P & G ALUMNI BELGIUM

Société privée à responsabilité limitée


Dénomination : P & G ALUMNI BELGIUM
Forme juridique : Société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 842.575.949

Publication

19/01/2012
ÿþ,_ MOD 2.2

-. ! _ In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

~.- --Ü

" +L`S

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

111

"1201$030*

1 0 JAN Z01Z

Griffie

Ondernemingsnr : g 4iz?5 ?Ji 5

Benaming

(voluit) : P&G Alumni belgium

(verkort) :

Rechtsvorm : sprl

Zetel : Aleyde van Brabantdreef 6, 1150 Sint-Pieters-Woluwe

Onderwerp akte : oprichting

STATUTEN P & G ALUMNI BELGIUM, VZW

Tussen de ondergetekenden:

Mevrouw Valérie Busquin, geboren te Haine-Saint-Paul op 28 november 1967 en wonende te Sint-Pieters-Woluwe, Aleyde van Brabantdreef 6

De heer Lucas Desmedt, geboren te Blankenberge op 20 februari 1962 en wonende te Sint-Niklaas, De Cauwerstraat 47

De heer Sven Lamote, geboren te Dendermonde op 3 november 1973 en wonende te Aartselaar, Baronnes L de Borrekenslaan 70

De heer Mark Naessens, geboren te Kortrijk op 8 januari 1958 en wonende te Kortrijk, Klaverstraat 10 "

De heer Christophe Vandoorne, geboren te Kortrijk op 13 oktober 1971 en wonende te Wezembeek-Oppem, Varenslaan 7a.

TITEL I NAAM  MAATSCHAPPELIJKE ZETEL

Artikel 1 - De vereniging draagt de naam: "P & G Alumni Belgium, vereniging zonder winstoogmerk of vzw. "

Artikel 2 -- De maatschappelijke zetel is gevestigd te 1150 Sint-Pieters-Woluwe, Aleyde van Brabantdreef 6, in het gerechtelijk arrondissement Brussel.

De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur.

TITEL Il DOEL

Artikel 3 - De vereniging heeft tot doel het creëren en onderhouden van professionele en vriendschappelijke contacten tussen de voormalige werknemers van Procter & Gamble in België.

Zij mag alle handelingen stellen die direct of indirect betrekking hebben op haar doel, met inbegrip van maar niet beperkt tot:

 Vergaderingen, conferenties, excursies, wedstrijden, debatten en evenementen

 Communicatiemiddelen, contacten leggen

 Kanalen voor uitwisseling van informatie, advies en opleiding

 Assistentie bij loopbaanbeheer- carrière management

TITEL III DE LEDEN

Artikel 4 - De vereniging is samengesteld uit toegetreden leden, oud-medewerkers van Procter & Gamble.

Het aantal leden van de vereniging is niet beperkt. Het minimum aantal is drie.

Artikel 5 - Om deel uit te maken van de vereniging, moet er een akkoord zijn van de Raad van Bestuur en moet men voldoen aan de volgende voorwaarden:

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/01/2012 - Annexes du Moniteur belge

1

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/01/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

 minstens 2 jaar tewerkgesteld zijn geweest bij de groep Procter & Gamble

 gewerkt hebben voor Procter & Gamble in België of in België verblijven

 niet meer tewerkgesteld zijn bij Procter & Gamble

 het jaarlijks lidgeld voldaan hebben (indien van toepassing)

De niet-betaling van het lidgeld na een periode van een jaar (indien van toepassing) verbreekt het actieve lidmaatschap.

Artikel 6 - Het ontslag, de schorsing en de uitsluiting van de leden gebeurt overeenkomstig artikel 12 van de wet van 27 juni 1921.

Artikel 7  Elk ontslagnemend, geschorst of uitgesloten lid, evenals de schuldeisers, erfgenamen of rechtverkrijgenden van een overleden lid of een lid in faling (voor een rechtspersoon), hebben geen deel in het vermogen van de vereniging. Zij mogen geen enkele rekening opvragen, noch verantwoording van de rekeningen of terugvordering van de bijdrage vragen, noch zegels laten aanbrengen of een inventaris eisen.

