VAN DER MAST SCOOTFUN

Vennootschap Onder Firma


Dénomination : VAN DER MAST SCOOTFUN
Forme juridique : Vennootschap Onder Firma
N° entreprise : 841.398.883

Publication

09/12/2011
ÿþOndernemingsnr : Benaming

Voorbehoud

aan he Belgisc Staatshl

Mod Word 11.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

{

1

*11185714"

griffie von de Rechjbun

Neergelegd ter qnde a te Antwerpen, p

van Kaap

Griffie 2 9 NOV. 2011

08 4 1 a 3 9 8 .o 8 8 3

(voluit) : Van der Mast Scootfun

(verkort) :

Rechtsvorm : Vennootschap onder firma

Zetel : Kapellensteenweg 56 bus 1, 2920 Kalmthout

(volledig adres)

Onderwerp akte : Oprichting

Uit de onderhandse akte van 20 oktober 2011 blijkt dat

Artikel 1:

de heer Van der Mast Paul, geboren op 18/02/1961, wonende te Kapellensteenweg 56 bus 2, 2920

Kalmthout

en Van der Mast Gertjan, geboren op 6/11/1987, wonende te Stationsstraat 165 bus E2, 2910 Essen

een vennootschap onder firma hebben opgericht onder de naam: "van der Mast Scootfun"

Artikel 2:

De zetel van de vennootschap is gevestigd te 2920 Kalmthout, Kapellensteenweg 56 bus 1 en mag bij beslissing door de zaakvoerder(s) overgebracht worden naar een andere stad of gemeente in het Nederlandstalig of tweetalig landgedeelte van België. Elke verandering van zetel zal bekendgemaakt worden in de bijlagen tot het Belgisch Staatsblad.

Artikel 3:

De vennootschap wordt opgericht voor een onbepaalde duur vanaf heden.

Onverminderd de wettelijke gronden van ontbinding kan zij slechts ontbonden worden bij éénparige

beslissing der vennoten. De vennootschap is niet ontbonden door de dood, de onder-voogdijstelling, het

onvermogen of het faillissement van een vennoot.

Artikel 4:

De vennootschap heeft, zowel in België als in het buitenland, voor eigen rekening of voor rekening van

derden, als vertegenwoordiger, cornmissionair of tussenpersoon, tot doel:

Deze lijst is exemplatief en niet beperkend

-De aankoop, verkoop, huur en verhuren van motorvoertuigen, bromfietsen, en fietsen.

-Het organiseren van al dan niet begeleide tourtochten met motorvoertuigen, bromfietsen en fietsen.

-Zij kan elke bedrijvigheid uitoefenen die vatbaar is de verwezenlijking van haar doel te bevorderen en deel te nemen aan elke bedrijvigheid onder welke vorm ook. Zij kan deelnemen in of fusioneren met andere' vennootschappen of ondernemingen die kunnen bijdragen tot haar ontwikkeling of dit begunstigen.

-De vennootschap heeft eveneens tot doel, in België en in het buitenland in eigen naam en voor eigen: rekening: het bestuur en normaal beheer van roerend en onroerend vermogen, de aankoop, de verkoop, de verhuring, inpandgeving, verkaveling, het bouwen of verbouwen, en in het algemeen alles wat ten goede komt, in de meest ruime zin van het woord, aan het onroerend patrimonium, alsook alle handelingen die rechtstreeks of onrechtstreeks met deze activiteiten in verband staan. Dit behelst tevens koop, verkoop, beheer, huur, verhuur alsook herstelling en/of onderhoud van alle onroerende goederen, materieel, outillering en uitrusting.

De vennootschap heeft ook  voor eigen rekening  het verwerven, aanhouden en beheren van het: beleggen van vermogens op rekening, in effecten of waarden van welke aard ook, anders dan bedoeld in artikel, 157 van de Wet van 4 december 1990 tot doel. Ze zal daarenboven als doel het optreden als studie-, organisatie- en raadgevend bureau inzake vermogensbeheer hebben met uitzondering van die vermogensbeheeractiviteiten bedoeld in artikel 157 van de Wet van 4 december 1990.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/12/2011- Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/12/2011- Annexes du Moniteur belge

Tevens kan de vennootschap optreden als raadgever voor derden betreffende de voormelde activiteiten en meer in het algemeen inzake organisatie van ondernemingen, verrichtingen en algemeen beleid. Daartoe kan zij adviezen van financiële, technische, commerciële of administratieve aard, hetzij rechtstreeks, hetzij onrechtstreeks alsook op het vlak van aankoop, verkoop, marketing en onderhandelingen in het bijzonder, onder meer het voeren van managementopdrachten en het verrichten van advies- en consultancymissies, raadgevingen, expertises van welke aard ook bij ondernemingen en particulieren.

