SAINCTELETTE 17

Association sans but lucratif


Dénomination : SAINCTELETTE 17
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 849.688.821

Publication

03/07/2013
ÿþ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

1Ill 1111 fl111111 1Il1 11111111111111111

*13101795*

BRUSSEL

JUN 20/3

Griffie

Ondernemingsnr : 849.688.821

Benaming

(voluit) ; Sainctelettel7

(verkort)

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Stalingradlaan 18-20 1000 Brussel

Onderwerp akte : Adreswijziging

Algemene vergadering van 12 december 2012 :

Wijziging van de maatschappelijke zetel met ingang van 7 februari 2013 :

Van:

Stalingradlaan 18-20

1000 Brussel

gerechtelijk arrondissement brussel

Naar :

Sainctelettesquare 17

1000 Brussel

gerechtelijk arrondissement brussel

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/07/2013 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

26/10/2012
ÿþ ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

BRUSSEL

1 ? ©KT 2012

Cree

111111111 0111011

*12177276*

111

Ondernemingsnr. : 01/q.40.04

Benaming SAINCTELETTE 17 (voluit)

(afgekort) :

Rechtsvorm : Vereniging Zonder Winstoogmerj,

Zetel : Stalingradlaan 18-20 .// 90 `1P $c

Onderwerp akte : Oprichting - Statuten - Benoeming

Zoals blijkt uit een proces verbaal opgemaakt door de notaris Jean-Louis Brohée, met standplaats te Brussel, op vier oktober tweeduizend en twaalf, Geregistreerd zes bladen zonder renvooien op het eerste Registratiekantoor van Brussel de negen oktober tweeduizend en twaalf. Boek 5/56, blad 95, vak 07, Ontvangen vijfentwintig euros (25E) De Eerstaanwezend inspecteur ai. Handtekening GATELLIER M., dat de buitengewone algemene vergadering van de Vereniging Zonder Winstoogmerk « SAINCTELETTE 17 », met hun maatschappelijke zetel te Brussel, Stalingradlaan 18-20, de oprichtingsakte hebben verleden en de volgende besluiten hebben aangenomen:

TEN JARE TWEEDUIZEND EN TWAALF..

OP VIER OKTOBER

Voor ons, Jean-Louis BROHÉE, Notaris met standplaats te Brussel.

ZIJN VERSCHENEN:

De heer VAN GELDER Eddy Alphonse Léopold, geboren te Etterbeek op 19 februari 1952, rijksregisternummer 52.02.19-163.82, wonende te Grimbergen (1853), Koningslosesteenweg, 56.

De heer VAN CRAEN Nic Simonne Maria Theofiel, geboren te Eeklo op 15 september 1973, rijksregisternummer 73.09.15-069.10, wonende te Sint-Jans-Molenbeek (1080), Verrept-Dekeyserstraat, 45.

Mevrouw VAN HAEREN Marina Octavie Désirée, geboren te Jette op. 24 mei 1951, rijksregisternummer 51.05.24-172.20, wonende te Grimbergen (1853), Lakensestraat, 41, bte B004.

' De heer MOEYKENS Filip Jérôme Geert, geboren te Brugge op 18 december 1966, rijksregisternummer 66.12.18-015.42, wonende te Brussel (1020), Kerkveldstraat, 37,

Verder genoemd "DE OPRICHTERS".

Die mij verzocht hebben de oprichtingsakte te verlijden van een vereniging zonder winstoogmerk overeenkomstig de wet van 27 juni 1921 (hierna de V&S-Wet).

VOORLEZING EN TOELICHTING

De volledige akte zal door de instrumenterende notaris worden toegelicht en het staat comparanten steeds vrij aan de notaris bijkomende uitleg te vragen over om het even welke

Op de laatste blz, van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/10/2012 - Annexes du Moniteur belge

Voor ' behouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/10/2012 - Annexes du Moniteur belge

L},JJif Fi - :" ,

bepaling van deze akte, alvorens de akte te ondertekenen,

Comparanten erkennen een volledige voorlezing te hebben gekregen van al hetgeen

" voorafgaat, en verklaren dat inzonderheid hun hierboven vermelde identiteitsgegevens volledig en correct zijn. Zij stemmen er bovendien uitdrukkelijk in toe dat hun nationaal nummer vermeld wordt in deze akte.

De instrumenterende notaris deelt comparanten vervolgens mede dat de akte integraal zef warden voorgelezen indien minstens één van hen hierop prijs stelt, alsook indien minstens één van hen van oordeel is dat het ontwerp van deze akte hem of haar niet tijdig is meegedeeld voorafgaandelijk het verlijden ervan.