Artikel 8 - De Raad van Bestuur houdt een register bij van de leden overeenkomstig artikel 10 van de Wet van 27 juni 1921.

Artikel 9 - De leden zijn niet persoonlijk verbonden door de verbintenissen van de vereniging.

TITEL IV BIJDRAGEN

Artikel 10 - De leden moeten geen bijdrage betalen bij toetreding, maar een jaarlijks lidgeld kan wel worden gevraagd. Het bedrag hiervan wordt vastgesteld door de Raad van Bestuur en ter goedkeuring voorgelegd aan de Algemene Vergadering. Het bedraagt maximaal ¬ 100.

TITEL V ALGEMENE VERGADERING

Artikel 11 - De Algemene Vergadering bestaat uit alle leden van de vereniging.

Artikel 12 - De Algemene Vergadering heeft de bevoegdheden die haar uitdrukkelijk worden toegekend door de wet of door onderhavige statuten.

De bevoegdheden van de algemene vergadering omvatten, maar zijn niet beperkt tot volgende handelingen:

1) het wijzigen van de statuten;

2) de benoeming en de afzetting van bestuurders;

3) in voorkomend geval, de benoeming en de afzetting van een commissaris en het bepalen van diens bezoldiging indien het gaat om een bezoldigde functie;

4) de kwijting aan bestuurders en commissarissen, in voorkomend geval;

5) de goedkeuring van de begroting en van de rekeningen;

6) de vrijwillige ontbinding van de vereniging;

7) de uitsluiting van een lid;

8) de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk;

9) alle handelingen die door de statuten zijn voorgeschreven.

Handelingen die niet door de wet noch door de statuten zijn toegekend aan de Algemene Vergadering, vallen onder de bevoegdheid van de Raad van Bestuur.

Artikel 13  De Algemene Vergadering komt minstens één keer per jaar samen in de loop van het eerste semester.

Een Buitengewone Algemene Vergadering kan op ieder moment worden bijeengeroepen bij beslissing van de Raad van Bestuur, onder meer op verzoek van ten minste één vijfde van de leden.

Artikel 14 - Alle leden moeten worden opgeroepen voor de Algemene Vergadering door de Raad van Bestuur per gewone brief, per fax of via e-mail ten minste acht dagen voor de vergadering. De gewone brief of fax zal worden ondertekend door de secretaris of de voorzitter namens de Raad van Bestuur. De e-mail zat worden verzonden met ontvangstbevestiging door de secretaris of de voorzitter.

De uitnodiging vermeldt de datum, het tijdstip en de plaats van de vergadering.

Aan de uitnodiging wordt ook een agenda toegevoegd. Elk voorstel dat door één twintigste van de leden werd ondertekend moet op de agenda worden ingeschreven.

J

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/01/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Artikel 15 - Elk lid heeft het recht de algemene vergadering persoonlijk bij te wonen. Hij mag zich laten vertegenwoordigen door een gevolmachtigde. De gevolmachtigde moet een lid van de vereniging zijn.

Alle leden hebben een gelijk stemrecht in de algemene vergadering, elk met één stem.

Artikel 16 - De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur.

Artikel 17 - De Algemene Vergadering kan geldig beraadslagen ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden, behalve zoals voorzien door de wet of onderhavige statuten. Beslissingen van de Algemene Vergadering worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen, behalve in de gevallen anders voorgeschreven door de wet of door onderhavige statuten.

Blanco en ongeldige stemmen, alsook onthoudingen worden niet meegerekend bij de berekening van de meerderheid.

Wanneer het quorum van aanwezigen niet is bereikt tijdens de eerste Algemene Vergadering naar behoren bijeengeroepen, zal een tweede bijeenkomst van de Algemene Vergadering worden gehouden. De tweede vergadering mag niet binnen 15 dagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden. Tijdens deze tweede vergadering Kan men geldig beraadslagen en besluiten, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden op de Algemene Vergadering, onder voorbehoud van toepassing van de wettelijke bepalingen in casu.