Artikel 5:

Het geheel geplaatst kapitaal bedraagt HONDERD EURO (100,00 ¬ ).

Het is verdeeld in TIEN (10) gelijke aandelen zonder nominale waarde.

Het kapitaal van de vennootschap bedraagt HONDERD EURO (100,00 ¬ ) en is door de vennoten integraal onderschreven als volgt:

-Storting door de heer Gertjan Van der Mast, voornoemd, van VIJFTIG EURO (50,00 ¬ ) waarvoor haar 5 aandelen zonder nominale waarde worden toegekend; "

-Storting door de heer Paul Van der Mast, voornoemd, van VIJFTIG euro (50,00 ¬ ) waarvoor hem 5 aandelen zonder nominale waarde worden toegekend;

Artikel 6:

Elk aandeel heeft recht op één stem.

Artikel 7:

Een vennoot kan zijn aandeel slechts afstaan onder levenden aan een derde mits éénparige toestemming van de andere vennoten.

De vennootschap wordt niet ontbonden door het overlijden van een vennoot. Bij overlijden van een vennoot beslissen de overblijvende vennoten of de vennootschap verder gezet wordt met de overblijvende vennoten en/of erfgenamen.

Een nieuwe vennoot kan slechts toetreden tot de vennootschap mits éénparige instemming van alle vennoten.

De vennoot die wenst uit te treden dient dit ter kennis te brengen van de vennootschap per aangetekend schrijven of een voor ontvangst ondertekend schrijven.

Een vennoot kan slechts uittreden mits éénparig akkoord van alle overige vennoten. Wordt dit akkoord niet bekomen dan moet de vennoot die wenst uit te treden binnen de drie maanden een nieuwe vennoot zoeken om zijn aandeel in de vennootschap over te nemen. Slaagt hij hier niet in binnen de drie maanden of verkrijgt de nieuwe vennoot niet de vereiste instemming, dan zijn de andere vennoten er toe gehouden het scheidingsaandeel van het uittredend lid over te nemen. De vennootschap blijft dan verder bestaan tussen de overige vennoten behoudens andersluidende beslissing.

Ingeval een vennoot zijn verplichtingen niet nakomt of indien hij door een aanhoudende kwaal ongeschikt is voor de zaken van de vennootschap, kunnen de andere vennoten met eenparigheid van stemmen beslissen tot zijn uitsluiting.

De uitgesloten vennoot kan de nietigverklaring van dit besluit vorderen voor de rechter. Ingeval de rechter de uitsluiting ongegrond verklaart, kan de uitgesloten vennoot de ontbinding van de vennootschap vorderen in overeenstemming met artikel 45 van het Wetboek van Vennootschappen.

De uitgesloten vennoot heeft recht op een scheidingsaandeel zoals hierna bepaald.

Ingeval er een scheidingsaandeel wordt uitbetaald zal dit vastgesteld worden, behoudens minnelijke overeenkomst, door een deskundige, lid van één der gereglementeerde economische beroepen, aangeduid in gemeen overleg of bij onenigheid door de voorzitter van de Rechtbank van Koophandel van de zetel van de vennootschap. De deskundige zal het aandeel waarderen' volgens de methode van de intrinsieke waarde. Voor onroerende goederen zal er een herwaardering geschieden aan de hand van de venale waarde. Voor beursgenoteerde effecten zal de laatste beurskoers genomen worden.

Iedere vennoot zal de activiteit die hij/zij in de vennootschap uitoefende in persoonlijke naam mogen verderzetten zonder hiervoor een vergoeding verschuldigd te zijn.

Indien de aandelen bezwaard zijn met vruchtgebruik, komt het stemrecht toe aan de vruchtgebruiker, behoudens andersluidende overeenkomst.