Hierop verklaren aile comparanten dat zij van oordeel zijn dat zij het ontwerp tijdig vóár

" het verlijden van de akte hebben ontvangen, dat zij hiervan kennis hebben genomen, en dat . zij de volledige voorlezing van de akte niet vragen. Eventuele wijzigingen die werden of nog zullen worden aangebracht aan het ontwerp van de akte zullen steeds integraal worden voorgelezen.

STATUTEN

De oprichters verklaren dat de statuten van de vennootschap luiden als volgt:

TITEL I: NAAM - ZETEL - DOEL - DUUR.

Artikel 1. Naam

De vereniging draagt de naam "Sainctelette IT.

Deze naam moet voorkomen in alle akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen, brieven, orders en andere stukken uitgaande van de vereniging, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de woorden "vereniging zonder winstoogmerk" of door de afkorting "VZW", met nauwkeurige aanwijzing van de zetel.

Artikel 2. Zetel

De zetel van de vereniging is gevestigd te -Brussel (1000), Stalingradlaan 18-20.

De vereniging ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement Brussel.

Artikel 3. Duur

De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur.

Artikel 4. Doel

De vereniging stelt zich tot doel infrastructuur ter beschikking te stellen ten behoeve van een samenwerkingsverband van Nederlandstalige organisaties uit de levensbeschouwelijke, culturele, welzijns- en medische sector, met een vierledige opdracht in een grootstedelijke context:

Op laagdrempelige wijze diensten verlenen aan de gehele Brusselse bevolking en aan achtergestelde doelgroepen in het bijzonder. Speciale aandacht gaat uit naar mindervaliden, bejaarden, beschermde minderjarigen, behoeftigen, personen met een verslavingsproblematiek, ex-gedetineerden, personen met zingevingsvragen. Deze opsomming is niet beperkend.

De site uitbouwen tot een baken van multidisciplinaire dienstverlening voor de brede omgeving.

Een goed bereikbare ontmoetingsplaats creéren waar mensen zich verbonden voelen, ongeacht hun leeftijd, geaardheid, herkomst, levensovertuiging, e.d.

De aanwezigheid van de Nederlandstalige gemeenschap in Brussel ondersteunen en mee zichtbaar maken.

Hiertoe zal de vereniging onder meer instaan voor het administratief, juridisch, technisch, financieel en materieel beheer van het pand gelegen 1000 Brussel, Sainctelette 17

a

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening '

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/10/2012 - Annexes du Moniteur belge

I uijS E -

Daarnaast kan de VZW aile activiteiten ontplooien die rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen tot de verwezenlijking van voormelde niet-winstgevende doelstellingen, met inbegrip van bijkomstige commerciële en winstgevende activiteiten binnen de grenzen van wat wettelijk toegelaten is en waarvan de opbrengsten ten allen tijde volledig zullen worden bestemd voor de verwezenlijking van de niet-winstgevende doelstellingen.

TITEL li: LEDEN.

Artikel 5. Werkende Leden

De vereniging bestaat uit Werkende Leden en Toegetreden Leden.

De volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de Algemene . Vergadering, komt uitsluitend toe aan de Werkende Leden.

De vereniging telt tenminste drie Werkende Leden.

De volgende oprichters zijn de eerste Werkende Leden:

Mevrouw VAN HAEREN Marina en de heren VAN GELDER Eddy, VAN CRAEN Mc en MOEYKENS Filip, voornoemd.

Artikel 6. Toetreding als Werkend Lid

Als Werkend Lid kunnen tot de vereniging toetreden: iedere natuurlijke of rechtspersoon die door de Raad van Bestuur of Algemene Vergadering als zodanig wordt aanvaard omwille van de band die deze persoon met de vereniging heeft. De Raad van ' Bestuur of Algemene Vergadering zal zich bij het nemen van haar beslissing houden aan de voorschriften, zoals die desgevallend zijn opgenomen in het huishoudelijk reglement (bv politieke of levensbeschouwelijke overtuiging, leeftijd, voordracht door een minimum aantal leden).

Verzoeken om toelating tot het lidmaatschap dienen uitsluitend schriftelijk aan de Raad van Bestuur te worden gericht, onder vermelding van naam, voornaam, adres, ' geboortedatum of oprichtingsdatum en nationaliteit van de verzoeker en onder vermelding van de elementen waarom de verzoeker meent in aanmerking te komen als Werkend Lid.