Artikel 18 - De Algemene Vergadering kan slechts geldig beraadslagen over de ontbinding van de vereniging, over de wijziging van de statuten, de uitsluiting van leden of de omvorming tot een vennootschap met een sociaal oogmerk indien in overeenstemming met de bijzondere voorwaarden inzake quorum en meerderheid van stemmen vereist door de wet van 27 juni 1921 op de non-profit organisaties.

Artikel 19 - Beslissingen van de Algemene Vergadering worden opgenomen in een notulen register ondertekend door de voorzitter en een lid van de Raad van Bestuur. Dit register wordt bewaard op de maatschappelijke zetel waar het ter inzage ligt van alle leden, maar zonder verplaatsing van het register. Het inzagerecht kan worden uitgeoefend na eenvoudig schriftelijk verzoek aan de Raad van Bestuur en na akkoord over de datum en het tijdstip van het bezoek.

Alle wijzigingen aan de statuten worden onmiddellijk neergelegd ter griffie van de rechtbank van koophandel en gepubliceerd door de griffier in de bijlagen van het Belgisch Staatsblad, zoals vermeld in artikel 26novies van de wet van 27 juni 1921 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk. Hetzelfde geldt voor alle handelingen betreffende de benoeming of het ontslag van bestuurders en, in voorkomend geval, van de commissarissen.

TITEL VI BESTUUR VAN DE VERENIGING

Artikel 20 - De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur die samengesteld is uit ten minste drie personen, benoemd door de Algemene Vergadering voor een periode van twee jaar, en zijn ten allen tijde afzetbaar door de Algemene Vergadering. Het aantal bestuurders moet in ieder geval minder zijn dan het aantal leden van de vereniging.

De uittredende bestuurders zijn herkiesbaar.

Artikel 21 - In geval er een bestuurdersmandaat vrijkomt in de loop van de bestuurstermijn van 2 jaar, kan er een voorlopige bestuurder benoemd worden door de Raad van Bestuur. Zijn mandaat loopt in dit geval tot het einde van de termijn van de bestuurder die hij vervangt.

Artikel 22 - De Raad van Bestuur benoemt onder de leden een voorzitter, een penningmeester en een secretaris.

Bij afwezigheid van de voorzitter, worden diens taken waargenomen door de oudste aanwezige bestuurder,

De Raad van Bestuur kan elke persoon wiens aanwezigheid noodzakelijk wordt geacht uitnodigen voor de algemene vergadering, maar enkel in een adviserende rol .

Artikel 23 - De Raad van Bestuur vergadert zo dikwijls als het belang van de VZW het vereist.

De Raad van Bestuur kan geldig beraadslagen ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden, tenzij wettelijk, reglementair of statutair anders bepaald.

Beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen, met dien verstande dat de voorzitter de doorslaggevende stem heeft bij staking van stemmen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/01/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Beslissingen worden opgenomen in de vorm van notulen, ondertekend door de voorzitter en de secretaris en ingeschreven in een speciaal notulen register.

Artikel 24 - De Raad van Bestuur beschikt over de ruimste bevoegdheden op het vlak van de administratie en het beheer van de vereniging, met uitzondering van die handelingen waarvoor volgens de wet of onderhavige statuten de Algemene Vergadering exclusief bevoegd is.

Artikel 25 - De Raad van Bestuur beheert alle zaken van de vereniging. Ze kan echter volmacht verlenen aan een bestuursorgaan dat wordt samengesteld uit één of meer afgevaardigd-bestuurder(s) om het dagelijks bestuur uit te oefenen - indien ze deel uitmaken van de Raad van Bestuur - en/of aan één of meer afgevaardigde(n) voor het dagelijks bestuur  indien ze geen deel uitmaken van de Raad van Bestuur  gekozen onder zijn leden en waarvan ze de bevoegdheden kan bepalen alsook het loon, het salaris of andere vergoedingen.

Benoemingen en ambtsbeëindigingen van de afgevaardigden voor het dagelijks bestuur moeten onverwijld openbaar worden gemaakt door neerlegging ter griffie van de rechtbank van koophandel en door bekendmaking in de Bijlagen van het Belgisch Staatsblad zoals bepaald in artikel 26novies van de wet van 27 juni 1921 betreffende de VZW's.

