen, evenals onroerende rechten en onroerende leasing;

2. projectontwikkeling, planning, financiering en realisatie van sleutel-op-de-deur projecten;

3. de activiteiten van bouwpromotor, algemene bouwonderneming beperkt tot de coördinatie van werken uitgevoerd door onderaannemers, met name:

a. het verwerven van onroerende goederen, het laten bouwen van onroerende constructies, de verkoop en verhuring van onroerende goederen, bebouwd of onbebouwd, zowel afgewerkt als in opbouw; en

b. het verwerven van licenties die hierop betrekking hebben.

4. De onderneming en handel in onroerende goederen

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

r , Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/01/2014 - Annexes du Moniteur belge 5. Het verwerven, beheren, onderhouden en oordeelkundig uitbreiden van een patrimonium, hoofdzakelijk bestaande uit onroerende goederen, of zakelijke, persoonlijke of domaniale rechten daarop, welke de vennootschap ook mag vervreemden indien daarvoor goede redenen bestaan,

Y 6, Een holdingmaatschappij welke alle financiële verrichtingen zal stellen in verband met deelnemingen en beleggingen; het verwerven bij wijze van aankoop of anderszins, van effecten en obligaties; het nemen van participaties in maatschappijen met diverse doeleinden, het beheren van deze participaties, en dit zowel in België als in het buitenland, hetzij voor eigen rekening, hetzij voor rekening van derden, hetzij in deelneming met derden.

ç 7. Het verlenen van bijstand, advies en leiding aan bedrijven, privé-personen en instellingen, voornamelijk doch niet uitsluitend op het vlak van management, marketing, productie en ontwikkeling, processing en het besturen van vennootschappen, dit alles in de meest ruime betekenis.

De vennootschap kan zelf of als tussenpersoon alle hulpmiddelen verschaffen, bestuurders-functies waarnemen of laten waarnemen en diensten verlenen die direct of indirect verband houden met de voorgaande. Deze diensten kunnen worden geleverd krachtens een contractuele of statutaire benoeming en in de hoedanigheid van externe raadgever of orgaan van de cliënt. Ter uitvoering van haar opdrachten en voor het waarnemen van bestuursmandaten kan de vennootschap zich laten vertegenwoordigen door haar bestuurders of elke andere derde vertegenwoordiger, die door de vennootschap worden afgevaardigd om op te treden in eigen naam doch voor rekening van de vennootschap.

De vennootschap mag verder, zowel in België als in het buitenland: alle industriële, commerciële, financiële, burgerlijke, roerende en onroerende handelingen stellen die recht-of onrechtstreeks verband houden met het doel of die bijdragen tot de verwezenlijking ervan.

De vennootschap is tevens gemachtigd om  zowel in België als in het buitenland --- een participatie in of een overname van vennootschappen met een gelijkaardig doel te realiseren, zich te verenigen met particuliere ondernemingen, vennootschappen en verenigingen die een gelijkaardig doel hebben, met deze samensmelten en inbrengen of afstand doen van het geheel of een deel van haar activa of zelf filialen op te richten.

Artikel 5 KAPITAAL

Het geheel geplaatste kapitaal van de vennootschap bedraagt EENENZESTIGDUIZEND VIJFHONDERD EURO (61.500,00E). Het is verdeeld in vijfhonderd (500) 'A-aandelen' en vijfhonderd (500) `B-aandelen' zonder nominale waarde. Alle aandelen zijn volgestort.

Artikel 6

Tot verhoging of tot vermindering van het maatschappelijk kapitaal kan slechts besloten worden door de buitengewone algemene vergadering ten overstaan van een notaris. Bij een kapitaalverhoging in twee fasen dienen twee notariële akten te worden opgesteld.

Artikel 7

Bij kapitaalverhoging door inbreng in geld, moeten dezelfde formaliteiten en voorwaarden worden vervuld ais voor de oprichting van de vennootschap.

Artikel 8

Bij elke kapitaalverhoging door inbreng in geld genieten de eigenaars van de op de dag der uitgifte bestaande aandelen een evenredig voorkeurrecht met het oog op de onderschrijving der nieuwe aandelen.