De Raad van Bestuur of de Algemene Vergadering beslist omtrent de al dan niet toelating van de kandidaat als Werkend Lid uiterlijk drie maanden nadat het verzoek haar heeft bereikt en geeft hieromtrent schriftelijk bericht aan de verzoeker. Op deze vergadering dienen minstens de helft van de leden van het bestuur of de Algemene Vergadering aanwezig of vertegenwoordigd te zijn. De beslissing wordt genomen met een meerderheid van de helft van de aanwezige en vertegenwoordigde leden.

De Raad van Bestuur of de Algemene Vergadering kan discretionair en zonder verdere motivatie beslissen dat een kandidaat niet wordt aanvaard als Werkend Lid.

Artikel 7. Lidgeld

Werkende Leden hebben alle rechten en verplichtingen die in de VZW-wet en deze statuten worden beschreven. Zij betalen jaarlijks een lidmaatschapbijdrage die jaarlijks zal worden vastgelegd door de Algemene Vergadering en die maximum 100,00 euro zal bedragen.

Artikel 8. Toegetreden leden

iedere natuurlijke persoon, rechtspersoon of organisatie die de doelstellingen van de VZW ondersteunt, kan bij de VZW een schriftelijke aanvraag indienen om Toegetreden Lid te worden.

De Raad van Bestuur beslist discretionair en zonder verdere motivatie of een : kandidaat al dan niet wordt aanvaard als Toegetreden Lid.

Toegetreden Leden hebben enkel de rechten en plichten die in deze statuten worden omschreven. Zij hebben geen stemrecht.

Artikel 9. Ontslag

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

I u3if

Werkende Leden kunnen ten allen tijde ontslag nemen uit de vereniging mits een formeel schrijven (fax, mail, brief, aangetekend schrijven) te richten aan de Raad van Bestuur. Het ontslag zal na dit schrijven ingaan.

Toegetreden Leden kunnen zich ten allen tijde terugtrekken uit de vereniging mits een formeel schrijven (fax, mail, brief, aangetekend schrijven) te richten aan de Raad van Bestuur, Het ontslag zal na dit schrijven ingaan.

"

" Een ontslagnemende Werkend of Toegetreden Lid zal echter wel verplicht worden tot

de betaling van de lidmaatschapsbijdrage en tot de deelname in de kosten die goedgekeurd ; werden voor het jaar waarin het ontslag wordt ingediend.

Artikel 10.. Opschorting en beëindiging lidmaatschap

;

Het lidmaatschap van Werkende Leden die hun lidmaatschapsbijdrage voor het lopende jaar binnen de door de Raad van Bestuur bepaalde termijn niet betalen, wordt , opgeschort na een schriftelijke aanmaning tot regularisatie binnen de maand na die aanmaning.

Werkende Leden die hun lidmaatschapsbijdrage na de regularisatietermijn niet betalen, worden geacht ontslagnemend te zijn.

Artikel 11. Uitsluiting

Als een werkend lid in strijd handelt met de doelstellingen van de vzw, kan deze, op voorstel van de raad van bestuur of op verzoek van minstens 115de van alle werkende leden, worden uitgesloten door een bijzonder besluit van de algemene vergadering, waarop minstens de helf plus één van alle werkende leden aanwezig zijn, en waarbij voor de beslissing een 2/3de meerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde werkende leden vereist is.

Een Werkend Lid waarvan de beëindiging van het lidmaatschap wordt voorgesteld, , heeft het recht gehoord te worden,

Toegetreden Leden die handelen in strijd met de doelstellingen van de VZW of met de verplichtingen opgelegd door deze statuten kunnen door eenzijdig besluit van de Raad van Bestuur uitgesloten worden van lidmaatschap.

Het lidmaatschap eindigt automatisch door het overlijden van het lid, of ingeval van een lid-rechtspersoon, door haar ontbinding, fusie, splitsing of faillissement.

Ontslagnemende of uitgesloten leden en hun rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de vereniging en kunnen nooit teruggave of vergoeding vorderen van gestorte bijdragen of gedane inbrengen.

Artikel 12. Rechten

"

Geen enkel lid kan enige aanspraak laten gelden of uitoefenen op de activa van dé vzw op grond van de enkele hoedanigheid van lid.

Deze uitsluiting van rechten op de activa geldt te allen tijde: tijdens het lidmaatschap, , bij beëindiging van het lidmaatschap om wat voor reden dan ook, bij ontbinding van de vzw,

enz.

Artikel 13. Register van leden,

Op de zetel van de vereniging wordt door de raad van bestuur een register van leden gehouden. Dit register vermeldt de naam, voornamen en woonplaats van de leden of, ingeval het een rechtspersoon betreft, de naam, de rechtsvorm en het adres van de zetel. " Bovendien moeten alle beslissingen betreffende de toetreding, uittreding of uitsluiting van leden door toedoen van de raad van bestuur in dat register worden ingeschreven binnen acht dagen nadat hij van de beslissing in kennis is gesteld.

