KIND EN NIER

Association sans but lucratif


Dénomination : KIND EN NIER
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 561.801.333

Publication

18/09/2014
ÿþ(verkort)

Rechtsvorm : vzw

Zetel: Boshovestraat 721 2100 Deurne

Onderwerp akte: Oprichting

KIND en NIER vzw

Ondernemingsnummer:

STATUTEN

Ondergetekenden,

DE CON1NCK, Sandy, maatschappelijk assistent, Boshovestraat 72, te 2100 Deurne, Belg.

RUBBENS, Jimmy, zelfstandige, Boshovestraat 72, te 2100 Deurne, Belg.

STEYLAERTS, Irène, gepensioneerd, Schoonbroek 144 (bus 16), te 2180 Ekeren, Belg

Verklaren bij deze akte een vereniging zonder winstoogmerk op te richten overeenkomstig de wet van 27 juni 1921, waarvan zij de statuten als volgt vaststellen.

TITEL Naam, zetel, doel, duur

Art. 1, De vereniging wordt opgericht onder de benaming "kind en nier".

Art. 2. De maatschappelijke zetel van de vereniging is gevestigd te 2100 Deume , Boshovestraat 72 gelegen in het gerechtelijk arrondissement Antwerpen. Deze zetel kan ten allen tijde met een eenvoudige beslissing van de raad van bestuur verplaatst worden binnen de grenzen van de provincie Antwerpen.

Art, 3, De vereniging heeft tot doel de vriendschapsbanden tussen kinderen met nierproblemen te verstevigen. Tevens zal zij alles in het werk stellen om leuke activiteiten te organiseren voor deze kinderen. De vereniging mag nierpatiënten of de famille financieel helpen. De vereniging zal tevens trachten om de verschillende nierziektes bij het grote publiek bekend te maken. Zodat de maatschappij meer begrip kan tonen: voor kinderen met deze nierproblemen.

Art. 4. De vereniging staat buiten aile taal-, politieke of godsdienstige geschillen.

Art. 6. De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur. Zij kan ten allen tijde ontbonden worden,

TITEL Il.  Leden

Art. 6. Het aantal leden is onbeperkt, maar moet minstens drie bedragen. De ondergetekende oprichters zijn de eerste leden. De vereniging telt effectieve en toegetreden leden. Als lid kan tot de vereniging toetreden eenieder die door de raad van bestuur als zodanig wordt toegelaten. De raad van bestuur dient zijn beslissing terzake niet te verantwoorden. De voorwaarden tot toetreding worden door de raad van bestuur bepaald in het huishoudelijk reglement.

Art, 7. Elk lid kan ten alle tijde uit de vereniging treden. Het ontslag moet schriftelijk ingediend worden bij de

secretaris of bij de voorzitter.

Het lid dat weigert de bijdrage te betalen, wordt geacht ontslag te nemen.

  "

Op de laatste blz. van Luik B vermelden Recto Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevaegdievereMeg, ettiontting ryÇ erganisme aenzkm van derdentevartegentimord gen Verso : Naam en handtekening.

MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

11111.01,1,11ij11, I!I II 11,11,1111 1111

Ondememingsnr : QSG.f 80'?. .333.

Benaming

(voluit) : Kind en Nier

Neergelegd ter griffie van de Rechtbank van koophandel Antwerpen,

afdeling Antwerpen, op 09 -SEP 2014

Griffie

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 18/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

1.0 MOD 2.2

De uitsluiting van een lid kan slechts gebeuren door de algemene vergadering en met meerderheid van tWee derden van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen worden ultgesproken.

Uittredende of uitgesloten leden en hun rechtsopvolgers kunnen geen aanspraak maken op het vermogen van de vereniging of enigerlei terugbetaling.

Art. 8. Het jaarlijks lidgeld bedraagt maximum EUR 50 (euro) en dient betaald te worden binnen de termijn en voorwaarden die vermeld staan in het huishoudelijk reglement.