De algemene vergadering, die over een kapitaalverhoging moet beslissen kan nochtans mits inachtneming van de voorschriften inzake quorum en meerderheid vereist voor de statutenwijziging, in het belang van de vennootschap, het voorkeurrecht beperken of opheffen. Het voorstel daartoe moet speciaal in de oproeping worden vermeld.

Is het aandeel met vruchtgebruik bezwaard, dan komt het recht van voorkeur toe aan de blote eigenaar, tenzij is anders overeengekomen, De nieuwe verkregen aandelen zijn met hetzelfde vruchtgebruik bezwaard als het oude.

Laat de blote eigenaar het recht van voorkeur onbenut, dan kan de vruchtgebruiker het uitoefenen. De aandelen die deze alleen verkrijgt, komen hem toe in volte eigendom.

Artikel 9

Moet de algemene vergadering uitspraak doen over een vermindering van het maatschappelijk kapitaal, dan vermeldt de oproeping op welke wijze de voorgestelde vermindering zal geschieden.

Moet de vermindering geschieden door terugbetaling aan de aandeelhouders, dan mag deze terugbetaling eerst plaatshebben twee maanden nadat het besluit van de buitengewone algemene vergadering neergelegd is en bekendgemaakt in de Bijlagen van het Belgisch Staatsblad, overeenkomstig de artikelen 67 en volgende van het Wetboek van Vennootschappen.

ln geen geval mag de vermindering van het kapitaal nadeel toebrengen aan de rechten van derden.

De kapitaalvermindering mag niet tot gevolg hebben dat het geplaatste kapitaal wordt teruggebracht tot beneden het minimumbedrag vereist bij artikel 439 van het Wetboek van Vennootschappen.

Zodanige vermindering kan wel geschieden tot aanzuivering van geleden verliezen en onder de opschortende voorwaarde van een daaropvolgende verhoging van kapitaal tot het voormelde minimumbedrag.

Behoudens regelmatige kapitaalvermindering, kan de vennootschap haar eigen aandelen slechts verkrijgen met goedkeuring van de algemene vergadering beslissend mits inachtneming van de bijzondere meerderheids-

en aanwezigheidsvereisten bepaald in artikel 559 van het Wetboek van Vennootschappen. In dit geval zal de algemene vergadering bepalen: het maximum aantal te verkrijgen aandelen, de duur waarvoor de bevoegdheid wordt toegekend met een maximum van achttien maanden, alsook de minimum en maximumwaarde van de vergoeding.

Zodanige inkoop mag niet tot gevolg hebben dat het eigen vermogen minder bedraagt dan het maatschappelijk kapitaal vermeerderd met de niet beschikbare reserves en dat de vennootschap hierdoor een

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

aandelenpakket verwerft waarvan het kapitaalaandeel tien ten honderd van het geplaatst maatschappelijk

kapitaal overtreft.

Zolang de vennootschap haar eigen aandelen houdt, blijven aile daaraan verbonden rechten geschorst;

deze aandelen worden niet meegeteld voor de berekening van het quorum of van de meerderheid in de

algemene vergadering.

De dividendbewijzen van deze aandelen worden vernietigd en de uitkeerbare winst wordt onverkort

uitgedeeld aan de effecten waarvan de rechten niet geschorst zijn.

Artikel 10

Indien het werkelijke vermogen van de vennootschap als gevolg van geleden verliezen niet langer méér

bedraagt dan de helft van het maatschappelijk kapitaal, moeten de bestuurders de vraag of de vennootschap

zal worden ontbonden, eventueel samen met voorstellen tot sanering, voorleggen aan de algemene

vergadering.

Artikel 11

De aandelen van de vennootschap zijn op naam.

In de zetel van de vennootschap wordt een register van vennoten gehouden, waarin worden aangetekend :

1. de nauwkeurige gegevens betreffende de persoon van elke vennoot, alsmede het aantal van de hem toebehorende aandelen;

2. de gedane stortingen;

3, de overdrachten en de overgangen van aandelen met hun datum.

De eigendom van de aandelen blijkt uitsluitend uit de inschrijving in het aandelenregister dat gehouden

wordt overeenkomstig de wet. Elke overdracht van aandelen zal slechts effect ressorteren na de inschrijving in

het aandelenregister van de verklaring van de overdracht, gedateerd en ondertekend door de ovememer en de

overdrager of hun vertegenwoordigers, of na het vervullen van de wettelijke vereisten inzake overdracht van

schuldvorderingen.