Artikel 26  De Raad van Bestuur vertegenwoordigt als college de VZW in alle handelingen in en buiten rechte. Onverminderd die algemene vertegenwoordigingsbevoegdheid van de Raad van Bestuur als coffege, kan zij ook beslissen dat een vertegenwoordigingsorgaan bestaande uit één of meerdere bestuurders, eveneens de VZW kan vertegenwoordigen in en buiten rechte.

Handelingen met betrekking tot de aanstelling of beëindiging van de ambtstermijn van personen die gemachtigd zijn de vereniging te vertegenwoordigen moeten onverwijld openbaar gemaakt worden door neerlegging ter griffie van de rechtbank van koophandel en door bekendmaking in de Bijlagen van het Belgisch Staatsblad zoals bepaald in artikel 26novies van de wet van 27 juni 1921 betreffende de VZW's.

Artikel 27  De bestuurders, de gevolmachtigden voor het dagelijks bestuur en de personen die gemachtigd zijn om de VZW te vertegenwoordigen zijn, door hun functie, niet persoonlijk verbonden door de verbintenissen van de VZW.

Artikel 28 - De Raad van Bestuur en de afgevaardigden voor het dagelijks bestuur zijn gemachtigd om tijdelijke of permanente giften aan de vereniging te aanvaarden en om alle vereiste formaliteiten dienaangaande te vervullen op voorwaarde dat het totaal bedrag niet hoger is als ¬ 100.000,00.

TITEL VII VARIA

Artikel 29 - Het boekjaar begint op 1 januari en eindigt op 31 december.

Artikel 30 - De resultatenrekening van het verlopen dienstjaar en de begroting van het volgend dienstjaar worden door de Raad van de Bestuur ter goedkeuring voorgelegd aan de Algemene Vergadering

De rekeningen en de balansen worden zorgvuldig bijgehouden en, indien nodig zullen ze gepubliceerd worden overeenkomstig artikel 17 van de wet van 27 juni 1921 op de VZW's.

Artikel 31: De boekhouding wordt bewaard op de maatschappelijke zetel waar ze ter inzage ligt van alle leden, maar zonder verplaatsing ervan. Het inzagerecht kan worden uitgeoefend na eenvoudig schriftelijk verzoek aan de Raad van Bestuur en na akkoord over de datum en het tijdstip van het bezoek.

Artikel 32 - In geval van ontbinding van de vereniging, benoemt de Algemene Vergadering één of meer vereffenaars, omschrijft ze hun juiste opdracht en beslist over de bestemming van het vermogen van de VZW.

Het vermogen moet worden aangewend voor een belangeloos doel.

Alle beslissingen met betrekking tot de ontbinding, de voorwaarden van de vereffening, de benoeming en de ambtsbeëindiging van de vereffenaar(s), de afsluiting van de vereffening en de bestemming van het actief, worden neergelegd ter griffie van de rechtbank van Koophandel en bekendgemaakt in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad overeenkomstig het bepaalde in artikel 23 en 26novies van de wet van 1921 op de VZW's.

Artikel 33 -Voor al wat niet expliciet door deze statuten geregeld wordt, is de wet van 27 juni 1921 op de VZW s toepasselijk

MOD 2.2

r

voor Luik B - Vervolg

behouden

aan het

Belgisch OVERGANGSBEPALINGEN

Staatsblad (Voor nieuwe VZW's of VZW's in oprichting)

Op de Laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

De oprichters treffen eenparig de volgende besluiten, die pas uitwerking hebben op de datum van de neerlegging ter griffie van de statuten, van de benoemingen van de bestuurders en de benoemingen van de wettelijke vertegenwoordigers van de VZW.

Boekjaar:

Als uitzondering op artikel 29, zal het eerste boekjaar beginnen op 15 november 2011 en eindigen op 31 december 2012.

Bestuurders:

Zij benoemen als bestuurders:

Mevrouw Valerie Busquin

De heer Luc Desmedt

De heer Marc Naessens

De heer Christophe Vandoorne

De heer Sven Lamote

die dit mandaat aanvaarden.

De bestuurders vertegenwoordigen persoonlijk de VZW

Commissarissen

Gelet op de wettelijke richtlijnen hebben de oprichters besloten geen commissaris aan te stellen.