TITEL 111.  Raad van bestuur

Art, 9. De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur van tenminste drie en ten hoogste 7 leden. Zij worden verkozen en zijn ten allen tijde afzetbaar bij geheime stemming door de algemene vergadering met gewone meerderheid van de aanwezige of veitegenwoordigde stemmen. In geval van gelijke stemmen wordt een tweede stemronde gehouden. Indien na de tweede stemronde de gelijkheid nog bestaat, is het aantal dienstjaren binnen de vereniging doorslaggevend. Zij oefenen hun mandaat kosteloos uit.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 18/09/2014 - Annexes du Moniteur belge Art. 10. Een lid van de raad van bestuur wordt verkozen voor een periode van 3 jaar. ln geval van vacature tijdens een mandaat, ingevolge overlijden, vrijwillig ontslag of afzetting, wordt een bestuurder door de algemene vergadering verkozen. Hij voltooit in dit geval het mandaat (niet de functie) van de bestuurder die hij vervangt. Elke kandidatuur of vrijwillig ontslag moet, om geldig te zijn, schriftelijk bij de secretaris of bij de voorzitter of bij de voorzitter ad-interim ingediend worden en door de kandidaat ondertekend zijn. De kandidatuur of het vrijwillig ontslag zal, na aanvaarding door de raad van bestuur, worden voorgelegd aan de eerstvolgende algemene vergadering. Elk lid van de raad van bestuur is op het einde van het mandaat herkiesbaar.

Art. 11. De raad van bestuur kiest bij geheime stemming met volstrekte meerderheid van stemmen uit zijn leden een voorzitter, een ondervoorzitter, een secretaris en een penningmeester. De voorzitter of de voorzitter ad-interim of de secretaris roept de raad van bestuur bijeen. De raad van bestuur kan ook samengeroepen worden wanneer meer dan 50% van de leden van de raad van bestuur dit nodig acht. De raad van bestuur kan slechts geldig beslissen indien de helft van de bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd is. Eik lid van de raad van bestuur beschikt over één stem en kan slechts houder zijn van één ondertekende volmacht.

De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen beslist de stem van het lid dat de vergadering voorzit.

De voorzitter zit de vergadering voor. Ingeval hij afwezig is, wordt de vergadering voorgezeten door de eerste ondervoorzitter en bij diens afwezigheid door het oudste lid van de raad van bestuur.

Art. 12. De raad van bestuur bestuurt de vereniging en vertegenwoordigt deze bij elke gerechtelijke en buitengerechtelijke handeling. Hij is bevoegd voor alle aangelegenheden, met uitzondering van degene die door de wet uitdrukkelijk aan de algemene vergadering zijn voorbehouden. De raad van bestuur Kan zijn bevoegdheden geheel of gedeeltelijk overdragen aan één of meer van zijn leden.

Bij buitengerechtelijke handelingen wordt de vereniging tegenover derden, geldig vertegenwoordigd door de gezamenlijke handtekening van de voorzitter en de secretaris die tevens volmacht hebben op de bankrekening van de vereniging. De voorzitter en secretaris kunnen op hun beurt, voor zover ondersteund door een eenvoudig besluit van de Raad van Bestuur met eenvoudige meerderheid, volmacht op de bankrekening van de vereniging geven aan een ander lid van de Raad van Bestuur. Bij eenvoudig besluit van de Raad van Bestuur kan de volmacht van deze derde volmachthouder worden ingetrokken.

De raad van bestuur stelt het huishoudelijke reglement op en legt dit ter goedkeuring voor aan de algemene vergadering.

Art. 13. Van elke vergadering worden notulen opgemaakt door de secretaris, of hulpsecretaris of bij hun afwezigheid door een lid van de raad van bestuur, aangeduid door de voorzitter.

Deze notulen liggen steeds ter inzage van alle leden en worden bewaard op de maatschappelijke zetel. TITEL IV,  Algemene vergadering

Art. 14, De algemene vergadering is samengesteld uit de effectieve leden, en wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur. Bij afwezigheid van de voorzitter wordt de vergadering voorgezeten door de

ondervoorzitter van de raad van bestuur en bij diens afwezigheid door het oudste lid van de raad van bestuur.

Enkel werkende leden hebben stemrecht. Niet-werkende en steunende leden hebben een adviserende stem.

Elk stemgerechtigd lid beschikt over één stem op de algemene vergadering. Een stemgerechtigd lid kan zich echter door een ander stemgerechtigd lid op de algemene vergadering laten vertegenwoordigen en kan slechts houder zijn van één ondertekende volmacht.

Art. 15. De algemene vergadering is uitsluitend bevoegd voor: het wijzigen van statuten, het benoemen/ontslaan van bestuurders, het uitsluiten van een lid, het goedkeuren van begrotingen en rekeningen, het vrijwillig ontbinden van de vereniging. Alle andere bevoegdheden worden uitgeoefend door de raad van bestuur.

4

1

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 18/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2,2

Art. 16. De algemene vergadering wordt door de raad van bestuur bijeengeroepen felkens als het doel of het belang van de vereniging zulks vereist.