Naar aanleiding van de inschrijving in het register wordt aan de vennoten een certificaat tot bewijs hiervan

overhandigd.

Aan de aandelen wordt een volgnummer toegekend.

Tevens wordt een register bijgehouden voor eventuele winstbewijzen, warrants en obligaties.

Artikel 12

Elke opvraging van kapitaal op niet volgestorte aandelen zal geschieden door de raad van bestuur mits

verwittiging van de aandeelhouders tenminste twee maanden op voorhand, per aangetekend schrijven.

De aandeelhouder die laattijdig is met het voldoen aan deze verplichting zal een intrest, gelijk aan de

wettelijke rentevoet, verschuldigd zijn aan de vennootschap te rekenen vanaf de eisbaarheid.

De raad mag, na een nieuwe verwittiging per aangetekend schrijven, die zonder resultaat gebleven is

gedurende één maand

- ofwel de uitoefening van het stemrecht schorsen, dat verbonden is aan de aandelen waarvan de

regelmatig gevraagde stortingen niet gedaan werden, onverminderd het recht om het tekort en de eventuele

intresten gerechtelijk op te eisen;

- ofwel de niet gestorte aandelen verkopen aan een andere aandeelhouder of zelfs aan derden tegen een

prijs die gelijk is aan het gestorte bedrag per aandeel.

C. BESTUUR EN VERTEGENWOORDIGING

Artikel 13

De vennootschap wordt bestuurd door een raad van bestuur, samengesteld uit vier bestuurders, al dan niet

aandeelhouder van de vennootschap.

De houder van de A-aandelen heeft het recht twee bestuurders te benoemen.

De houder van de B-aandelen heeft het recht twee bestuurders te benoemen.

Zij worden benoemd door de algemene vergadering. De duur van hun opdracht mag zes jaren niet te boven

gaan en zij kunnen te allen tijde door de algemene vergadering worden ontslagen.

Een bestuurder wordt verkozen bij gewone meerderheid binnen zijn categorie van aandelen.

Aftredende bestuurders zijn herbenoembaar.

Artikel 14

Een bestuurder is verplicht na zijn ontslag zijn opdracht verder te vervullen totdat redelijkerwijze in zijn

vervanging kan worden voorzien.

Wanneer een plaats van bestuurder openvalt, zijn de overblijvende bestuurders samen bevoegd om

voorlopig in de vacature te voorzien

In dat geval zal de algemene vergadering in haar eerstvolgende bijeenkomst de vaste benoeming doen. De

nieuw benoemde bestuurder doet de tijd uit van zijn voorganger.

Artikel 15

De raad van bestuur vergadert na oproeping door de voorzitter zo dikwijls als het belang van de

vennootschap het vereist en bovendien binnen veertien dagen na een daartoe strekkend verzoek van twee

bestuurders.

De raad wordt voorgezeten door de Voorzitter of, bij diens afwezigheid, door de oudste in jaren van de

aanwezige bestuurders.

De vergadering wordt gehouden in de zetel van de vennootschap of in enige andere plaats van het

gerechtelijk arrondissement waar de zetel gevestigd is, aangewezen in de oproepingsbrief.

Artikel 16

}

f

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

De raad van bestuur kan slechts beraadslagen, wanneer ten minste de meerderheid van zijn leden aanwezig of vertegenwoordigd is op de vergadering.

Bij staking van stemmen heeft de bestuurder die de vergadering voorzit, beslissende stem.

De bestuurder die belet is, kan bij eenvoudige brief, telegram, telex of telefax volmacht geven aan een van zijn collega's van de raad, maar slechts voor één vergadering.

Nochtans kan een bestuurder slechts één medelid van de raad vertegenwoordigen.

Artikel 17

Voor de raad van bestuur besluit tot een verrichting of een reeks verrichtingen of een beslissing neemt bij de uitvoering waarvan een bestuurder rechtstreeks of zijdelings een persoonlijk belang heeft, moet die bestuurder dit meedelen en zijn verklaring doen opnemen in de notulen van de raad van bestuur die de beslissing moet nemen; hij moet daarvan tevens de commissarissen op de hoogte brengen.

De bestuurder mag de beraadslagingen van de raad van bestuur omtrent die verrichtingen vlet bijwonen, noch aan de stemming deelnemen.