Delegatie van bevoegdheden:

Zij benoemen als

Voorzitter: Valerie Busquin

Penningmeester en secretaris: Christophe Vandoorne

Afgevaardigden voor het dagelijks bestuur:

Valerie Busquin

Marie-Louise Vanhoeyveld

Opgemaakt te Brussel op 15 november 2011., in twee exemplaren

Valérie Busquin

Luc Desmedt

Sven Lamote

Marc Naessens

Christophe Vandoorne

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/01/2012 - Annexes du Moniteur belge

19/01/2012
ÿþCopie à publier aux annexes du Moniteur belge après dépôt de l'acte

Réservé

au

Moniteur

belge

*12018031'

N° d'entreprise : Î/i Z S

Dénomination

(en entier) : P&G Alumni Belgium

(en abrégé) :

Forme juridique : asbl

Siège : drève Aleyde de brabant 6, 1150 Bruxelles

Objet de l'acte : constitution

STATUTS P&G ALUMNI BELGIUM, asbl

Entre les soussignés :

Mme Busquin, Valérie, née à Haine-Saint-Paul le 28 novembre 1967 et domiciliée à Woluwe-Saint-Pierre,

drève Aleyde de Brabant 6

Mr Desmedt, Luc, né à Blankenberge le 20 février 1962 et domicilié à Sint-Niklaas, De Cauwerstraat 47

Mr Lamote, Sven, né à Dendermonde le 3 novembre 1973 et domicilié à Aartselaar, Baronnes L De

Borrekenslaan 70

Mr Naessens, Marc, né à Kortrijk , le 8 janvier 1958 et domicilié à Kortrijk, Klaverstraat 10

Mr Vandoorne, Christophe , né à Kortrijk le 13 octobre 1971 et domicilié à Wezembeek-Oppem , Varenslaan

7a.

TITRE I DE LA DENOMINATION  DU SIEGE SOCIAL

Article ler - L'association prend pour dénomination : «P&G Alumni Belgium, Association sans but lucratif ou asbl ».

Article 2  Son siège social est établi à 1150 Woluwe-Saint-Pierre, drève Aleyde de Brabant 6, dans l'arrondissement judiciaire de Bruxelles.

L'association est constituée pour une durée indéterminée.

TITRE II DU BUT SOCIAL POURSUIVI

Article 3  L'association a pour but de créer et entretenir des contacts professionnels et amicaux entre les anciens employés de la société Procter & Gambie en Belgique.

Elle peut accomplir tous les actes se rapportant directement ou indirectement à son but, dont à titre non exhaustif :

-Rencontres, conférences, voyages, concours, débats, événements

-Dispositifs de communication, mise en relation

-Services et outils d'information, de conseil et de formation

-Aide à la gestion de carrière

TITRE III DES MEMBRES

Article 4 - L'association est composée de membres adhérents, anciens employés de Procter & Gamble.

Le nombre de membres de l'association n'est pas limité. Son minimum est fixé à trois.

Mentionner sur la dernière page du Volet B : Au recto : Nom et qualité du notaire instrumentant ou de la personne ou des personnes

ayant pouvoir de représenter l'association, la fondation ou l'organisme à l'égard des tiers

Au verso : Nom et signature

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/01/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD2,2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/01/2012 - Annexes du Moniteur belge

MQD 2

Article 5  Pour faire partie de l'association, il est nécessaire d'être agréé par le conseil d'administration

sous réserve de remplir les conditions suivantes :

-avoir été employé dans le groupe Procter & Gamble pendant une durée minimum de 2 ans

-avoir travaillé pour Procter & Gamble en Belgique ou résider en Belgique

-ne plus être employé par Procter & Gamble

-avoir réglé la cotisation annuelle (si en vigueur)

Le non payement de la cotisation après un délai de 1 an (si en vigueur) fait perdre le statut de membre actif.

Article 6  La démission, la suspension et l'exclusion des membres se font de la manière déterminée par l'article 12 de la loi du 27 juin 1921.