TITEL 111: ALGEMENE VERGADERING

Artikel 14. De Algemene Vergadering

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

, Voor- behouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/10/2012 - Annexes du Moniteur belge

L!lJ,i -

De algemene vergadering is samengesteld uit aile Werkende Leden.

Wanneer zij dit wensen, kunnen ook Toegetreden Leden aanwezig zijn, doch zij

bezitten uitsluitend een raadgevend functie. Zij treden enkel op als raadgever en mogen zich,

mits toestemming van de voorzitter, tot de algemene vergadering richten, zonder aan de

stemming deel te nemen.

De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van '

bestuur of door de oudste aanwezige ondervoorzitter, of bij afwezigheid van voornoemde

personen, door de oudste aanwezige bestuurder.

Een lid kan zich door een ander lid laten vertegenwoordigen. Elk lid kan evenwel

slechts één ander lid vertegenwoordigen.

Elk werkend [id beschikt over één stem op de algemene vergadering.

Artikel 15. Bevoegdheden

De algemene vergadering is uitsluitend bevoegd voor

a) het wijzigen van de statuten;

b) het benoemen en afzetten van de bestuurders;

o) de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun

bezoldiging ingeval een bezoldiging wordt toegekend;

d) de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen;

e) het goedkeuren van de begrotingen en rekeningen;

f) het vrijwillig ontbinden van de vereniging;

g) het uitsluiten van een lid;

h) de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk; en

i) alle gevallen waarin onderhavige staten dat vereisen (bv de aanvaarding van nieuwe Werkende Leden; de vaststelling van de jaarlijkse lidmaatschapsbijdrage; de verkiezing van " de Voorzitter, de Ondervoorzitter, de Penningmeester en de Secretaris).

Artikel 16. Vergaderingen

"

a) De jaarlijkse bijeenkomsten van de Gewone Algemene Vergadering zullen tijdens = het tweede kwartaal van het kalenderjaar gehouden worden op de maatschappelijke zetel of op een plaats die vermeld wordt in de uitnodiging.

b) Bijzonder bijeenkomsten in een Buitengewone Algemene Vergadering kunnen ' worden samengeroepen door de raad van bestuur op verzoek van minstens twee ; bestuurders of op verzoek minstens één/vijfde van de Werkende Leden.

c) De uitnodiging wordt minstens twintig dagen voorafgaand aan de datum van de Algemene Vergadering naar alle Werkende Leden verstuurd per fax, e-mail, gewone post of " aangetekend schrijven op het nummer of adres dat het Werkend Lid daartoe laatst heeft opgegeven aan de Secretaris.

De uitnodiging wordt ondertekend door de voorzitter of de secretaris. Ze vermeldt dag, ; uur en plaats van de algemene vergadering.

De uitnodiging bevat de agenda, die wordt vastgelegd door de raad van bestuur. De algemene vergadering kan op geldige wijze een beslissing nemen over punten die niet op de

" agenda vermeld staan op voorwaarde dat alle leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn.

Artikel 17. Quorum en stemming

a) ln gewone gevallen worden de besluiten genomen bij eenvoudige meerderheid van

" de aanwezige en vertegenwoordigde leden. Bij staking van stemmen is de stem van de

voorzitter doorslaggevend.

"

" " b) In geval van uitsluiting van een lid, van wijziging van de statuten of van ontbinding

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naamen hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/10/2012 - Annexes du Moniteur belge

, Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

" Voor-' behouden aan het Bergisch Staatsbrad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/10/2012 - Annexes du Moniteur belge

L111,5~

van de vereniging, dient twee/derden van de Werkende Leden aanwezig of : vertegenwoordigd te zijn.

" Indien dit quorum op de eerste vergadering niet wordt bereikt, zal een tweede vergadering worden bijeengeroepen die geldig kan beraadslagen en besluiten met de meerderheden hierna bepaald, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden. De tweede vergadering mag niet binnen vijftien dagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden.

De beslissing wordt geacht aanvaard te zijn indien ze wordt goedgekeurd door twee/derden van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde Werkende Leden.

Enkel wanneer de statutenwijziging betrekking heeft op het doel of de doeleinden waarvoor de vereniging is opgericht, vereist ze een meerderheid van vier/vijfden van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde Werkende Leden.

c) De stemming kan gebeuren door afroeping, handopsteking, of -- indien gevraagd door minstens één/derde van de aanwezige of vertegenwoordigde werkende leden  door geheime stemming.

d) Van elke vergadering worden notulen opgemaakt, die ondertekend worden door de . secretaris of een bestuurder, en ze worden opgenomen in een bijzonder register dat ter inzage zal zijn van de werkende leden die hun inzagerecht zullen uitoefenen overeenkomstig de in artikel 9 van het KB van 26 juni 2003 vastgelegde modaliteiten. Uittreksels daarvan worden ondertekend door de secretaris of een bestuurder.