Indien er tegenstrijdigheid van belangen ontstaat bij de uitvoering van een verrichting of een beslissing, moet de betrokken bestuurder de voorzitter van de raad van bestuur daarvan onverwijld in kennis stellen en zal er gehandeld worden overeenkomstig artikel 523 van het Wetboek van Vennootschappen.

Artikel 18

De raad van bestuur is bevoegd om alle handelingen van intern bestuur te verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel van de vennootschap, met uitzondering van die handelingen waarvoor volgens de wet alleen de algemene vergadering bevoegd is.

Onverminderd de verplichtingen die voortvloeien uit collegiaal bestuur, met name overleg en toezicht, kunnen de bestuurders de bestuurstaken onder elkaar verdelen.

De raad van bestuur kan inzonderheid aan een of meer van zijn leden het intern dagelijks bestuur van de vennootschap opdragen.

Zodanige verdeling van taken kan aan of door derden niet worden tegengeworpen,

Artikel 19

Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsbevoegdheid van de raad van bestuur als college, wordt de vennootschap ten aanzien van derden rechtsgeldig verbonden door de meerderheid van de bestuurders of door twee gedelegeerde bestuurders, samen optredend. Gedelegeerd bestuurder A wordt gekozen uit de twee bestuurders voorgedragen door de 'A-aandeelhouders'. Gedelegeerd bestuurder B wordt gekozen uit de twee bestuurders voorgedragen door de 'B-aandeelhouders'.

Artikel 20

De benoeming van de leden van de raad en hun ambtsbeëindiging wordt openbaar gemaakt door neerlegging in het vennootschapsdossier ter griffie van de rechtbank van koophandel van een uittreksel uit het benoemingsbesluit, en van een afschrift daarvan bestemd om in de bijlagen van het Belgisch Staatsblad te worden bekendgemaakt.

Uit de stukken moet in ieder geval blijken of de personen die de vennootschap vertegenwoordigen, de vennootschap ieder afzonderlijk, gezamenlijk, dan wel als college verbinden.

Dezelfde regels omtrent openbaarmaking van benoeming en ambtsbeëindiging gelden met betrekking tot personen die samen met een bestuurder bevoegd zijn de vennootschap ais orgaan te vertegenwoordigen. Artikel 21

Het orgaan dat overeenkomstig de voorgaande artikelen de vennootschap vertegenwoordigt, kan gevolmachtigden van de vennootschap aanstellen.

Alleen bijzondere en beperkte volmachten voor bepaalde of een reeks bepaalde rechtshandelingen zijn geoorloofd. De gevolmachtigden verbinden de vennootschap, binnen de perken van de hun verleende volmacht, onverminderd de verantwoor-delijkheid van de bestuurders in geval van overdreven volmachten.

Artikel 22

De bestuurders zijn niet persoonlijk verbonden door de verbintenissen van de vennootschap. Zij zijn overeenkomstig het gemeen recht verantwoordelijk voor de vervulling van de hun opgedragen taak en aansprakelijk voorde tekortkomingen in hun bestuur.

Zij zijn, hetzij jegens de vennootschap, hetzij jegens derden, hoofdelijk aansprakelijk voor alle schade die het gevolg is van een tekortkoming in hun bestuur of het gevolg is van een overtreding van de statuten, en dit overeenkomstig de artikelen 527 en 528 van het Wetboek van Vennootschappen,

D. TOEZICHT

Artikel 23

Iedere vennoot heeft individueel de onderzoeks- en controlebevoegdheid van een commissaris, voor zover

de vennootschap met toepassing van de artikelen 141 en 142 van het Wetboek van Vennootschappen niet

verplicht is één of meer commissarissen te benoemen.

Artikel 24

De bezoldiging van de commissarissen bestaat in een vast bedrag, dat bij de aanvang en voor de duur van

hun opdracht wordt vastgesteld door de algemene vergadering.

Zij kan worden gewijzigd met instemming van de partijen.

Buiten die bezoldiging mogen de commissarissen geen enkel voordeel in welke vorm ook van de

vennootschap ontvangen.

E. ALGEMENE VERGADERING

Artikel 25

f

s

a

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

De gewone algemene vergadering van de aandeelhouders, jaarvergadering genoemd, moet ieder jaar worden bijééngeroepen op de laatste vrijdag van oktober om 17.00 uur.