Article 7  Le membre démissionnaire, suspendu ou exclu, ainsi que les créanciers, les héritiers ou ayant-droits du membre décédé ou failli (pour une personne morale), n'ont aucun droit sur le fonds social. Ils ne peuvent réclamer ou requérir ni relevé, ni reddition de comptes, ni remboursement des cotisations, ni apposition de scellés ni inventaire.

Article 8  Le conseil d'administration tient un registre des membres conformément à l'article 10 de la loi du 27 juin 1921.

Article 9  Les membres ne contractent aucune obligation personnelle relativement aux engagements de l'association.

TITRE IV DES COTISATIONS

Article 10  Les membres ne sont astreints à aucun droit d'entrée mais une cotisation annuelle peut être réclamée. Le montant de cette cotisation est fixé par le conseil d'administration et soumis à l'approbation de l'assemblée générale. Elle s'augmente à 100 ¬ maximum.

TITRE V DE L'ASSEMBLEE GENERALE

Article 11  L'Assemblée générale est composée de tous les membres de l'association.

Article 12  L'Assemblée générale possède les pouvoirs qui lui sont expressément reconnus par la loi ou les présents statuts.

Sont notamment mais pas exclusivement réservées à sa compétence :

1)les modifications aux statuts sociaux ;

2)ta nomination et la révocation des administrateurs ;

3)le cas échéant, la nomination et la révocation des commissaires, et la fixation de leur rémunération dans

les cas où une rémunération est attribuée ;

4)la décharge à octroyer aux administrateurs et aux commissaires, le cas échéant ;

5)l'approbation des budgets et des comptes ;

6)Ia dissolution volontaire de l'association ;

7)les exclusions de membres ;

8)la transformation de l'association en société à finalité sociale ;

9)tous les actes pour lesquels les statuts l'exigent.

Tout ce qui n'est pas attribué par la loi ou les statuts à l'assemblée générale relève de la compétence du conseil d'administration.

Article 13 - II doit être tenu au moins une assemblée générale chaque année, au cours du premier semestre.

L'association peut être réunie en Assemblée générale extraordinaire à tout moment par décision du Conseil d'administration, notamment à la demande d'un cinquième au moins des membres.

Article 14  Tous les membres doivent être convoqués à l'Assemblée générale par le Conseil d'administration par lettre ordinaire, courriel ou fax adressé au moins huit jours avant l'Assemblée. La lettre ordinaire ou le fax sera signé par le secrétaire ou le Président au nom du Conseil d'administration. Le courriel sera transmis avec accusé de réception par le secrétaire ou te Président.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/01/2012 - Annexes du Moniteur belge

mop 2.2

La convocation mentionne les jour, heure et lieu de la réunion.

L'ordre du jour est également mentionné dans la convocation. Toute proposition signée par un vingtième des membres doit être portée à l'ordre du jour.

Article 15  Chaque membre a le droit d'assister à l'assemblée. Il peut se faire représenter par un mandataire. Le mandataire doit être membre de l'association.

Tous les membres ont un droit de vote égal, chacun disposant d'une voix.

Article 16  L'Assemblée générale est présidée par le Président du Conseil d'administration.

Article 17  L'Assemblée générale peut valablement délibérer quel que soit le nombre des membres présents ou représentés, sauf les exceptions prévues par la loi ou les présents statuts. Les décisions de l'Assemblée générale sont adoptées à la majorité simple des votes régulièrement exprimés, sauf dans les cas où íl est décidé autrement par la loi ou les présents statuts.

Sont exclus des quorums de vote et de majorités les votes blancs, nuls ainsi que les abstentions.

Lorsque le quorum de présences n'est pas atteint à la première Assemblée générale dûment convoquée, une seconde réunion de l'Assemblée sera convoquée qui ne peut être tenue moins de 15 jours après l'envoi de la seconde convocation. La décision sera alors définitive, quel que soit le nombre des membres présents ou représentés lors de l'Assemblée générale, sous réserve de l'application in casu des dispositions légales.

Article 18 - L'Assemblée générale ne peut valablement délibérer sur la dissolution de l'association, sur la modification des statuts, sur l'exclusion des membres ou sur la transformation en société à finalité sociale que conformément aux conditions spéciales de quorum de présences et de majorité requises par la loi du 27 juin 1921 relative aux associations sans but lucratif.