TITEL IV: BESTUUR EN VERTEGENWOORDIGING

Artikel 18. Samenstelling Raad van Bestuur

a) De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur samengesteld uit ten minste vier en ten hoogste zeven bestuurders, al dan niet lid van de vereniging.

Het aantal bestuurders moet in elk geval steeds lager zijn dan het aantal personen dat " Werkend Lid is van de vereniging.

"

b) De bestuurders worden benoemd door een algemene vergadering bij gewone

meerderheid van stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden voor een termijn van drie jaar, minstens de helft plus een van de werkende leden aanwezig of vertegenwoordigd. Hun opdracht eindigt bij de sluiting van de jaarvergadering. Bestuurders . zijn herbenoembaar.

Zo door vrijwillig ontslag, verstrijken van termijn of afzetting, het aantal bestuurders is " teruggevallen tot onder het wettelijk minimum, dan blijven de bestuurders in functie totdat in " hun vervanging is voorzien.

c) De Raad van Bestuur kiest uit zijn leden een voorzitter, eventueel één of meer

" ondervoorzitters, een secretaris en een penningmeester die de taken zullen vervullen die , horen bij deze functie zoals omschreven in deze statuten en ter gelegenheid van hun

" verkiezing.

d) De bestuurders kunnen ten allen tijde worden ontslagen door de Algemene Vergadering die daarover beslist bij gewone meerderheid van stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Ieder lid van de Raad van Bestuur kan zelf ook ontslag nemen door schriftelijke kennisgeving aan de Voorzitter van de Raad van Bestuur. die de taken zullen vervullen die horen bij deze functie zoals omschreven in deze statuten en ter gelegenheid van hun . verkiezing.

e) De bestuurders oefenen in beginsel hun mandaat kosteloos uit. De kosten die zij maken in het kader van de uitoefening van hun bestuursmandaat worden vergoed.

f) De benoeming van bestuurders en hun ambtsbeëindiging worden openbaar gemaakt door neerlegging in het verenigingsdossier ter griffie van de rechtbank van koophandel en door publicatie ervan in de bijlage tot het Belgisch Staatsblad.

Op de laatste blz. van Luik B vermeiden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naamen handtekening

: ,

fflF .E'veE"tmo

Artikel 19. Vergadering, beraadslaging en beslissing

" a) De Raad van Bestuur vergadert na oproeping door de voorzitter of de secretaris zo dikwijls als het belang van de vereniging het vereist alsook binnen de veertien dagen na het - verzoek daartoe door twee bestuurders.

" De voorzitter zit de vergadering voor, In geval van zijn afwezigheid wordt hij vervangen door de oudste aanwezige ondervoorzitter of, bij gebrek aan ondervoorzitter door de oudste aanwezige bestuurder.

b) De raad kan slechts geldig beslissen indien tenminste de helft van de bestuurders aanwezig is. Indien dit quorum niet is bereikt, kan een nieuwe raad worden bijeengeroepen met dezelfde agenda, die geldig zal beraadslagen en beslissen indien ten minste twee bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd zijn. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen.

Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of van degene die hem vervangt, doorslaggevend.

Iedere bestuurder kan op een schriftelijke wijze volmacht geven aan een andere bestuurder om hem op een vergadering van de raad van bestuur te vertegenwoordigen.

Van elke vergadering worden notulen opgemaakt, die ondertekend worden door de secretaris en ingeschreven in een daartoe bestemd register. De uittreksels die moeten worden overgelegd en al de andere akten, worden geldig ondertekend door de secretaris of een bestuurder.

c) In uitzonderlijke gevallen, wanneer de dringende noodzakelijkheid en het belang van " de vereniging zulks vereisen, kunnen de besluiten van de Raad van Bestuur worden genomen bij eenparig schriftelijk akkoord van de bestuurders. Daartoe is vereist dat er vooraf een unaniem akkoord is onder de bestuurders om tot schriftelijke besluitvorming over te . gaan. Schriftelijke besluitvorming veronderstelt in elk geval dat er een beraadslaging " plaatsvond per e-mail, video- of telefoonconferentie.