Indien die dag een wettelijke feestdag is, wordt die vergadering de eerstvolgende werkdag gehouden.

De algemene vergaderingen worden gehouden in de zetel van de vennootschap of in een andere plaats van het gerechtelijk arrondissement waar de zetel van de vennootschap gevestigd is, aangewezen in de oproeping.

Indien wordt geopteerd voor de procedure van schriftelijke besluitvorming zoals uiteengezet in artikel 26bis van deze statuten, dan dient de vennootschap het rondschrijven met vermelding van de agenda en de voorstellen van besluit, getekend en goedgekeurd door alle vennoten, ten laatste te ontvangen op de statutair bepaalde dag voor het houden van de jaarvergadering.

Artikel 26

Ten allen tijde kan een bijzondere algemene vergadering worden bijeengeroepen om te beraadslagen en te besluiten over enige aangelegenheid die tot haar bevoegdheid behoort en die geen wijzigingen van de statuten inhoudt.

Ten allen tijde kan ook een buitengewone algemene vergadering worden bijeengeroepen om over enige wijziging van de statuten te beraadslagen en te besluiten.

De gewone en de bijzondere algemene vergadering zijn bevoegd om te beraadslagen en te besluiten ter zake van de benoeming en het ontslag van de bestuurders en eventuele commissarissen, de vaststelling van het salaris van de bestuurders en van de vergoeding voor commissarissen mits naleving van de controlenormen van het Instituut der Bedrijfsrevisoren, het instellen van de vennootschapsvordering tegen de bestuurders en de commissarissen, het verlenen van decharge overeenkomstig artikel 554 van het Wetboek van Vennootschappen, het vaststellen van de jaarrekening, de be-stemming van de beschikbare winst.

De algemene vergadering is bovendien bevoegd om te beraadslagen en te besluiten in alle aangelegenheden die tot de bevoegdheid van andere organen behoren, wanneer die organen in de onmogelijkheid verkeren om tot een besluit te komen.

De buitengewone algemene vergadering is bevoegd om wijzigingen aan te brengen in de statuten en met name om te besluiten tot vervroegde ontbinding van de vennootschap of verlenging van haar duur, verhoging of vermindering van het maatschappelijk kapitaal, uitgifte van converteerbare obligaties of obligaties met voorkeurrecht, fusie met een of meer vennootschappen, wijziging van het doel van de vennootschap en omzetting van de vennootschap in een vennootschap met andere rechtsvorm.

Artikel 26bis

Met uitzondering van

- de beslissingen te nemen in het kader van de toepassing van artikel 633 van het Wetboek van Vennootschappen,

- de beslissingen welke bij authentieke akte moeten worden verleden,

kunnen de vennoten eenparig en schriftelijk alle besluiten nemen die tot de bevoegdheid van de algemene vergadering behoren.

Daartoe zal door de Raad van Bestuur een rondschrijven per brief, fax, e-mail of enige andere informatiedrager, met vermelding van de agenda en de voorstellen van besluit, worden verstuurd naar alle vennoten/aandeelhouders en naar de eventuele commissarissen, met de vraag aan de vennoten/de aandeelhouders de voorstellen van het besluit goed te keuren en binnen de aangegeven termijn na ontvangst van het rondschrijven op correcte manier getekend terug te sturen naar de zetel van de vennootschap of op enige andere plaats in het rondschrijven vermeld.

Is binnen de in het rondschrijven aangegeven termijn de goedkeuring van alle vennoten zowel met betrekking tot het principe van de schriftelijke procedure zelf als met betrekking tot de agendapunten en de voorstellen van besluit niet ontvangen, dan worden al de voorgestelde beslissingen geacht niet genomen te zijn. Hetzelfde geldt indien blijkt dat, weliswaar binnen termijn, bepaalde voorstellen van besluit wel doch andere niet de eenparige goedkeuring hebben gekregen van de vennoten/aandeelhouders.

De houders van warrants, de houders van obligaties alsmede de houders van certificaten op naam die met medewerking van de vennootschap zijn uitgegeven, hebben recht om op de zetel van de vennootschap kennis te nemen van de genomen beslissingen.