Article 19  Les décisions de l'Assemblée sont consignées dans un registre de procès-verbaux contresignés par le Président et un administrateur. Ce registre est conservé au siège social où tous les membres peuvent en prendre connaissance mais sans déplacement du registre, après requête écrite au Conseil d'administration avec lequel le membre doit convenir de la date et de l'heure de la consultation.

Toutes modifications aux statuts sont déposées, en version coordonnée, au greffe du Tribunal de commerce sans délai et publiées, par les soins du greffier et par extraits aux Annexes du Moniteur comme dit à l'article 26 novies de la loi du 27 juin 1921 sur les associations sans but lucratif. Il en va de même pour tous les actes relatifs à la nomination ou à la cessation de fonction des administrateurs et, le cas échéant, des commissaires.

TITRE VI DE L'ADMINISTRATION DE L'ASSOCIATION

Article 20  L'association est administrée par un Conseil composé de trois personnes au moins, nommés par l'Assemblée générale pour un terme de 2 ans, et en tout temps révocable par elle. Le nombre d'administrateurs doit en tous cas être inférieur au nombre de personnes membres de l'association.

Les membres sortants du Conseil d'administration sont rééligibles.

Article 21  En cas de vacance au cours d'un mandat, un administrateur provisoire peut être nommé par le conseil d'administration. Il achève dans ce cas le mandat de l'administrateur qu'il remplace.

Article 22  Le Conseil désigne parmi ses membres un Président, un Trésorier et un Secrétaire.

En cas d'empêchement du Président, ses fonctions sont assumées par le plus âgé des administrateurs présents.

Le Conseil d'administration peut inviter à ses réunions toute personne dont la présence lui paraît nécessaire selon les besoins et à titre consultatif uniquement.

Article 23  Le Conseil se réunit chaque fois que les nécessités de l'association l'exigent.

Le Conseil délibère valablement quel que soit le nombre des membres présents ou représentés, sauf dispositions légales, réglementaires ou statutaires contraires.

Ses décisions sont prises à la majorité simple des voix, le Président disposant de la faculté de doubler sa voix en cas de partage des votes.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/01/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOI) 2.2

Ses décisions sont consignées sous forme de procès-verbaux, contresignées par le Président et le secrétaire et inscrites dans un registre spécial.

Article 24  Le Conseil d'administration a les pouvoirs les plus étendus pour l'administration et la gestion de l'association. Seuls sont exclus de sa compétence, les actes réservés par la loi ou les présents statuts à l'Assemblée générale.

Article 25  Le conseil d'administration gère toutes les affaires de l'association. Il peut toutefois déléguer la gestion journalière de l'association, avec l'usage de la signature afférent à cette gestion, à un organe de gestion composé de un ou plusieurs administrateur(s)-délégué(s) à la gestion journalière  s'ils font partie du Conseil d'administration  et/ou de délégué(s) à la gestion journalière  s'ils ne font pas partie dudit conseil - ,qu'il choisira parmi ses membres et dont il fixera les pouvoirs, ainsi éventuellement que le salaire, les appointements ou les honoraires.

Les actes relatifs à la nomination ou à la cessation des fonctions des personnes déléguées à la gestion journalière sont déposés au greffe du Tribunal de commerce sans délai et publiés, aux soins du greffier, par extraits, aux annexes du Moniteur belge comme requis à l'article 26 novies de la loi du 27 juin 1921 sur les associations sans but lucratif.

Article 26  Le Conseil d'administration représente l'association dans tous les actes judiciaires et extrajudiciaires. Il peut toutefois confier cette représentation à un organe de représentation composé d'un ou plusieurs administrateur(s).

Les actes relatifs à la nomination ou à la cessation des fonctions des personnes habilitées à représenter l'association sont déposés au greffe du Tribunal de commerce sans délai, et publiés, aux soins du greffier, par extraits aux annexes du Moniteur belge comme dit à l'article 26 novies de la loi du 27 juin 1921 sur les associations sans but lucratif.

Article 27  Les administrateurs, les personnes déléguées à la gestion journalière, ainsi que les personnes habilitées à représenter l'association, ne contractent, en raison de leurs fonctions, aucune obligation personnelle relativement aux engagements de l'association.