~

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/12/2011- Annexes du Moniteur belge

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Artikel 8:

De vennootschap wordt bestuurd door één of meer zaakvoerders, benoemd onder de vennoten. Mits eenparige toestemming van alle vennoten kan een niet-vennoot als zaakvoerder aangesteld worden. Iedere zaakvoerder heeft de meest uitgebreide bevoegdheid om alle handelingen te verrichten die nodig of nuttig zijn voor het bereiken van het doel van de vennootschap.

Hij vertegenwoordigt de vennootschap jegens derden en in rechte als eiser of verweerder.

Indien er verschillende zaakvoerders zijn, kunnen zij de bestuurstaken onder elkaar verdelen. Zodanige verdeling van taken kan aan of door derden niet worden tegengeworpen. Indien een zaakvoerder bij een verrichting een tegenstrijdig belang heeft met de vennootschap, wordt deze verrichting gedaan door de overige zaakvoerders. Is er slechts één zaakvoerder of is de andere zaakvoerder voor dezelfde tegenstrijdigheid geplaatst, dan is de toestemming vereist van de vennoten.

Artikel 9:

De controle op de vennootschap is zo nodig opgedragen aan één of meer commissarissen. Zij worden benoemd door de algemene vergadering voor een hernieuwbare termijn van drie jaar. Op straf van schadevergoeding kunnen zij tijdens hun opdracht alleen om wettige redenen door de algemene vergadering worden ontslagen. Zo er geen verplichting tot benoeming van een commissaris voor de vennootschap bestaat heeft iedere vennoot individueel de onderzoeks- en controlebevoegdheid van een commissaris.

De bezoldiging van de eventuele commissaris(sen) bestaat in een vast bedrag, dat bij de aanvang van hun opdracht wordt vastgesteld door de algemene vergadering. Zij kan niet warden gewijzigd dan met instemming van partijen. Buiten die bezoldiging mogen commissaris(sen) geen enkel voordeel, in welke vorm ook, van de vennootschap ontvangen.

Artikel 10 :

Het boekjaar vangt aan op 1 januari en eindigt op 31 december van dat jaar.

Artikel 11 :

De heer Van der Mast Paul, wonende te 2920 Kalmthout, Kapellensteenweg 56 bus 2 en de heer Van der Mast Gertjan, wonende te 2910 Essen, Stationsstraat 165 bus E2 worden aangewezen als zaakvoerder voor onbepaalde tijd.

Artikel 12

De algemene vergadering wordt jaarlijks op de zetel van de vennootschap gehouden op de 2de zaterdag van de maand juni, tenzij anders bepaald in de oproepingsbrieven. Indien deze dag op een wettelijke feestdag valt, zal de algemene vergadering gehouden worden op de eerstvolgende werkdag.

De zaakvoerder(s) kan (kunnen) de algemene vergadering bijeenroepen. De oproeping gebeurt door middel van een ter post aangetekende brief die vijftien dagen voor de algemene vergadering wordt verzonden aan de vennoten, de commissaris(sen) en de zaakvoerder(s). De oproeping vermeldt de agenda met de te behandelen onderwerpen.

Artikel 13 :

Het "te bestemmen winstsaldo" of het "te verwerken verliessaldo", zoals dit wordt bepaald door het geldende boekhoudrecht, wordt verdeeld door de algemene vergadering, doch steeds niet inachtname van het geldend vennootschapsrecht en boekhoudrecht.

Artikel 14 :

Ingeval van ontbinding van de vennootschap, om welke reden ook, wordt de invereffeningstelling gedaán door de vereffenaar(s). Is/Zijn geen vereffenaar(s) benoemd, dan is/zijn de zaakvoerder(s) die op het tijdstip van de ontbinding in functie is/zijn, van rechtswege vereffenaar(s).

Artikel 15 :

Voor wat niet geregeld wordt door deze statuten, wordt verwezen naar het Wetboek van Vennootschappen.

OVERGANGSBEPALINGEN

Het eerste boekjaar vangt aan op heden en verstrijkt op 31 december 2012.

De eerste Algemene Vergadering zal gehouden worden in 2013.

Alle handelingen, kosten en baten zijn in hoofde van de vennootschap en dit vanaf 1 oktober 2011.

Paul van der Mast

Zaakvoerder

Op de laatste blz. van Luik B vernielden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
VAN DER MAST SCOOTFUN

Adresse
KAPELLENSTEENWEG 56, BUS 1 2920 KALMTHOUT

Code postal : 2920
Localité : KALMTHOUT
Commune : KALMTHOUT
Province : Anvers
Région : Région flamande