Artikel 27

De raad van Bestuur en ieder der commissarissen afzonderlijk kunnen zowel een algemene vergadering als een bijzondere of een buitengewone algemene vergadering bijeenroepen. Zij moeten de jaarvergadering bijeenroepen op de bij deze statuten bepaalde dag.

De raad van Bestuur en de commissarissen zijn verplicht een bijzondere of een buitengewone algemene vergadering bijeen te roepen wanneer een of meerdere aandeelhouders die alleen of gezamenlijk een/vijfde van het maatschappelijk kapitaal vertegenwoordigen het vragen.

Artikel 28

De oproepingen tot de algemene vergadering geschieden overeenkomstig de wettelijke bepalingen terzake,

De houders van aandelen op naam, alsook de bestuurders en eventuele commissaris moeten bovendien uitgenodigd worden per aangetekende brief, vijftien dagen voor de vergadering. De oproepingsbrief bevat een opgaaf van de agenda, naast dag en uur en plaats van de vergadering, en vermelding van de verslagen, en bevat in bijlage de bij wet bepaalde stukken.

Eventuele houders van obligaties, warrants of certificaten op naam (met medewerking van de vennootschap uitgegeven) worden eveneens uitgenodigd per aangetekende brief, vijftien dagen voor de vergadering. Zij krijgen de bij wet bepaalde stukken slechts toegezonden ais zij uiterlijk zeven dagen voor de vergadering de toelatingsformaliteiten vervuld hebben; zoniet, dan krijgen zij er een afschrift van op de algemene vergadering.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

Indien wordt geopteerd voor de procedure van schriftelijke besluitvorming zoals uiteengezet in artikel 26bis van deze statuten, dan zal de Raad van Bestuur, samen met het rondschrijven waarvan sprake in voormeld artikel, aan de vennoten en aan de eventuele commissarissen een afschrift toezenden van de stukken die hen krachtens het Wetboek van Vennootschappen moeten ter beschikking worden gesteld.

Om tot de vergadering te worden toegelaten, moeten de houders van aandelen aan toonder, uiterlijk vijf dagen voor de datum van de voorgenomen vergadering hun aandelen deponeren op de zetel van de vennootschap of bij een financiële instelling aangewezen in de oproeping.

Binnen dezelfde termijn moeten de houders van aandelen of effecten op naam of hun vertegenwoordigers kennis geven van hun voornemen om aan de vergadering deel te nemen bij een gewone brief, te richten aan de zetel van de vennootschap. De vervulling van deze formaliteiten kan niet geëist worden, indien daarvan geen melding is gemaakt In de oproeping tot de vergadering.

Bestuurders en commissarissen zijn vrijgesteld van deze formaliteiten.

Van elke algemene vergadering wordt een aanwezigheidslijst bijgehouden.

Artikel 29

Onverminderd de regels van de wettelijke vertegenwoordiging en met name van de wederzijdse vertegenwoordiging van gehuwden, kan elke aandeelhouder op de vergadering vertegenwoordigd worden door een gevolmachtigde, al dan niet aandeelhouder, mits hijzelf of de gevolmachtigde de bij deze statuten bepaalde formaliteiten heeft vervuld om tot de vergadering te worden toegelaten.

Artikel 30

De raad van bestuur heeft het recht, tijdens de zitting, de beslissing met betrekking tot de goedkeuring van de jaarrekening drie weken uit te stellen. Deze verdaging doet geen afbreuk aan de andere genomen besluiten, behoudens andersluidende beslissing van de algemene vergadering hieromtrent. De volgende vergadering heeft het recht de jaarrekening definitief vast te stellen.

Artikel 31

Elk aandeel geeft recht op een stem.

Artikel 32

Zolang de behoorlijk opgevraagde en opeisbare stortingen niet zijn gedaan, is de uitoefening van het stemrecht dat aan de betrokken aandelen toekomt, geschorst.

Artikel 33

Wanneer effecten (aandelen en andere) op naam toebehoren aan verscheidene personen of aan een rechtspersoon met een collegiaal orgaan van vertegenwoordiging, dan kunnen de daaraan verbonden rechten ten aanzien van de vennootschap slechts uitgeoefend worden door een enkele persoon die daartoe schriftelijk is aangewezen door alle gerechtigden.

Zolang zodanige aanwijzing niet is gedaan, blijven aile aan de effecten verbonden rechten geschorst.