Article 28  Le conseil d'administration ainsi que les personnes déléguées à la gestion journalière sont habilités à accepter à titre provisoire ou définitif les libéralités faites à l'association et à accomplir toutes les formalités nécessaires à leur acquisition pour autant que leur valeur n'excède pas 100.000,00 EUR.

TITRE VII DISPOSITIONS DIVERSES

Article 29  L'exercice social commence le 1er janvier pour se terminer le 31 décembre.

Article 30  Le compte de l'exercice écoulé et le budget de l'exercice suivant seront annuellement soumis à l'approbation de l'Assemblée générale ordinaire par le Conseil d'administration.

Les comptes et les budgets sont tenus et, le cas échéant, publiés conformément à l'article 17 de la loi du 27 juin 1921 sur les associations sans but lucratif.

Article 31 : Les documents comptables sont conservés au siège social où tous les membres effectifs peuvent en prendre connaissance mais sans déplacement du registre, après requête écrite au Conseil d'administration avec lequel le membre doit convenir de la date et de l'heure de la consultation

Article 32  En cas de dissolution de l'association, l'Assemblée générale désigne le ou les liquidateurs, détermine leurs pouvoirs et indique l'affectation à donner à l'actif net de l'avoir social.

Cette affectation doit obligatoirement être faite en faveur d'une fin désintéressée.

Toutes décisions relatives à la dissolution, aux conditions de la liquidation, à la nomination et à la cessation des fonctions du ou des liquidateur(s), à la clôture de la liquidation, ainsi qu'à l'affectation de l'actif net, sont déposées au greffe du Tribunal de commerce et publiées, aux soins du greffier, aux Annexes du Moniteur comme dit aux articles 23 et 26 novies de la loi de 1921 sur les associations sans but lucratif.

Article 33- Tout ce qui n'est pas prévu explicitement aux présents statuts est réglé par la loi du 27 juin 1921 régissant les associations sans but lucratif.

DISPOSITIONS TRANSITOIRES

MOD 2.2

Volet B - Suite

(Pour les nouvelles ASBL ou ASBL en formation)

Les fondateurs prennent à l'unanimité les décisions suivantes, qui ne deviendront effectives qu'à date du dépôt au greffe des statuts, des actes relatifs à la nomination des administrateurs et des actes relatifs à la nomination des personnes habilitées à représenter l'association.

Exercice social :

Par exception à l'article 31, le premier exercice débutera ce 15 novembre 2011 pour se clôturer le 31 décembre 2012.

Administrateurs :

Ils désignent en qualité d'administrateurs :

Mme Valérie Busquin

Mr Luc Desmedt

Mr Marc Naessens

Mr Christophe Vandoorne

Mr. Sven Lamote

qui acceptent ce mandat.

Les administrateurs représentent individuellement l'association

Commissaires :

Compte tenu des critères légaux, les fondateurs décident de ne pas nommer de commissaire-réviseur.

Délégation de pouvoir

Ils désignent en qualité de

Président : Valérie Busquin

Trésorier et secrétaire : Christophe Vandoorne

Délégué à la gestion journalière :

Valérie Busquin

Marie-Louise Vanhoeyveld

Fait à Bruxelles, le 15 novembre 2011 en deux exemplaires.

Valérie Busquin

Luc Desmedt

Sven Lamote

Marc Naessens

Christophe Vandoorne

4ëservé

au

Moniteur

belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/01/2012 - Annexes du Moniteur belge

Mentionner sur la dernière page du Volet B : Au recto : Nom et qualité du notaire instrumentant ou de la personne ou des personnes ayant pouvoir de représenter l'association. la fondation ou l'organisme à l'égard des tiers

Au verso : Nom et signature



Coordonnées
P & G ALUMNI BELGIUM

Adresse
ALEYDE VAN BRABANTDREEF 6 1150 WOLUWE-SAINT-PIERRE

Code postal : 1150
Localité : WOLUWE-SAINT-PIERRE
Commune : WOLUWE-SAINT-PIERRE
Région : Région de Bruxelles-Capitale