" Artikel 20. Tegenstrijdig belang

Indien een bestuurder, rechtstreeks of onrechtstreeks, een belang van vermogensrechtelijke aard heeft dat strijdig is met een beslissing of een verrichting die tot de bevoegdheid behoort van de Raad van Bestuur, moet hij dit meedelen aan de andere bestuurders váár dat de Raad van Bestuur een besluit neemt.

De bestuurder met het tegenstrijdig belang,- verwijdert zich uit de vergadering en onthoudt zich van de beraadslaging en de stemming over de aangelegenheid waarop het,

betrekking heeft. "

Voormelde procedure is niet toepasselijk op gebruikelijke verrichtingen die . plaatshebben onder de voorwaarden en tegen de zekerheden die op de markt gewoonlijk " gelden voor soortgelijke verrichtingen.

Artikel 21. Intern bestuur - Beperkingen

De Raad van Bestuur bestuurt de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. Hij is bevoegd voor alle aangelegenheden, met uitzondering van deze die door de wet uitdrukkelijk aan de algemene vergadering zijn voorbehouden. De raad kan zelfs daden' van beschikking stellen met inbegrip van, onder meer, het vervreemden, zelfs om niet, van roerende of onroerende goederen, het hypothekeren, het lenen en uitlenen, aile handels- en bankverrichtingen, het opheffen van hypotheken.

Onverminderd de verplichtingen die voortvloeien uit collegiaal bestuur, met name overleg en toezicht, kunnen de bestuurders de bestuurstaken onder elkaar verdelen. Zodanige verdeling van taken kan aan derden niet worden tegengeworpen, zelfs niet nadat ze zijn openbaar gemaakt. Niet-naleving ervan brengt wel de interne aansprakelijkheid van de betrokken bestuurder(s) in het gedrang.

De raad van bestuur kan een deel van zijn bestuursbevoegdheden delegeren aan één

J_....._...- - . ...._ .....

Op de laatste blz. van Luilc B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

.Voor- behouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/10/2012 - Annexes du Moniteur belge

'

LUI urnuohl

: of meerdere derden niet-bestuurders, zonder dat deze overdracht evenwel betrekking kan hebben op het algemeen beleid van de vzw of de algemene bestuursbevoegdheid van de raad van bestuur.

De bestuurders kunnen niet zonder toestemming van de algemene vergadering .

"

' beslissingen nemen die verband houden met de aan- of verkoop van onroerende goederen

van de vzw enlof de vestiging van een hypotheek. Deze bevoegdheidsbeperkingen kunnen niet worden tegengeworpen aan derden, zelfs niet nadat ze openbaar zijn gemaakt. Niet; naleving ervan brengt wel de interne aansprakelijkheid van de betrokken bestuurder(s) in het gedrang.

Artikel 22. Externe vertegenwoordigingsmacht

De raad van bestuur vertegenwoordigt als college de vzw in alle handelingen in en buiten rechte. Hij vertegenwoordigt de vereniging door het optreden van de meerderheid van : zijn leden.

Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsbevoegdheid van de raad van bestuur als college, wordt de vzw in en buiten rechte eveneens algemeen vertegenwoordigd door zijn voorzitter of door twee bestuurders die gezamenlijk handelen of door één externe . persoon daartoe door de raad van bestuur gemandateerd.

In afwijking van artikel 13 V&S-wet, kunnen de vertegenwoordigingsorganen niet " zonder toestemming van de Algemene Vergadering rechtshandelingen stellen die verband' houden met de vertegenwoordiging van de vzw bij de aan- of verkoop van onroerende goederen van de vzw enlof de vestiging van een hypotheek.

Artikel 23. Volmachten

De Raad van Bestuur of de bestuurders die de vereniging " vertegenwoordigen, kunnen " gevolmachtigden aanstellen. Alleen bijzondere en beperkte volmachten voor bepaalde of een reeks bepaalde rechtshandelingen zijn geoorloofd. De gevolmachtigden verbinden de : vereniging binnen de perken van de hun verleende volmacht waarvan de grenzen wel " tegenwerpelijk zijn aan derden overeenkomstig wat geldt inzake lastgeving.

TITEL V; DAGELIJKS BESTUUR

Artikel 24. Dagelijks Bestuur

Het dagelijks bestuur van de vereniging op intern vlak alsook de externe vertegenwoordiging wat betreft het dagelijks bestuur kan door de Raad van Bestuur warden opgedragen aan één of meer personen.

Indien van deze mogelijkheid gebruik wordt gemaakt, moet worden gespecifieerd of deze personen alleen of gezamenlijk of als college kunnen handelen.