Is een aandeel met vruchtgebruik bezwaard, dan wordt de uitoefening van het aan dit aandeel verbonden stemrecht geschorst totdat de blote eigenaar en de vruchtgebruiker een van hen beiden of een derde schriftelijk hebben aangewezen om ten aanzien van de vennootschap dat recht uit te oefenen.

Artikel 34

De buitengewone algemene vergadering moet worden gehouden ten overstaan van een notaris; zij kan over een voorgestelde statutenwijziging alleen dan op rechtsgeldige wijze beraadslagen en besluiten, wanneer zij die aan de vergadering deelnemen, ten minste de helft van het maatschappelijk kapitaal vertegenwoordigen.

Een wijziging van de statuten is alleen dan aangenomen, wanneer het voorstel drie/vierde van de stemmen verbonden aan de aanwezige aandelen heeft verkregen.

F. INVENTARIS - JAARREKENING - RESERVE - WINSTVERDELING

Artikel 35

Het boekjaar van de vennootschap gaat in op 1 juli en eindigt op 30 juni.

Op het einde van elk boekjaar worden de boeken en bescheiden afgesloten en maakt de raad van Bestuur de inventaris op, alsmede de jaarrekening, overeenkomstig de artikelen 92 en 93 van het Wetboek van Vennootschappen.

De jaarrekening bestaat uit de balans, de resultatenrekening en de toelichting en vormt een geheel.

Deze toelichting bevat zonodig de verantwoording van het overgedragen verlies overeenkomstig de artikelen 94 § 2 en 96, 6° van het Wetboek van Vennootschappen.

Ingeval de vennootschap krachtens artikel 15 van het Wetboek van Vennootschappen beschouwd moet worden als een grote vennootschap stellen de bestuurders bovendien een jaarverslag op waarin zij hun bestuur verantwoorden.

De bestuurders leggen binnen de dertig dagen na de goedkeuring van de jaarrekening door de algemene vergadering, de in artikel 100 van het Wetboek van Vennootschappen genoemde documenten neer bij de Nationale Bank van België.

Artikel 36

Het batig slot dat de balans aanwijst nadat alle lasten, de algemene kosten, de nodige provisies en afschrijvingen zijn afgetrokken, maakt de zuivere winst van de vennootschap uit.

Van deze winst wordt ten minste één/twintigste voorafgenomen om de wettelijke reserve te vormen, totdat deze één/tiende van het maatschappelijk kapitaal bedraagt.

Het saldo wordt ais dividend onder de aandeelhouders verdeeld naar verhouding van ieders aandelen en de daarop verrichte stortingen.

Nochtans kan de algemene vergadering besluiten dat de winst of een deel ervan zal worden gereserveerd.

4, ,

~

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Geen uitkering mag geschieden, indien op de datum van afsluiting van het laatste boekjaar het netto-actief, zoals blijkt uit de jaarrekening, is gedaald of ten gevolge van de uitkering zou dalen beneden het bedrag van het gestorte, of indien dit hoger is, van het opgevraagde kapitaal, vermeerderd met alle reserves die volgens de wet of de statuten niet mogen worden uitgekeerd ; verder dient gehandeld naar het voorschrift van artikel 617 van het Wetboek van Vennootschappen.

Artikel 37

De raad van bestuur heeft de bevoegdheid om op het resultaat van het boekjaar een interimdividend uit te keren,

Eventuele dividenden en interimdividenden worden uitbetaald op de tijdstippen en plaatsen die de raad van bestuur bepaalt.

G. ONTBiNDING - VEREFFENING

Artikel 38

De vennootschap blijft na haar ontbinding, ongeacht of deze van rechtswege door een uitspraak van de

rechter of bij besluit van de algemene vergadering plaats heeft, als rechtspersoon voortbestaan voor haar

vereffening tot aan de sluiting ervan,

Artikel 39

Mochten er geen vereffenaars zijn benoemd, dan zijn de bestuurders die op het tijdstip van de ontbinding in

functie zijn, van rechtswege vereffenaars.

De algemene vergadering van de ontbonden vennootschap kan ten allen tijde en bij gewone meerderheid

van stemmen een of meer vereffenaars benoemen of ontslaan.

Artikel 40

De vereffenaars zijn bevoegd tot alle verrichtingen vermeld in de artikelen 186 tot en met 190 van het

Wetboek van Vennootschappen, tenzij de algemene vergadering bij gewone meerderheid van stemmen anders

besluit.