Ieder jaar voor 31 december op een datum bepaald door de raad van bestuur heeft de statutaire algemene vergadering plaats en dit voor de eerste maal op 10 mei 2013. De raad van bestuur is bovendien verplicht, wanneer één vijfde van de leden daarom verzoekt, een buitengewone vergadering bijeen te roepen binnen de maand volgend op het verzoek. De oproepingen gebeuren ten minste 8 dagen voor de algemene vergadering per brief via e-mail. De uitnodiging die plaats, dag en uur van de vergadering vermeldt, bevat de agenda die wordt vastgelegd door de raad van bestuur. Elk onderwerp dat schriftelijk wordt voorgedragen door minstens een twintigste van de aangesloten leden moet eveneens op de agenda worden vermeldt. Onderwerpen die niet op de agenda staan, kunnen enkel behandeld worden mits akkoord van de helft van de aanwezige en vertegenwoordigde leden.

Art. 17. Met uitzondering van de door de wet en door de statuten voorziene gevallen, worden de besluiten genomen bij eenvoudige meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde leden. Bij gelijkheid van stemmen, wordt het voorstel verworpen.

Tot wijziging van de statuten kan slechts worden besloten indien dit punt op de oproeping is vernield en indien twee derden van de stemgerechtigde leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn.

Wordt dit getal niet bereikt, dan wordt binnen de dertig dagen een tweede vergadering worden bijeengeroepen, die een geldig besluit kan nemen ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden. Dit besluit tot wijziging moet door de rechtbank van koophandel worden bekrachtigd. Voor elke statutenwijziging is bovendien een meerderheid van twee derden der stemgerechtigde aanwezige (of vertegenwoordigde) leden vereist, ook op de tweede vergadering. Stemgerechtigde leden zijn effectieve leden (zie huishoudelijk reglement).

Tot wijziging van het doel van de vereniging kan slechts met eenparigheid van de stemmen worden besloten. Tot vrijwillige ontbinding van de vereniging kan slechts door de algemene vergadering worden besloten wanneer twee derde van de stemgerechtigde leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn. Een besluit tot vrijwillige ontbinding kan slechts worden genomen met een vier vijfde meerderheid der stemmen. Zijn twee derde van de stemgerechtigde leden niet aanwezig dan dient binnen de dertig dagen een tweede vergadering te warden samengeroepen die geldig beraadslaagt ongeacht het aantal stemgerechtigde aanwezigen maar wel dient een vier vijfde meerderheid bereikt te worden. Dit besluit moet evenwel door de rechtbank van Koophandel worden bekrachtigd. Een meerderheid van twee derden der stemgerechtigde aanwezige (of vertegenwoordigde) leden is vereist voor het uitsluiten van een lid, ongeacht het aantal aanwezigen.

Art. 18. Van elke vergadering worden notulen opgemaakt door de secretaris, de hulpsecretaris of bij hun

afwezigheid door een lid van de raad van bestuur, aangeduid door de voorzitter.

Deze liggen ter inzage van aile leden op de maatschappelijke zetel.

TITEL V.  Begrotingen en rekeningen

Art. 19. Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december, De raad van bestuur bereidt de rekeningen en begrotingen voor en legt ze ter goedkeuring voor aan de algemene statutaire vergadering. De raad van bestuur duidt 2 leden aan, belast met het nazicht van de rekeningen.

TITEL VI.  Ontbinding en vereffening

Art. 20. In geval van vrijwiRige ontbinding benoemt de algemene vergadering of bij gebrek daaraan de rechtbank, één of meer vereffenaars. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid en de vereffeningsvoorwaarden.

Art. 21. In geval van ontbinding worden de activa, na aanzuivering van de schulden, overgedragen aan een nader te bepalen goed doel (voor nierziektes).

Art. 22. Aile gevallen die niet voorzien zijn in deze statuten vallen onder de toepassing van de wet van 27 juni 1921.

Worden benoemd als bestuurders:

DE CONINCK Sandy, maatschappelijk assistent, Boshovestraat 72 te 2100 Deume, Belg, geboren te

Brasschaat op 16.11,1973 (voorzitter

RUBBENS Jimmy, zelfstandige, Boshovestraat 72 te 2100 Deume, Belg, geboren te Ekeren op 27.03.1975

(secretaris)

STEYLAERTS Irène, gepensioneerd, Schoonbroek 144116 te 2180 Ekeren, Belg, geboren te Lier op

20.02.1950 (penningmeester)

Aldus opgemaakt te Deume op onze Statutaire algemene vergadering van 10 mei 2013. (Volgende handtekeningen)

Sandy De Coninck Jimmy Rubbens Irène Steylaerts

Bestuurder Bestuurder Bestuurder

Coordonnées
KIND EN NIER

Adresse
BOSHOVESTRAAT 72 2100 DEURNE

Code postal : 2100
Localité : Deurne
Commune : ANTWERPEN
Province : Anvers
Région : Région flamande