De personen belast met het dagelijks bestuur kunnen echter niet zonder toestemming van Raad van Bestuur beslissingen nemen en/of rechtshandelingen stellen die verband houden met transacties die 100.000,00 euro te boven gaan. Deze bevoegdheidsbeperkingen kunnen niet worden tegengeworpen aan derden, zelf niet nadat ze openbaar zijn gemaakt. Niet-naleving ervan brengt wel de interne aansprakelijkheid van de betrokken . vertegenwoordigers in het gedrang.

Tot daden van dagelijks bestuur worden gerekend alle handelingen die dag aan dag moeten worden verricht om de normale gang van zaken van de vereniging te verzekeren en die, hetzij wegens hun minder belang, hetzij wegens de noodzakelijkheid om een onverwijlde beslissing te nemen, het optreden van de Raad van Bestuur niet vereisen of wenselijk maken.

De benoeming van de personen belast met het dagelijks bestuur en hun ambtsbeëindiging worden openbaar gemaakt door neerlegging in het verenigingsdossier ter : griffie van de rechtbank van koophandel en door publicatie ervan in de bijlage tot het Belgisch Staatsblad.

TITEL VI: Aansprakelijkheid bestuurders en dagelijks bestuurders

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

.Voor- " behouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/10/2012 - Annexes du Moniteur belge

Voor-behdudene aan het Belgisch Staatsblad --- " ---...----



Artikel 25. Aansprakelijkheid

De bestuurders en dagelijks bestuurders zijn niet persoonlijk gehouden door de . verbintenissen van de vereniging.

Tegenover de vereniging en derden is hun verantwoordelijkheid beperkt tot de vervulling van de hun gegeven opdracht overeenkomstig het gemeen recht, het bepaalde in de wet en in de statuten en zijn ze aansprakelijk voor de tekortkomingen in hun (dagelijks)bestuur.

TITEL VII: TOEZICHT

Artikel 26. Toezicht



Zolang de vereniging de criteria vermeld in artikel 17, § 6 VZW Wet niet overschrijdt, is ze niet verplicht een commissaris te benoemen.

Zodra de vereniging deze criteria wel overschrijdt, wordt de controle op de financiële : toestand, op de jaarrekening en op de regelmatigheid van de verrichtingen hierin weer te : geven, aan een commissaris opgedragen, te benoemen door de algemene vergadering ' onder de leden van het Instituut der Bedrijfsrevisoren overeenkomstig de wettelijke bepalingen terzake. Deze bepaalt ook de bezoldiging van de commissaris.

Artikel 27. Inzagerecht "

Alle leden kunnen op de zetel van de vereniging het register van de leden raadplegen, ' alsmede alle notulen en beslissingen van de algemene vergadering, van de raad van bestuur en van de personen, al dan niet met een bestuursfunctie, die bij de vereniging of voor rekening ervan een mandaat bekleden evenals alle boekhoudkundige stukken van de ; vereniging.

TITEL VIII: FINANCIERING EN BOEKHOUDING "

Artikel 28. Financiering

De vereniging zal onder meer worden gefinancierd door subsidies, toelagen, giften, ; bijdragen, schenkingen, legaten en andere voorzieningen in laatste wilsbeschikkingen en . . testamenten, gegeven zowel om de algemene doeleinden van de vereniging te ondersteunen als ter ondersteuning van een specifiek project.

De vereniging eveneens bankleningen aangaan en/of obligaties uitgeven met het oog op de verwerving van onroerende goederen. Zij kan hiertoe deze onroerende goederen in pand en/of hypotheek geven.

Daarnaast kan de vereniging fondsen verwerven op elke andere wijze die niet in strijd is met de wet.

Artikel 29. Boekhouding

a) Het boekjaar van de vereniging loopt van één januari tot éénendertig december. "

b) De boekhouding wordt gevoerd overeenkomstig het bepaalde in artikel 17 van de " V&S-Wet en de daarop toepasselijke uitvoeringsbesluiten.

c) De raad van bestuur bereidt de rekeningen en begrotingen voor en legt ze ter ; goedkeuring voor aan de algemene vergadering. Na goedkeuring van de jaarrekening en , begroting spreekt de algemene vergadering zich bij afzonderlijke stemming, uit over de kwijting aan de bestuurders en desgevallend, de commissaris.

d) De raad van bestuur draagt er zorg voor dat de jaarrekening en de overige in de V&S-wet vermelde stukken binnen de dertig dagen na goedkeuring worden neergelegd op ' de griffie van de rechtbank van eerste aanleg, of indien de wet dit vereist, bij de Nationale , Bank van België.