H. KEUZE VAN WOONPLAATS

Artikel 41

De aandeelhouders, obligatiehouders, bestuurders, commissarissen en vereffenaars, die hun woonplaats in

den vreemde hebben, worden geacht woonplaats te kiezen in de zetel van de vennootschap, waar hun alle

dagvaardingen, betekeningen en kennisgevingen kunnen worden gedaan betreffende de zaken van de

vennootschap,

BIJZONDERE BEPALING.

De statutaire bepalingen die een letterlijke weergave zijn van de wettelijke bepalingen van het Wetboek van

Vennootschappen worden enkel vermeld ter inlichting en verwerven hierdoor niet het karakter van statutaire

bepaling van artikel 558 van het Wetboek van Vennootschappen,

III.OVERGANGS- EN SLOTBEPALINGEN - SLOT VAN DE AKTE

A. BENOEMING VAN DE EERSTE BESTUURDERS, COMMISSARISSEN, GEDELEGEERD BESTUURDER

De bestuurders worden benoemd vanaf heden met dien verstande dat zij vanaf heden tot op de datum van neerlegging overeenkomstig de artikelen 67 en 68 van het Wetboek van Vennootschappen, zullen optreden als volmachtdragers van de gezamen-lijke vennoten en dat zij vanaf het ogenblik van de neerlegging zullen optreden als orgaan van de vennootschap overeenkomstig de bepalingen van de statuten en de Vennootschappenwet. Zij hebben de bevoegdheid om reeds voor de neerlegging over te gaan tot benoeming van de voorzitter van de raad van bestuur en de gedelegeerd bestuurders overeenkomstig de bepalingen van de oprichtingsakte, welke benoemingen ook na de neerlegging zullen blijven gelden voor de rechtspersoon, onder voorbehoud van ontslag overeenkomstig de statuten en de wettelijke bepalingen,

Met eenparigheid van stemmen worden als eerste bestuurders benoemd voor de tijd van zes jaar:

-door de A-aandeelhouder:

a) De heer VANOPPEN Patrick Theophile Werner, wonende te 3020 Herent, Radioweg 16;

b) Mevrouw Knockaert Alysse Monique, wonende te 3001 Leuven (Heverlee), Hertogstraat 145. -door de B-aandeelhouder:

a) De heer WILLEMEN Johannes Maria Ludovicus Emma, wonende te 2801 Heffen, Heidestraat 7;

b) De heer WILLEMEN Bram Kart Micheline Maria Georges Louisa Paul, wonende te 2801 Heffen,

Heidestraat 7,

Als gedelegeerd bestuurder wordt benoemd:

- door de A-aandeelhouder: de heer VANOPPEN Patrick, voornoemd;

- door de B-aandelhouder: de heer WILLEMEN Johannes, voornoemd.

B. EERSTE JAARVERGADERING - EERSTE BOEKJAAR

De eerste jaarvergadering zal gehouden worden in 2015.

Het eerste boekjaar loopt vanaf de oprichting tot 30 juni 2015.

OVERNAME VAN VERBINTENISSEN

De comparanten verklaren dat de vennootschap overeenkomstig artikel 60 van het Wetboek van Vennootschappen de verbintenissen overneemt die in naam en voor rekening van de vennootschap in oprichting zijn aangegaan, te rekenen vanaf 1 januari 2013. Deze overneming zal maar effect sorteren van zodra de vennootschap rechtspersoonlijkheid heeft verkregen, De verbintenissen aangegaan in de tussenperiode zijn eveneens onderworpen aan artikel 60 van het Wetboek van Vennootschappen en dienen, eens de vennootschap rechtspersoonlijkheid heeft verkregen, te worden bekrachtigd.

VOOR ONTLEDEND UITTREKSEL Zege_lij.k_renngel-Azd; ekte

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

19/12/2016 : ME. - JAARREKENING 30.06.2016, GGK 28.10.2016, NGL 12.12.2016 16699-0045-013

Coordonnées
VINERE

Adresse
BOERENKRIJGSTRAAT 133 2800 MECHELEN

Code postal : 2800
Localité : MECHELEN
Commune : MECHELEN
Province : Anvers
Région : Région flamande