TITEL IX : ONTBINDING - VEREFFENING

Artikel 30. Ontbinding

a

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/10/2012 - Annexes du Moniteur belge

Voor- - Jr i lni;J

behQuder>r De algemene vergadering zal worden samengeroepen ter bespreking van voorstellen m.b.t. de ontbinding voorgelegd door de raad van bestuur of door minimum 1/5de van alle : (eden. De samenroeping en agendering vinden plaats overeenkomstig het bepaalde in artikel 12 van deze statuten.

aan het

Belgisch

Staatsblad



De beraadslaging en beslissing over de ontbinding respecteert het quorum en de meerderheid van een doelwijziging zoals bepaald in artikel 13 van deze statuten, Vanaf de beslissing tot ontbinding vermeldt de vzw steeds dat zij `vzw in vereffening' is overeenkomstig artikel 23 V&S-wet.

Ingeval het voorstel tot ontbinding wordt goedgekeurd, benoemt de algemene vergadering één vereffenaar waarvan zij de opdracht zullen omschrijven.

Ingeval van ontbinding en vereffening, beslist de buitengewone algemene vergadering

" over de bestemming van het vermogen van de vzw dat moet worden toegekend aan een : andere vereniging zonder winstoogmerk met een gelijkaardig of verwant doel, werkzaam in ' België.

Alle beslissingen betreffende de ontbinding, de vereffeningsvoorwaarden, de benoeming en de ambtsbeëindiging van de vereffenaars, de afsluiting van de vereffening en de bestemming van het actief worden neergelegd ter griffie en bekendgemaakt in de Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad overeenkomstig het bepaalde in artikel 23 en 26novies van de V&S-wet en de uitvoeringsbesluiten daaromtrent.

TITEL X : ALGEMEEN

Artikel 31. Algemeen

Voor alles wat in deze statuten niet uitdrukkelijk is geregeld, zijn de wet van zevenentwintig juni negentienhonderd éénentwintig, of de wetgeving die deze wet zou vervangen na de oprichting van de vereniging, de algemene wettelijke bepalingen, het huishoudelijk reglement en de gebruiken terzake van toepassing.

OVERGANGSBEPALINGEN

1. Afsluiting van het eerste boekjaar

Het eerste boekjaar loopt van de dag van oprichting tot eenendertig december 2013.

3, Bekrachtiging verbintenissen

In toepassing van artikel 3 § 2 V&S-Wet, verklaren comparant uitdrukkelijk ter gelegenheid van de oprichting, dat de vereniging de rechten en verbintenissen overneemt' die voortvloeien uit de rechtshandelingen die in haar naam en voor haar rekening werden gesteld voor de oprichting van de vereniging.

Dit onder opschortende voorwaarde van het neerleggen van de statuten ter publicatie in het Belgisch Staatsblad.

De verbintenissen aangegaan In de tussenperiode zijn eveneens onderworpen aan artikel 3 § 2 V&S-Wet en dienen, eens de vereniging rechtspersoonlijkheid heeft, te worden . bekrachtigd.

RECHT OP GESCHRIFTEN

Recht van vijfennegentig euro (95,00 EUR) verschuldigd en betaald op aangifte door ondergetekende notaris.

EERSTE BUITENGEWONE ALGEMENE VERGADERING

De partijen komen bijeen in een eerste buitengewone algemene vergadering en treffen

" eenparig de volgende besluiten:

a) wordt tot de functie van bestuurder benoemd:

Voorzitter: Filip MOEYKENS

Secretaris: Marina VAN HAEREN

a.. .._ . . . . . _ . - . . ...

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/10/2012 - Annexes du Moniteur belge

Voor-

` behouden*

aan het

" Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/10/2012 - Annexes du Moniteur belge

Luik ucvolit

Penningmeester: Eddy VAN GELDER

" b) de opdracht van de bestuurders zal een einde nemen onmiddellijk na de . jaarvergadering van 2014.

c) de opdracht van bestuurder is onbezoldigd

WAARVAN AKTE

Opgemaakt en verleden te Brussel, ter studie, datum als in hoofde vermeld.

Na voorlezing en toelichting zoals voormeld hebben de comparanten, tegenwoordig of vertegenwoordigd als gezegd, en de Notaris deze akte getekend.

VOOR ANALYTISCH EENSLUIDENDE UITGIFTE, Op de minuut welke geen enkele clausule noch voorbehoud bevat in tegenspraak met de inhoud van dezen, en afgeleverd ten behoeve van het Belgisch StaatstbIad.

JEANa lS BROH E

NOTAIRE

Rua Belliard 187

B-1040 BRUXELLES

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : F2 cto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of pet organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
SAINCTELETTE 17

Adresse
STALINGRADLAAN 18-20 1000 BRUSSEL

Code postal : 1000
Localité : BRUXELLES
Commune : BRUXELLES
Région : Région de Bruxelles-Capitale